Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı adına tahsis edilen “Sakıp Sabancı Ödülleri”nin önemli bir kolu olan “Sanat Ödülleri” sahiplerini buldu. Sakıp Sabancı tarafından Mimar Sinan Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen bir törenle Resim, Heykel ve Geleneksel Türk El Sanatları Bölümleri’ni 1., 2., 3.’lükle bitiren başarılı öğrencilere sırasıyla 40, 25 ve 15 adet olmak üzere toplam 240 Cumhuriyet Altını (yaklaşık 30 Milyar TL.) ödül verildi.
Ressam Şevket Sönmez, tuval üzerine yağlıboya çalışmaları 31 Temmuz'dan itibaren Garanti Sanat Galerisi'nde sergileniyor. "Resim sonsuzlukla ilgilenir, insandaki sonsuzluk duygusunu cisimleştirir. Yaratıcısından bağımsız olarak ve kendi başına çözümler oluşturur." diyen Sönmez'in akrilik, desen, karakalem ve yağlıboya çalışmaları, 19 Ağustos'a kadar izlenebilir.
FİZİĞİ sayesinde hayatını gece kulüplerinde fedailik yaparak kazanan 38 yaşındaki iki çocuk babası Dave’in karısının da zoruyla daha güvenli ve saygın bir iş olarak gazete ilanından bulduğu bir müzede güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlamasını konu alan bir oyun ‘Bana Kimse Ne Olduğunu Anlatmadı.’
#Nick HornbyKadim şehir Mardin’in uçsuz bucaksız Mezopotamya’ya hâkim bir noktasında sanatla iç içe, derin derin nefes alma noktası Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi. Önce pandemi, ardından 6 Şubat Kahramanmaraş depremleriyle kapılarını ara ara kapatmak zorunda kalsa da şimdilerde iki güzel sergiye ev sahipliği yapıyor.
#MardinYazın bunaltıcı havası yerini sonbaharın serinliğine bırakıyor. Bu güzel mevsimle kültür-sanat sezonu da açılıyor. 17. İstanbul Bienali’ni ve İstanbul Tiyatro Festivali’ni heyecanla bekliyoruz. Kings of Convenience ve Travis konserlerini iple çekiyoruz. Bir Orhan Pamuk kitabı ve ‘Black Panther’ filmi yolda... Bizi bekleyen filmler, oyunlar, konserler, kitaplar, albümler ve sergileri alanında uzman gazetecilere sorduk. Yeni yerler keşfetmek isteyenleri de unutmadık.
#Kültür-Sanat SezonuTarık Buğra, Türk edebiyatına kazandırdığı eserler ve değerlerle unutulmuyor. Osmanlı Devleti döneminde dünyaya gelen Tarık Buğra, 1918'de Akşehir'de doğdu. Babası, Akşehir'de ağır ceza hâkimi olarak görev yapan Erzurumlu Mehmet Nazım Bey, annesi Akşehirli Nazike Hanım idi. Çocukluğunun geçtiği Akşehir'i eserlerinin çoğunda mekân olarak tercih etti. İşte, Tarık Buğra'nın hayatı hakkında detaylı bilgiler
#Tarık BuğraTroya’nın Homeros’u, Cimri’nin Harpagon’u, oyuncu, yönetmen, eğitmen, Uluslararası Adana Tiyatro Festivali ve Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’ni hayata geçiren, sanata katkılar sağlayan, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt’la; tiyatro ve sanat dolu keyifli, samimi sohbetimiz…
#Mustafa Kurt"49. İstanbul Müzik Festivali", 18 Ağustos'ta başlayacak - Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle, "Başka bir dünya mümkün mü?" temasıyla yola çıkan festival, bir ay boyunca 14 farklı mekanda Türkiye ve yurt dışından 30'un üzerinde solist, topluluk ve orkestrayı ağırlayacak.
#İstanbul Kültür Ve Sanat Vakfı