Roka, lif, fitokimyasal, vitamin ve mineral içeriği yüksek turpgiller ailesine ait yeşil yapraklı bir bitkidir. Roka öğünleri lezzetlendirmekle kalmaz aynı zamanda besleyici içeriğiyle sağlık için çeşitli faydaları da var. Peki rokanın faydaları nelerdir? İşte rokanın sağlığa etkileri...
#Rokanın FaydalarıRoka, Türk mutfağında çiğ olarak yenen yeşilliklerden biri. Genelde salata olarak tüketiyoruz. Ancak son yıllarda giderek globalleşen dünya mutfaklarının etkisiyle, bizim mutfağımızda da roka sadece çiğ olarak değil artık çorba, pilav, makarna ve et yemeklerine de ilave ediliyor. Keskin tadı ile yemeklere baharatlı bir lezzet veriyor.
#BeslenmeÖnce şunu bilelim: Meyvesiz olmaz! Ama şu önemli ayrıntıyı da unutmayalım: Meyvede de “azı karar çoğu zarar” kuralı geçerli. İkincisi “ne zaman yenecek?” sorusunun cevabı da mühim. “Neden?” sorusuna gelince... Bu yazıda size üç ayrı ve önemli ayrıntının yanıtını özetliyoruz. Bu yanıtları “meyve yemenin anayasası” gibi de düşünebilirsiniz.
#Osman Müftüoğlu