Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'nda liderlere hitap etti. Zelenski, Ukrayna'daki savaşın sona erdirilmesi için Rus birliklerinin Ukrayna topraklarından çekilmesi gerektiğini belirterek, "Rus işgalinin ikinci veya üçüncü aşamasına izin vermemeliyiz ve savaşın bittiğini açıkça belirtmeliyiz" dedi.
#UkraynaParis'te düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda İsrail ile Paraguay'ın karşı karşıya geldiği futbol müsabakasında, Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'i protesto etmek için pankart açan taraftarlara "Yahudi karşıtı" oldukları gerekçesiyle soruşturma açıldı.
#Paris2024Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun geçen salı günü Gazze konusunda ezici bir çoğunlukla kabul ettiği karar tasarısı, 7 Ekim’den bu yana sürmekte olan büyük trajedi karşısında uluslararası alanda ortaya konmuş en önemli tutum olarak görülmelidir.
#ABDGAZZE’deki büyük trajedinin önemli sonuçlarından biri; Birleşmiş Milletler sisteminin krizin önlenmesinde etkisiz kalması nedeniyle, bu kurumla ilgili zaten yaygın bir şekilde var olan işlevsizlik algısını daha da güçlendirmesi oldu.
#BMİsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze Şeridi’ne saldırıların daha da şiddetleneceği mesajını verirken, aralıksız bombardıman altında kalan siviller canlarını kurtarmak için nereye kaçacaklarını bilmiyor. Topyekûn ablukaya alınan Gazze’nin tek çıkışı olan Mısır sınır kapısı da İsrail saldırıları sebebiyle kapatıldı.
#İsrailBaşka ülkeye gitmek isteyen kişiler ülkelerin sunduğu bazı şartları karşılaması gerekmektedir. Yani her ülkenin vatandaşı istediği her ülkeye gidemez. Bu yazımızda sizler için Rusya vize istiyor mu? Türkiye’den Rusya’ya seyahat için vize almak gerekiyor mu detayları ile derledik.
Tüm dünyanın dört bir yanındaki monarşi aileleri her zaman bu kadar sık bir araya gelmiyor. Bazen düğünler bazen cenazeler onların kelimenin tam anlamıyla toplu olarak yan yana geldiği etkinlikler. Bunun en çarpıcı örneklerinden biri geçen yılın eylül ayında Londra'da yaşandı. Tam 70 yıl tahtta oturan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenaze töreni, dünya monarşisini buluşturdu.
#Kraliçe LetiziaAlmanya, 1930’lu yılların başında dağılan Sovyetler Birliği tarafından Ukrayna’da uygulanan Holodomor’u (aç bırakarak öldürme) soykırım olarak kabul etmeye hazırlanıyor. DW Türkçe’nin haberine göre, iktidardaki SPD, Yeşiller ve FDP’nin yanı sıra muhalefetteki CDU/CSU, Federal Meclis’e Holodomor’un soykırım olarak tanınması için ortak önerge verdi. Konunun çarşamba günü Meclis gündemine gelerek onaylanması bekleniyor.
#Almanya Holodomor’U Soykırım Olarak Tanıyacakİngilizce öğretmeni Alp Zekeriya Saraç, 2014 yılında küçük bir motosiklet alıp İstanbul’dan Trabzon’a gitti. Bu yolculuğu bitirince kendi kendine, ‘Trabzon’a gittiysem Japonya’ya da giderim’ dedi ve yola koyuldu. O gün bugündür motosikletle dünyayı geziyor.
#Alp Zekeriya SaraçSaadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşürken sistem konusunu gündeme getiriyor. Parlamenter sistem yanlısı olmalarına rağmen Başkanlık sistemine mutlak olarak karşı olmadıklarını ifade ediyor. Ama mevcut sistemin denge ve denetleme boyutunun eksik olduğunu söylüyor. Hatta “Bu sistem en çok sizi yoruyor. Günde yüzlerce imza atmak zorunda kalıyorsunuz” diyor.
#AK PartiSon zamanlarda gündem de olan Mütekabiliyet ilkesi, ülkeler arasında yapılan bir anlaşma olarak bilinmektedir. Pek çok kişi bu anlaşmaların neden ve ne şekilde yapıldığını araştırmaktadır. Mütekabiliyet ilkelerinden ve hangi ülkeler arasında yapıldığını derledik. .
#Mütekabiliyet Nedir?Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Öztiryakiler firmasının ürettiği aşı saklama dolabını inceleyerek, "Bu buzdolabı 140 bin dozdan fazla aşıyı saklayabilecek kapasitede bir dolap. Boyutlarına baktığınızda eczanelerde ya da hastanelerde çok rahat kullanılabilecek bir dolaptan bahsediyoruz. Böyle örnek firmalarımızla, katma değerli üretimle Türkiye'yi kalkındırma hamlemizde önemli işler başaracağız" dedi.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa VarankYerli aşıda Faz-2 çalışmalarını başarıyla tamamlayan Türkiye, aktif olarak kullanılan iki aşı dışında başka aşıların da kullanılması için çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Rusya'nın ürettiği Sputnik V aşısının acil kullanım onayını aldığını ve yakında ülkemizde de devreye gireceğini açıkladı. Bunun yanı sıra aşının Türkiye'de de üretimi yapılacak. Peki Sputnik V aşısının diğer aşılardan farkı nedir? Semptomatik vakalara ve ölümlere karşı yüzde kaç oranında koruma sağlıyor? Prof. Dr. İsmail Balık hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Sputnik VKoronavirüse karşı ilk aşıyı bulan BioNTech’in kurucuları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Uğur Şahin’e Almanya’nın en üst düzey devlet madalyası olan Liyakat Nişanı verildi. Türkiye'yi de gururlandıran bu haber ardından liyakat nişanı ile ilgili araştırmalar başladı. Peki, liyakat nişanı nedir, kimlere verilir? İşte liyakat nişanının anlamıyla ilgili bilgiler
#Liyakat Nişanı NedirVisCoran İlaç Sanayii AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, "Teknoloji transferi ve Sağlık Bakanlığındaki prosedürler bittikten sonra aşıya kullanım izni alınacak. Ardından Türkiye'de pilot üretim yapılacak ve seri üretime geçilecek." dedi.
#Sputnik VRUS Gamelya Araştırma Enstitüsü ile Rusya Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Ağustos ayında ülkede onaylanarak dünyanın ilk koronavirüs aşısı olarak Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından dünyaya duyurulan Sputnik V aşısının Türkiye'deki üretimi için imzalar atıldı. Sputnik Vin Türkiye'de uluslararası standartlardaki tesislerde üretilmesi için Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) yetkilileriyle anlaşma imzalayan VisCoran İlaç Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, süreçle ilgili detayları ilk kez Demirören Haber Ajansına (DHA) anlattı.
#Koronavirüs