Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında 2023-2025 döneminde uygulanacak 44 maddelik eylem planı kapsamında, Hal Kayıt Sistemi'nin, Çiftçi Kayıt Sistemi ve diğer mali elektronik uygulamalarla entegrasyonu sağlanacak, ticarete konu ürünlerin takibi için Ürün Takip Sistemi kurulacak, kira sözleşmelerinin e-Devlet kapısı üzerinden düzenlenmesi sağlanacak.
#Hazine Ve Maliye BakanlığıHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati " Türkiye Yüzyılı vizyonumuzda yer alan "Sürdürülebilirliğin Yüzyılı, Kalkınmanın Yüzyılı ve İstikrarın Yüzyılı" hedefleri doğrultusunda 2023-2025 dönemini kapsayan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planını yürürlüğe koymaktayız" dedi.
#Nureddin NebatiHazine ve Maliye Bakanlığı’nın vergi kayıp kaçağını önlemek için oluşturduğu RADAR sistemine 1 milyon mükellef takıldı. Gıda sektörü 373 bin mükellef ile ilk sırada yer alırken, 200 bin ev sahibi kira geliri nedeniyle incelendi. Otomotiv sektörüde bayi, galerici ve şahıslar mercek altına alındı, 122 bin kişi analiz edildi.
#Hazine Ve Maliye BakanlığıHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni ekonomi politikasının Türkiye ekonomisinin tüm yapısal sorunlarını kalıcı bir şekilde çözmeyi amaçladığını, haksız rekabete sebep olan kayıtdışı ekonomi sorununu da çözmeye kararlı olduklarını vurguladı.
#Nureddin NebatiHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dar gelirliler için iki proje üzerinde çalıştıklarını belirterek, kabinede tartışıldıktan sonra kamuoyuna açıklanacağını söyledi. İlk çeyrekte büyümenin yüzde 7.3 olduğunu hatırlatan Nebati, ikinci çeyrekte bunun da üzerinde bir büyüme beklendiğini ifade etti.
#Hazine Ve Maliye BakanlığıOtomotiv sektöründeki tedarik krizinden dolayı sıfır araç bulunamamasını fırsata çevirip yüksek fiyattan ikinci el araç satışı yapanlara karşı sıkı takip sürüyor. İkinci el ticaretinde sıfır araç alan şirketler için ‘6 ay ve 6 bin km’ sınırlaması dün yürürlüğe girerken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de, “Motorlu araç sektöründe haksız fiyat artışına sebep olan 100 bin mükellef RADAR’ımıza takıldı” dedi.
#Hazine Ve Maliye BakanlığıHazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğü, otomotiv sektöründe haksız fiyat uygulayan 100 bin mükellefi tespit etti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Mükellefiyet kaydı bulunmadan belli bir sayının üzerinde araç alım satımı yapan, ikinci el araç piyasasında fahiş fiyat artışlarına ve kayıt dışı ekonomi oluşmasına sebebiyet veren 100 bin mükellef Bakanlığımızın RADAR’ına takıldı" dedi.
#OtomonilHazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğü, otomotiv sektöründe haksız fiyat uygulayan 100 bin mükellefi tespit etti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Mükellefiyet kaydı bulunmadan belli bir sayının üzerinde araç alım satımı yapan, ikinci el araç piyasasında fahiş fiyat artışlarına ve kayıt dışı ekonomi oluşmasına sebebiyet veren 100 bin mükellef Bakanlığımızın RADAR’ına takıldı" dedi.
#OtomobilHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gayrimenkul sektöründeki fiyat artışlarına yönelik kapsamlı bir çalışma başlatıldığını açıkladı. Nebati, “Gayrimenkul sektöründeki olağandışı fiyat artışlarını yakından takip ediyoruz, konuyu mercek altına aldık. Gereken neyse yapıyoruz, yapacağız” dedi.
#Hazine Ve Maliye BakanlığıBakan Nebati, konut sektöründe yaşanan fiyat artışlarıyla ilgili bir çalışma başlatıldığını duyurarak; "Gayrimenkul sektöründeki olağan dışı fiyat artışlarını yakından takip ediyoruz, konuyu mercek altına aldık. Gereken neyse yapıyoruz, yapacağız." dedi.
#Bakan NebatiCumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin ikinci yılında önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, ''Kimsenin hakkına göz dikmeyen ama kendi hakkını da söke söke alan bir ülke olarak hareket etmeye devam edeceğiz'' dedi. Libya'daki gelişmelerle ilgili de konuşan Erdoğan, ''Son zamanlardaki bazı gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz'' ifadelerini kullandı. ''Biz ne sismik araştırma gemilerimizle, ne sondaj gemilerimizle birilerinin iznine tabi değiliz'' diyen Erdoğan, ''Biz uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa Doğu Akdeniz’de haklarımız neyse bu çerçeve içinde bu adımlarımızı attık. Bundan soran da bu adımlarımızı atmaya devam edeceğiz'' diye konuştu. Erdoğan konuşmasında ayrıca ''2019 yılında elektriğimizin yüzde 62'sini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan ürettik. Yani enerjide de artık Türkiye muhtaç olmaktan çıkmıştır ve çıkıyor'' sözlerine de yer verdi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanTicaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Mersin’de yürütülen operasyonda gümrüklenmiş değeri 632 milyon Türk Lirası olan kaçak ticari eşya, Niğde’de gerçekleştirilen operasyonda 14 milyon Türk Lirası değerinde kaçak tütün ve üretim aksamları ele geçirildi.
#Ticaret BakanlığıYaşadığımız Kahramanmaraş depremlerinin ardından bilim dünyasından birçok değerli isimle görüştük. Hepsinin özellikle vurguladığı konu şu oldu: “Türkiye bir deprem ülkesidir ve hazırlığımızı buna göre yapmamız gerekir.” 12 Şubat tarihli Pazar ekimizde yayımlanan söyleşisinde de Prof. Dr. Naci Görür deprem riski taşıyan illeri açıklamıştı. Bu şehirlerden İstanbul, İzmir, Muğla, Çanakkale, Bingöl, Tekirdağ, Adana ve Bursa belediyelerinin başkanlarına ve ilgili birimlerine sorduk: “Olası bir depreme hazır mısınız, bu konuda hangi çalışmaları yapıyorsunuz?”
#Depreme Hazırlık6 Şubat depremlerinin acısı henüz çok taze... Afet bölgesi toparlanmaya çalışıyor, tüm Türkiye’nin gözü kulağı orada. Bölgede yaşananlar, başta İstanbul olmak üzere deprem riski olan birçok kent belediyesini ve halkını harekete geçirdi. İBB hızlı tarama sistemiyle İstanbul’daki yapı stokunu kontrol çalışmalarına ağırlık verdi, bir yandan da zemin çalışmaları yapılıyor, tahliye yolları belirleniyor, bilgilendirici tabelalar asılıyor. Yapılacak çok iş var ama ilk adımlar atılıyor.
#Deprem