Doç. Dr. Betül Kılıç “Gelişimsel koordinasyon bozukluğuna çoğunlukla ‘sakar çocuk sendromu’ da denir. Bu durumda çocuklar yürüyüş bozukluğu, düğme ilikleme, ayakkabı bağcığını bağlamada zorlanma, çatal, bıçak, kaşık ve bardak kullanımında zorluklar yaşar. Zayıf çizim veya boyama becerileri vardır, makas kullanmakta ve bisiklet sürmekte zorluk gözlenir” dedi.
#ÇOCUKGelişimsel koordinasyon bozukluğuna çoğunlukla sakar çocuk sendromu da denildiğine dikkat çeken Çocuk Nörolojisi Bölümünden Doç. Dr. Betül Kılıç, “Bu durumda çocuklar yürüyüş bozukluğu, düğme ilikleme, ayakkabı bağcığını bağlamada zorlanma, çatal, bıçak, kaşık ve bardak kullanımında zorluklar yaşar. Zayıf çizim veya boyama becerileri vardır, makas kullanmakta ve bisiklet sürmekte zorluk gözlenir” dedi.
#ÇOCUKDustin Hoffman rolünün hakkını fazlasıyla vermiş, Yağmur Adam filmini izleyen herkesi otizm hastalığıyla tanıştırmıştı. Şimdi bir başka hastalık yine bir beyazperde kahramanıyla tanınmak üzere. Beceriksiz çocuk sendromunu (dispraksi) Harry Potter olarak tanıdığımız İngiliz oyuncu Daniel Radcliffe ile duyduk. Ancak 19 yaşındaki genç oyuncunun farkı, dispraksiyi oynamıyor, yaşıyor.
Otizm spektrum bozuklukları başlığı altında değerlendirilen bozukluklardan biri olan Asperger Sendromu, ismini 1944 yılında sendromu tanımlayan Avusturyalı bir çocuk doktoru olan Hans Asperger'den almıştır. Peki, Asperger Sendromu nedir? İşte, hakkında merak edilenler...
#Asperger Sendromu Nedir?Erkekler için de doğurganlığın zamanla azaldığını biliyor muydunuz? Doğurganlık, biyolojik bir süreçtir ve insan hayatının sonuna kadar sürmez. Erkekler için belli bir yaştan sonra sperm kalitesi, sperm sayısı ve sperm hareketliliği azaldığı için döllenmenin gerçekleşme şansı azalıyor.
#SpermAsperger sendromunda tipik olarak otistik çocuklarda görülen sosyal ilişki ve iletişim sorunlarının yanı sıra dar ilgi alanı görülür. (örn. Hangi tarihin hangi güne geldiğini hesaplamak, uzun bir metni ezberlemek gibi) Asperger sendromundan muzdarip olan kişiler çok sınırlı bir konuda çok derin bilgilere sahip olurlar. Peki, Asperger Sendromu (AS) nedir?
#Asperger SendromuAsperger Sendromu, sosyal anlamda aksaklıkların yaşandığı, otizm rahatsızlıklarından birisidir. Tek bir tedavisi olmayan Asperger Sendromu için genel olarak tedavi yöntemi ise davranışsal terapidir. Asperger Sendromu'nda önemli olan ise moral desteğidir. İşte, Asperger Sendromu hakkında bazı bilgiler
#AspergerAsperger sendromunun ne olduğu, belirtileri ve hakkındaki diğer detaylar, son günlerde merak konusu oldu. Asperger sendromu yaşayan kişilerde sosyal ve duygusal karşılıklılık eksikliği, ve göz teması, yüz ifadesi, duruş, ve el hareketleri gibi sözel olmayan davranış eksiklikler görülebilir. İşte, asperger sendromu hakkında merak edilen tüm ayrıntılar...
#Asperger Sendromu Nedir?Kanser, otoimmun hastalıklar (akdeniz anemisi, diyabet, haşimato, çölyak, sedef, romatoid artrit v.b) kromozom bozuklukları, ailesi hikayesi, cerrahi müdahaleler, ağır psikolojik travmalar erken menopoza neden olabiliyor. Bir yandan kariyer, bir yandan hayat şartlarının getirmiş olduğu birtakım olumsuzluklar yüzünden 40 yaşından önce erken menopoza girebilirsiniz.
#Menepoz DönemiAsperger sendromu nedir sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Asperger sendromu için tek bir tedavi yoktur ve çeşitli müdahalelerin etkinliği yalnızca sınırlı veri ile desteklenmektedir. Peki, asperger sendromu nedir? İşte merak edilenler.
#AspergerAsperger sendromu olan bireyler sosyal etkileşimin en temel noktalarında zorluklar çeker. Asperger sendromu yaşayan kişilerde sosyal ve duygusal karşılıklılık eksikliği, ve göz teması, yüz ifadesi, duruş, ve el hareketleri gibi sözel olmayan davranış eksiklikler görülebilir. Peki, Asperger sendromu nedir?
#Asperger SendromuMübahat Akın tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olduktan sonra yumurtalarını dondurma kararı verdi. Ancak genç anne sonra tekrar bebek sahibi olmaya karar verince 2 yıl sonra dondurulmuş embriyolarla transfer yapıldı ve üçüzlerini 2 yıl arayla doğurmuş oldu.
#ÜÇÜZLER