MUĞLA'da, kamyona arkadan çarpan otomobilin sürücüsü Safiye Köten (33) yaralandı. Safiye Köten, kamuoyunda 'casusluk davası' olarak bilinen, 5'i muvazzaf asker, 357 kişinin yargılandığı davada 27 ay cezaevinde kaldıktan sonra kumpas mağduru olduğu ortaya çıkınca tahliye olmuş, ardından da beraat etmişti.
#Safiye KötenMUĞLA'da, kamyona arkadan çarpan otomobilin sürücüsü Safiye Köten (33) yaralandı. Safiye Köten, kamuoyunda 'casusluk davası' olarak bilinen, 5'i muvazzaf asker, 357 kişinin yargılandığı davada 27 ay cezaevinde kaldıktan sonra kumpas mağduru olduğu ortaya çıkınca tahliye olmuş, ardından da beraat etmişti.
#Muğlaİzmir merkezli ve kamuoyunda ’askeri casusluk’ adıyla bilinen gizli bilgi ve belge bulundurma davasının soruşturmasını yürüten savcı Zafer Kılınç hakkında, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame hazırladı. Zafer Kılınç’ın, istifa eden Donanma Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner ve kızı başta olmak üzere soruşturulan kişiler hakkındaki fişleme kayıtları ile dijital verilerdeki suçlamaları, gerçek gibi kabul edip iddianame hazırladığı belirtildi. Darbe teşebbüsünden sonra tutuklanan Zafer Kılınç hakkında, ’Görevde yetkiyi zincirleme kötüyü kullanmak, özel hayatını gizliliğini zincirleme ihlal ve ifşa etmek, hakaret, verileri yok etmemek’ suçlarından dava açıldı.
#Askeri CasuslukHSYK 2. Dairesi’nce geçici olarak görevden alınan ‘Askeri Casusluk’ davası savcısı Zafer Kılınç ve hâkimi Serdar Ergül hakkında kovuşturma izni verildi. Hürriyet, müfettişlerin Kılınç ve Ergül hakkında hazırladığı rapora ulaştı. Raporda, Kılınç’ın dosyaya konu olmayan telefon kayıtlarını iddianameye koyarak ‘özel hayatın gizliliğini’ ihlal ettiği belirtiliyor.
#Hsyk- İzmir merkezli 18 ilde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyonla yeniden gündeme gelen, aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 357 sanık hakkında "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada sona yaklaşıldı- Dava, İzmir Emniyet Müdürlüğüne 10 Ağustos 2010'da gönderilen ihbar maili üzerine açılan soruşturma sonucu hazırlanan iddianamenin mahkemece kabul edilmesiyle 16 Nisan 2013'te başladı- Özel yetkili mahkemelerin kaldırılarak dosyanın İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesiyle ilk "kırılmanın" yaşandığı davada, sanıkların evlerindeki aramalara katılan polislerin tanık olarak dinlenmesi ve kamera kayıtları ile arama tutanağındaki çelişkilerin ortaya çıkması, davaya yeni boyut kazandırdı - FETÖ/PDY'ye yönelik davada sahte deliller oluşturarak kumpas kurulduğu, taraflı ve kasıtlı usulsüzlükler yapıldığı iddiaları üzerine düzenlenen operasyonlarda aralarında polis müdürleri ve mülkiye müfettişlerinin de bulunduğu kişiler hakkında gözaltı kararı çıkarıldı, bunlardan bazıları tutuklandı- Davanın en önemli kırılma noktasını "dijital verilerin delil niteliğinde olmadığı"nı saptayan bilirkişi raporu ile materyallerdeki DNA örneklerinin sanıklardan alınan DNA profilleriyle uyumsuzluğunu ortaya koyan Adli Tıp Kurumu raporları oluşturdu
İzmir’deki askeri casusluk davasında girdiği bir evin mutfağındaki dolabın üzerine elini uzatır uzatmaz ‘Aa bak delil buldum’ diyerek delilleri bulan ve önceki gün ‘kumpas’ soruşturmasında tutuklanan Komiser Özcan Karanfil’in, MİT TIR’ları soruşturmasında tutuklanan Savcı Özcan Şişman’ın kayınbiraderi olduğu ortaya çıktı.
#İzmirİZMİR’de ‘Askeri Casusluk’ adıyla bilinen soruşturmayı yürüten polis ve bürokrat kadrosuna aradan 3 yıl geçtikten sonra geçen hafta operasyon yapılmış ve eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın da aralarında bulunduğu 17 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanma gerekçelerinden biri de ‘sahte delil’ oluşturmaktı.
İzmir’de ‘paralel yapılanma’ soruşturması kapsamında tutuklanan Başkomiser Yaser Özoğlu, ifadesinde ‘askeri casusluk’ operasyonuna ‘testi’ adını vermelerinin nedeni şöyle açıkladı: “Konusu fuhuş olduğu için dosya ismini şakayla karışık ‘testis koyalım’ dedim. Biraz gülüştükten sonra uygun olmayacağına karar vererek ‘testi’ olarak değiştirdim.”
İzmir merkezli 18 ilde yapılan ve kamuoyunda casusluk davası olarak bilinen soruşturmada yargılananlar için sahte deliller ürettikleri gerekçesiyle 17’si tutuklanan 36 şüphelinin, Sulh Ceza Hakimliği’nde verdikleri 204 sayfalık ifadelerinde ilginç ayrıntılar yer aldı.
#KumpasÜniversiteli Safiye Köten, 3.5 yıl önce ‘askeri casusluk şebekesi’nin yöneticisi olmakla suçlandı. İddiaya göre, evinde askeri veriler bulunmuştu. Arama, polisçe kameraya çekilmişti ancak delillerin bulunduğu ana ilişkin görüntülere yıllarca ulaşılamadı. Bu kayıt 5 ay önce ortaya çıktı. Görüntülerde mutfak dolabının üzerine bakan bir polis elini uzatır uzatmaz, delillerin olduğu poşeti buluyordu.
#Safiye KötenÜniversiteli Safiye Köten, 3.5 yıl önce ‘askeri casusluk şebekesi’nin yöneticisi olmakla suçlandı. İddiaya göre, evinde askeri veriler bulunmuştu. Arama, polisçe kameraya çekilmişti ancak delillerin bulunduğu ana ilişkin görüntülere yıllarca ulaşılamadı. Bu kayıt 5 ay önce ortaya çıktı. Görüntülerde mutfak dolabının üzerine bakan bir polis elini uzatır uzatmaz, delillerin olduğu poşeti buluyordu.
#Safiye Kötenİzmir 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 16 Nisan’da görülmeye başlanacak 'Askeri bilgi ve belge bulundurma' davasında tutuksuz sanıklar arasında bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele’nin tutuklandığı zaman savcı ve hakime verdiği ifadesinde, sanıklardan hiç kimseyi tanımadığını söylediği belirtildi.