Robot El haberleri sayfasında Robot El hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 843 Robot El haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
3 Boyutlu yazıcı teknolojisi, hem gerçek hem sanal ortamda çalışan ve “Deneyim tasarımı” (Experience Design) hizmeti veren 5 dakika ekibi olarak projelerde kullanılan araçlardan biri. 3 boyutlu yazıcıların insan hayatını etkileyen çalışmalardan biri olarak Robotel Türkiye, bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlatıldı.
#Robot ElSabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programının sekizinci sezonunun 11. Fark Yaratan’ı uzuv deformasyonu yaşayan çocukların hayatlarına dokunan Robotel Türkiye Derneği oldu. Robot el adını verdikleri bu mekanik ellere ulaşmak için ihtiyaç sahibi öncelikle dernekle iletişime geçiyor. İhtiyaç sahibinin ölçüleri alınıyor ve model çıkartılıyor. Ardından üç boyutlu yazıcılar yardımıyla robot el hazırlanıyor ve ihtiyaç sahibine teslim ediliyor. Böylece gelişim çağındaki çocukların hayatları bir nebze de olsa kolaylaşmış oluyor. Ayrıca robot eller için sundukları eğlenceli tasarımlarla, çocuklara özgüven desteği ve sosyalleşme imkanı da sağlıyorlar.
#Sabancı Vakfı3 milyon adayın kaderini belirleyecek üniversite sınavlarının ilk oturumu TYT dün yapıldı. Bilfen Liseleri, Uğur Okulları ve Bahçeşehir Koleji’nden uzmanlar ile eğitimci Cihan Yeşilyurt, sınavda çıkan soruları değerlendirdi...
#TYTMilyonlarca adayın geleceğini belirleyecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün yapıldı. 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu TYT’de adaylar hayallerindeki üniversiteyi kazanabilmek için ter döktü. Kritik dönemeç öncesi sınav salonlarının önünde yine geçmiş yıllardakine benzer manzaralar yaşandı. Kimliğini unuttuğu için sınava giremeyen de vardı, hayallerine son anda yetişen de. Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabacı Dil Testi (YDT) ise bugün gerçekleşecek.
#YKS’Nin İlk Ayağı TYT Geride KaldıPandemi öncesi okullarda, farklı mekanlarda coşku ve sevinçle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, pandemi nedeniyle bir çok yerde çevrimiçi kutlanacak. COVID-19 salgını nedeniyle çevrimiçi ortama taşınan 23 Nisan Şenlikleri’nden bazıları:
#23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk BayramıJaponya merkezli CNC, robot ve makine üreticisi Fanuc, Lüksemburgtan sonra Avrupadaki 2. Fanuc Onarım Merkezini Türkiyede açtı. Ek 250 bin euro yatırım bütçesiyle kurulan merkezde, ilk aşamada Fanuc Alpha, Alpha-i, Beta-i servo motor ve sürücüleriyle birlikte Fanuc Robot el kumandaları onarılacak.
#TeknolojiGebze Teknik Üniversitesi öğrencileri, 14 yaşındaki Mehmet için 'robot el' projesi başlattı.Öğrenciler, başarıyla tamamlanan projeyi sosyal medya hesaplarından şu mesajla duyurdu:"Tarif edilemez mutluluk... IEEE GTÜ olarak 14 yaşındaki Mehmet için yaptığımız Robotel projemizi başarıyla tamamladık ve küçük kardeşimize teslim ettik. Gururla anlatabileceğimiz bu hikayede bize destek olan Dr.Gülhan Hanım’a ,montaj kısmında yardımcı olan Robotel Türkiye (@robotelturkiye) ekibine, ürün kısmında destek olan Abg Filament’e (@abgfilament) ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."
#HtvhaberAmasya Gümüşhacıköy'de lise öğrencisi Burak Atagür'ün geliştirdiği, eldivene yerleştirilen kablosuz iletişim cihazı, cep telefonu ve ivme sensörleri sayesinde bağlantı kurulan robot, el hareketleriyle istenilen yöne hareket ettirilebiliyor.
#Bilim3 Boyutlu yazıcı teknolojisi, hem gerçek hem sanal ortamda çalışan ve “Deneyim tasarımı” (Experience Design) hizmeti veren 5 dakika ekibi olarak projelerde kullanılan araçlardan biri. 3 boyutlu yazıcıların insan hayatını etkileyen çalışmalardan biri olarak Robotel Türkiye, bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlatıldı.
#Robot ElROBOTEL Türkiye Platformu’nun İzmir gönüllüleri, geçen ay El Mikrocerrahi Ortopedi ve Travmatoloji Hastanesi’nde (EMOT) yaptıkları tanışma toplantısının ardından tüm sürecin yer aldığı atölye çalışmalarını Zeytince Derneği’nin İnecik köyündeki Zeytin Okulu’nda gerçekleştirdi.
#İzmirSabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programının sekizinci sezonunun 11. Fark Yaratan’ı uzuv deformasyonu yaşayan çocukların hayatlarına dokunan Robotel Türkiye Derneği oldu. Robot el adını verdikleri bu mekanik ellere ulaşmak için ihtiyaç sahibi öncelikle dernekle iletişime geçiyor. İhtiyaç sahibinin ölçüleri alınıyor ve model çıkartılıyor. Ardından üç boyutlu yazıcılar yardımıyla robot el hazırlanıyor ve ihtiyaç sahibine teslim ediliyor. Böylece gelişim çağındaki çocukların hayatları bir nebze de olsa kolaylaşmış oluyor. Ayrıca robot eller için sundukları eğlenceli tasarımlarla, çocuklara özgüven desteği ve sosyalleşme imkanı da sağlıyorlar.
#Sabancı VakfıMARMARA Üniversite’nin düzenlediği 2.Uluslararası Marmara Robot Olimpiyatları’nda dünya ikincisi olan Kocatürk Koleji Teknoloji Ekibi, mutluluklarını Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’la paylaştı. Ekibi kutlayan Şenol, “Teknoloji ve yazılım alanında özel bir proje hayata geçireceğiz" dedi.
#İzmirTinder için geliştirilen bu robot el, bedenseltepkilerinizi ölçerek doğru kişiyi bulmanıza yardımcı oluyor. Popüler çöpçatanlık uygulamalarından Tinder’ınhalihazırda zaten oldukça mekanik işleyişe sahip bir tarzı olduğu bir gerçek.Ne de olsa kullanıcıların platformda karşılarına çıkan profillere dört-beşsaniye baktıktan sonra resmi sola ya da sağa kaydırarak kararlarını verdikleribir uygulamadan bahsediyoruz. Bu durum yine de özellikle de duygusal birbağlanmadan ziyade ucu açık ilişkiler arayan birçok kullanıcının işine degelmiyor değil. True Love Tinder Robot adı verilen bu yeni aparat ise,Tinder’ın bu mekanik ve işlevsel yaklaşımını biraz daha geliştirmeyihedefliyor. Karşınıza çıkan profillerin size neler hissettirdiğini vearzularınızı hesaplaması için tasarlanan bu robot aslında oldukça bilimsel birtemele de sahip. Her bir profil karşısında vücudunuzun nasıl tepkiler verdiğinihissedebilen bir algoritma kullanan robot, bir kişiyi bedensel olarak çekicibulduğunuzda Tinder’da o doğrultuda bir karar vermenize yardımcı oluyor. New York Üniversitesi’ndeki İnteraktif TelekomünikasyonProgramı’ndan Nicole He adlı bir doktora öğrencisi tarafından bitirme projesiolarak geliştirilen bu robot elin ardında yatan fikir basitçe şu iki konseptibirleştirmek: Kullandığı algoritmalara güvendiğimiz online çöpçatanlıkplatformları ve vücutlarımızı doğru analiz eden biyometrik cihazlar.
#Tinder