Galatasaray Adası, gündemde yer alması dolayısıyla konumu merak edilen yerler arasında yer aldı. İstanbul'da bulunan ve Galatasaray Spor Kulübü bünyesinde bulunan Galatasaray Adası'nın kökeni 1857 yılına kadar dayanmaktadır. O yıllarda Sultan Abdülaziz tarafından mimar Sarkis Dalyan'a hediye edilen ada, 1957 yılında Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sadık Giz tarafından 150 bin TL'ye satın alınarak turizme açıldı. Peki, Galatasaray Adası nerede? İşte, Galatasaray Adası harita konumu
#Galatasaray AdasıMüze ve sanat galerileri, pandemi koşullarına rağmen hayli hareketli bir yılı geride bırakıyor. 2021’in sergilerini Hürriyet Kitap Sanat ekibi ve sanat yazarlarından oluşan 10 kişilik jüri değerlendirdi. Sıralamaya göre yaptığımız puanlama sonucunda, SALT Beyoğlu’ndaki İpek Duben’in ‘Ten, Beden, Ben’ başlıklı sergisi ilk sıraya yerleşti.
#2021'İn En İyi SergileriPera Müzesi, babası Atatürk’ün sınıf arkadaşı, annesi İzmirli bir Rum olan Beyrutlu ressam, şair, yazar Etel Adnan’ın ‘İmkânsız Eve Dönüş’ başlıklı retrospektif sergisine ev sahipliği yapıyor. Serginin eşküratörü Serhan Ada, “Etel’in tüm eseri bir şiirdir. Bildiğimiz şiir biçiminde, manzum olmayanlar da dahil. Zaten tüm görsel eseri de renklerle yazılmış bir şiir değil mi?” diyor.
#Etel AdnanOsmanlı Devletinin hüküm sürdüğü yıllarda Sarkis Bey Adası ismiyle bilinen ada İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yer almaktadır. Günümüzde daha çok çeşitli etkinlikler için kullanılan adada, birçok restoran ve havuz da bulunuyor. Galatasaray Adasına nasıl gidilir? Adada gezilecek yerler neler? Merak edilen tüm soruları sizin için derledik.
Eserleri ve düşünceleri dünya üzerinde geniş yankı uyandıran Halil Cibran, Ermiş, Kırık Kanatlar ve Asi Ruhlar kitabının yazarıdır. Aynı zamanda başarılı bir ressam olan Halil Cibran’ın resimlerinin bazıları günümüzde de dünyanın birçok şehrinde sergilenmektedir. İşte, eserleri ve düşünceleri dünya üzerinde geniş yankı uyandıran ve genç nesle ulaşmaya devam Halil Cibran’ın hayatına ilişkin bilgiler.
#Halil Cibran‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın 127’nci doğum günü ceşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ünlü yazarın Bodrum Deniz Müzesi’nde sergilenen aile albümünden seçilmiş özel fotoğrafları ve kişisel eşyası ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor.
#Halikarnas BalıkçısıYokluklar içinde Meclis açılır. Ankara dışından gelen milletvekillerinin durumu da ayrıca zordur. Kalmak için yer bulamazlar. Tek bir otel vardır. Meclisin tam karşısında; Taşhan. Yer bulup kalabilenler alt katında atlarını, eşeklerini bağlar, üst katında uyurlar. O sıralar özellikle eşeğin önemli bir nakil aracı olduğunu Falih Rıfkı’nın Çankaya isimli kitabında, “Tellallar, sıkça sokaklarda – Eşek bulaan... Eşek bulaan... diye haykırarak, kaybolmuşları arardı” sözlerinden anlıyoruz.
#ANKARA