Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan ve içerisinde yüksek miktarda potasyum, kalsiyum ve C vitamini bulunan salebin, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten diyetisyen ve beslenme uzmanı Deniz Zünbülcan, içerisinde nişasta ya da kıvam arttırıcı katkı maddesi bulunan hazır saleplerden uzak durulması gerektiğini söyledi.
#SalepArapça bir kelime olan salep, tilki yumurtalığı anlamı taşımaktadır. Orkide bitkisinin kökünü oluşturan salepin 80 farklı türü bulunmaktadır. Halk arasında dondurma yapımında kullanıldığı bilinen salep soğanı, içecek üretiminde de önemli bir yer almaktadır. İlaç endüstrisinde de kullanılan salep soğanı, Türkiye'nin birçok bölgesinde elde edilebilmektedir. İşte, salep soğanının faydaları ve kullanım alanı hakkında bazı bilgiler
#Salep Soğanı Ne İşe Yarar