Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, denizlerdeki seyir emniyetiyle birlikte can, mal ve çevre güvenliği adına önemli çalışmalara imza atan Kıyı Emniyeti ekiplerinin 2024'te 200 can kurtarma operasyonuyla 861 kişiyi kurtardığını belirterek, "9 ayda Türk boğazlarında 37 bin 128 gemiye kılavuzluk hizmeti verildi." ifadesini kullandı.
#Abdulkadir UraloğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, denizlerdeki seyir emniyetiyle birlikte can, mal ve çevre güvenliği adına önemli çalışmalara imza atan Kıyı Emniyeti ekiplerinin 2024'te 200 can kurtarma operasyonuyla 861 kişiyi kurtardığını belirterek, "9 ayda Türk boğazlarında 37 bin 128 gemiye kılavuzluk hizmeti verildi." ifadesini kullandı.
#Ulaştırma Ve Altyapı BakanıUlaştırma alanında düzenlemeleri içeren kanun Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeni düzenlemelere göre uçuş izni almadan, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü veya mülki idare amirlerince belirlenen alanlar dışında insansız hava aracı (İHA) uçuran ve genel kolluk kuvvetleri tarafından tespit edilen kişiler hakkında mahallin en büyük mülki idare amiri tarafından 60 bin lira idari para cezası uygulanacak. Bunun yanında yolcular, havalimanlarında teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyecek.
#İHAUlaştırma alanında düzenlemeler içeren ve sivil havacılıkta yeni kurallar getiren torba teklif, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yeni düzenlemeyle havalimanlarında genel kolluk kuvveti gözetiminde çalışan özel güvenlik görevlileri birçok uygulamada polis yetkisinde olacak. İzinsiz İHA uçuranlara 60 bin lira ceza kesilecek. Bagaj, kargo ve diğer mallar, güvenlik şüphesiyle, yolcusu veya sahibi olmaksızın açılıp aranabilecek.
#UlaştırmaTersane İstanbul'da 3'üncü Türkiye Denizcilik Zirvesi'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ülkemizin; Tekirdağ, Ambarlı, Kocaeli ve Mersin'de bulunan konteyner limanları dünyada ilk 100 liman arasına girmektedir" dedi. Uraloğlu ayrıca "Meclisimize sunduğumuz bir kanun ile Türk Uluslararası Gemi Sicil Kanunu kapsamındaki gemilerimizden alınan kayıt harcı ile yıllık harçlara muafiyet getiriyoruz. Bu kapsamda, miras intikali devir işlemlerinden harçları kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı.
#Abdulkadir UraloğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Türkiye son 20 yılda denizcilik alanında çağ atladı. Denizcilik sektörümüzün 2022 yılındaki cirosu yaklaşık 531 milyar 238 milyon. Ülkemizin denizlerde sahip olduğu bu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, dünya denizciliğinde hak ettiği yeri alması hedefimizdir” dedi.
#Abdulkadir UraloğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Denizcilik sektörümüze 2053 yılına kadar 21,6 milyar dolar daha yatırım yapacağız. Bu sayede millî gelirimize 180 milyar dolar katkı sunacağız. Üretime etkimiz ise 320 milyar doları aşacak. 30 yıl boyunca istihdama katkımız ise 5 milyon kişi olacak." dedi.
#Adil KaraismailoğluSözleşme, Türkiye'ye Boğazlar üzerinde tam kontrol hakkı verir ve barış zamanı sivil gemilerin özgürce geçişini garantiler. Anlaşma, ayrıca Türkiye'ye İstanbul ve Çanakkale boğazları üzerinde kontrol ve savaş gemilerinin geçişini düzenleme hakkı verir. Peki, Montrö Boğazlar Sözleşmesi nedir, kimler arasında imzalandı? İşte Montrö Boğazlar Sözleşmesi maddeleri....
#Montrö Boğazlar SözleşmesiHatay açıklarında Suriye kaynaklı petrol sızıntısına ilişkin temizleme çalışmalarında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Nene Hatun Acil Müdahale Gemisi ve Seyit Onbaşı Yakıt Toplama Gemisi ile beraber KKTC'ye ait en büyük römorkör olan Söndüren 10 da katılıyor.
#UZMAR ShipyardsUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Piri Reis Üniversitesinde Deniz Ticaret Odası'nın 'Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'na katıldı. Bakan Karaismailoğlu, “Unutmayalım ki, denize ve denizciliğe verilecek önem ölçüsünde Türkiye Cumhuriyeti büyüyecek ve güçlenecektir" dedi.
#Adil KaraismailoğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Üç tarafı denizlerle çevrili eşsiz bir coğrafyaya sahip cennet vatanımızın üstünde inşa ettiğimiz Türk gemi sanayimizi bilgi, birikim ve tecrübemizle dünya klasmanında hak ettiği yere getirdik" dedi.
#Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil KaraismailoğluMontrö Boğazlar Sözleşmesi, 1936 yılında dönemin ülkeleri Bulgarlar, Fransa Cumhuriyeti, Büyük Britanya, İrlanda ve Denizaşırı Britanya Ülkeleri, Hindistan İmparatorluğu, Elenler Krallığı, Japonya İmparatorluğu, Romanya Krallığı, SSCB, Yugoslavya Krallığı ve Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanmıştır. Fransa'nın Montreux kentinde imzalanan Montrö Boğazlar anlaşması belirli maddeleri içermektedir. Peki, Montrö Boğazlar Sözleşmesi maddeleri nelerdir? İşte, o metin
#MontröHava çekimi 70 metre ve daha fazla olan gemi ve deniz araçları 1915 Çanakkale Köprüsü altından geçiş yapamayacak. Hava çekimi 66 metre ile 70 metre arasındaki gemi ve deniz araçları Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğünce belirlenecek şartları sağlamaları halinde bu köprünün altından geçebilecek.
#1915 Çanakkale Köprüsü