Koronavirüs fırsatçıları dünyanın dört bir yanında insanların Covid-19'a dair endişeleri üzerinden para kazanıyor. Avustralya'da geçtiğimiz günlerde sonuçlanan bir davada, bir şirket bu nedenle 3,7 milyon dolar ceza ödemeye mahkum edildi. Biz de meseleyi hem sağlık hem de hukuk açısından masaya yatırdık, uzmanlarımızdan tüm tüketicileri ilgilendiren önemli bilgiler aldık...
#Koronavirüsİnternette satılan vitamin ve gıda takviye ürünlerinin bazılarının sahte bazılarının ise bozuk olduğuna dikkat çeken eczacılar, bu ürünlerin sadece eczanelerde satılması için çağrı yaptı. İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, “Sahte ve bozuk ürünlerin insan sağlığı üzerinde ciddi yan etkileri var” dedi.
#GazetehaberleriKoronavirüs salgını tüm dünyada tekrar artışa geçti. Aşı gelene kadar maske, mesafe ve hijyen kuralına uyarak herkesin kendini koruması gerekiyor. Piyasada merdiven altı diye tabir edilen yerlerde üretilen dezenfektanlar, virüsten korumadığı gibi sağlığı da tehdit ediyor.
#DezenfektanKoronavirüs sebebiyle çok acil durumlar dışında evinden çıkmayan tüketicilerin, ihtiyaçlarını evden karşılaması, e-ticaret sitelerinde yoğunluk yaşanmasına sebep oldu. Peki Çin'den gelen elektronik ürünlerde koronavirüs olabilir mi? - Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
#KoronavirüsSağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs açıklamasının ardından dün sabahın ilk saatlerinde maske satan işyerlerinde yoğunluk yaşandı. İstanbul Fatih’te medikal ürünlerin toptan satışlarının yapıldığı Karagül İş Merkezi’nde sabahın ilk saatlerinde maske yoğunluğu yaşandı. İş merkezinde tıbbi ürün satışı yapan Hüseyin Işık “Gece sağlık bakanının yaptığı açıklama sonrası yoğunluk iki katına çıktı. Telefonlardan sürekli sipariş geliyor. Ürünlere bir önceki güne göre yüzde 10 zam geldi. Daha önceden 10 liraya satılan maske virüsle 80 lira oldu. Şimdi son zam ile 90 liraya satanlar var. Yoldan geçen vatandaş gelip maske alıp gidiyor” dedi.
#Gazetehaberi