Terör örgütü PKK/KCK'nın hedefleri doğrultusunda faaliyet yürüttüğü öne sürülen Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) yöneticileri ile üyelerinin aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 23 sanığın yargılandığı davada, İBB Başkanlığı'na yazı yazılarak, belediye tarafından dağıtılan sosyal yardımların herhangi bir sisteme kayıtlı olup olmadığı, sistem dışı veya elden yardım dağıtım imkanının bulunup bulunmadığının, elden yapılan dağıtımlarda kayıt bulunup bulunmadığının sorulmasına karar verildi.
#İstanbulTerör örgütü PKK/KCK’nın amaçları doğrultusunda faaliyet yürüttükleri iddia edilen Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) yöneticileri ile üyelerinin de aralarında olduğu 6'sı tutuklu 23 sanığın yargılandığı davada, tanık olarak dinlenen iki İBB çalışanı hakkında mahkeme savcılığa ihbarda bulunulmasına karar verdi. Mahkeme, tutuklu sanıklardan Aydın Ayhan ve Mehmet İnan hakkında yurt dışı yasağı konularak tahliyelerine karar verdi. DİAYDER Başkanı Ekrem Baran'ın arasında bulunduğu 4 sanığın ise tutukluluğunun devamına karar verildi.
#DİAYDERSabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle sanat tarihinin başlangıcından Batı sanatı tarihindeki üslup değişimlerine, erken Ortaçağ döneminden 20. yüzyıla uzanan sürecin kronolojik olarak ele alınacağı bir sanat tarihi programı başlıyor.
#SSMBir devletin egemenliği altında yer alan deniz, hava ve kara parçasının oluşturduğu bütün ülke olarak bilinmektedir. Türkiye bir ülkedir. Amerika, İngiltere bir ülkedir. Bunlar gibi daha pek çok örnek verilecek bilinen ve bilinmeyen ülkeler bulunmaktadır. Dünyada ise toplamda 206 adet ülke olduğu tespit edilmiştir. Bu ülkeler de kendi aralarında kategorilere ayrılmaktadır. Küba da dünyadaki ülkeler arasında yer alarak ismi duyulmuştur. Küba nerede, nasıl bir ülke, Küba ülkesinde gezilecek yerler, dini hakkında bilgi, para birimi, nüfusu hakkında tüm detayları derledik.
Tarihte yaşamış olan pek çok uygarlık ve medeniyet bulunmaktadır. Bu medeniyetlerden bir tanesi de Sasanilerdir. Sasaniler zamanında imparatorluk kurmuş olan bir uygarlıktır. Tam olarak ne zaman ve nerede kurulduğu da araştırılmaktadır. Son günlerde Sasaniler ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki, Sasaniler kimdir? Sasaniler ne zaman ve nerede kuruldu? Sasani imparatorluğu kuruluş ve yıkılış tarihi nedir? Sasani imparatorluğu başkenti neresidir tüm detayları ile derledik.
Bağımsızlığını 9 Mayıs 1877 yılında kazanmış olan Romanya, bir yıl sonra tüm Avrupa ülkeleri tarafından resmi olarak tanındı. Romanya'nın ulusal marşı Deşteaptă-te, române'dir. Nüfusu yaklaşık 20 milyon olan Romanya Avrupa'nın en kalabalık 10 ülkesi içerisinde yer alıyor. Romanya hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#RomanyaYaklaşık 18 bin adadan oluşan Endonezya, yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük ada ülkesidir. 150 yıl boyunca Japonya'nın sömürgesi olan Endonezya, 2. Dünya savaşının sona ermesiyle birlikte, 1945 yılında bağımsızlığını ilan etti. Ülkenin başkenti Cakarta, milli marşı ise Indonesia Raya'dır. Endonezya hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Endonezya7.692.000 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip olan Avustralya, dünyanın en büyük 6. ülkesidir. Başkenti Kanberra olan Avustralya'nın diğer popüler şehirleri Sydney, Gold Coast, Perth, Darwin ve Wagga Wagga'dır. 20. yüzyılın başına kadar İngiltere'nin kolonilerinden biri olan Avustralya 1 Ocak 1901 tarihinde bağımsızlığını ilan etti. Avustralya hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#AvustralyaBursa’nın İznik ilçesinde 100 yılın keşfi olarak bilinen bazilika görüntülendi. Gölün dibindeki bazilikada yapılan arkeolojik kazı 2 bin yıllık tarihi gün yüzüne çıkarıyor. İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, “İznik su altı Bazilikası dünyanın en önemli 10 arkeolojik buluşundan birisidir. Şu anda kazı çalışmaları devam etmektedir. Bizlerde bu büyük eseri kamuoyuna açmak için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmaktayız. Bakanlığa sunulacak proje kapsamında 2021 yılı Haziran ayında açılacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun” dedi.
#BursaBursa’nın İznik ilçesinde 100 yılın keşfi olarak bilinen bazilika görüntülendi. Gölün dibindeki bazilikada yapılan arkeolojik kazı 2 bin yıllık tarihi gün yüzüne çıkarıyor. Bölgenin ikinci Göbeklitepe olması için harekete geçildi. 2014 yılında havadan çekilen fotoğraflar sayesinde İznik Gölü içerisinde fark edilip daha sonra yapılan araştırmalar neticesinde bazilika olduğu keşfedilmişti.
#BursaAlmanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyelet Meclisi, bugünkü oturumunda Alevilik inancını resmi din olarak kabul etti. Aleviliğin artık Hıristiyanlık ve Yahudi inancıyla aynı statüde olduğunu belirten Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Başkanı Hüseyin Mat, “Alevilik inancı artık Almanya’da devlet ile aynı göz hizasına gelmiştir. İnancımız anayasal koruma altına alınmıştır” dedi.
#Alevi İnancı Artık KRV’De Resmi DinKarahanlı soyundan gelenler tarafından kurulan Karahanlı Devleti, Orta Asya'da kurulmuş, günümüz Doğu Türkistan sınırlarında MS 840-1212 tarihleri arasında hüküm sürmüş bir devlettir. Bu makalemizde sizler için tarih sahnesine İslamiyet'i resmî din olarak kabul eden ilk devlet olma unvanıyla geçen Karahanlı Devleti'nin kuruluşunu, kurucusunu ve diğer hükümdarlarını, devletin ulaştığı sınırları, tarihteki önemini ve yıkılış sebeplerini derledik.
#Karahanlılar Devleti TarihiErmenistan toprakları Asya kıtasında yer alan bir ülkedir. Ermenistan ayrıca Türkiye'nin komşu ülkelerinden biridir. Ermenistan daha önce Sovyetler Birliği'ne bağlı bir ülke idi. Daha sonra Sovyetler Birliği'nin dağılması ile birlikte Ermenistan bağımsızlığını ilan etmiştir. Ermenistan'ı ziyaret etmek isteyenler şehrin kültürü ve yaşayış biçimi hakkında araştırma yapmaktadırlar. Peki, Ermenistan'ın şehirleri neler? Ermenistan başkenti ve nüfus bilgileri nedir? Ermenistan yüz ölçümü ne kadardır? Ermenistan posta kodu ve telefon kodu bilgileri nedir? İşte Ermenistan ülkesine dair bütün bilgiler...
#Ermenistan'ın Şehirleri Neler?Tatilinizde lüks ve şaşa arıyorsanız Tayland sizi tatmin etmez ama farklı ve kendine özgü bir kültürü yakından tanımak, tarih ile iç içe olmak, moderni ve eskiyi tüm eşitliğiyle bir arada görmek, dağarcığınıza çok yeni bilgiler eklemek ilginizi çekiyorsa Bangkok hayatınızda bir kere de olsa mutlaka görmeniz gereken bir şehir.
#Bangkokİznik, Sarı Saltuk’un rüyası, Davud-u Kayserî’nin din-ilim aynası, Cem’in gerçekleşmeyen kehaneti, Şeyh Bedrettin’in Varidat’ı yazdığı ‘sessiz ev’i... Yazıya şöyle afili bir cümleyle giriş yapalım: İznik; Vatikan ve Kudüs’ten sonra Hristiyanlık dünyasının üçüncü kutsal kenti kabul ediliyor. Çünkü İseviliğin kurumsallaşması burada toplanan konsiller sonrası teşekkül eder. Burası aynı zamanda 1204 Latin işgali esnasında, Bizans’ın başkentliğini yapan bir şehir, Türklerin de Anadolu’daki ilk başkenti. Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı, hepsi bir arada, hepsi iç içe, bizlere ‘zaman kayması’ yaşatan bir matruşka.
#BURSAAlmanya’da özellikle son dönemlerde tam bir paranoya yaşanmaya başladı. Nerede bir bomba patlasa, ilk akla gelen aşırı İslamcı teröristler oluyor. Nerede bir cinayet işlense, ilk akla gelen Müslüman sığınmacılar oluyor. Nerede bir sarkıntılık olsa, ilk akla gelen yine Müslümanlar oluyor.
#Ahmet KülahçıAlmanya’da hükumetin başlattığı Müslümanlardan cami vergisi alınmasına dair öneriye, Müslüman toplumu tepki gösteriyor. Almanya’da faaliyette bulunan İslam dernekleri ve ülkede yaşayan Türkler, öncelikle Almanya’nın İslam dinini resmi din olarak tanımasını istiyor.
#Almanyaİsviçre’de Kantonlar Meclisi, İsviçre Türk Diyanet Vakfı’na (İTDV) bağlı camilere yurt dışından finansman desteğinin yasaklanması ve vaazların İsviçre’nin resmi dillerinden birinde verilmesini öngören tasarıyı 7’ye karşı 29 oyla reddetti.
#Türk Camilerine Finansman YasağıAvusturya’da aşırı sağcı hükümetin kreş ve ilkokullarda başörtüsünü yasaklamaya yönelik yasal düzenleme hazırlığı içinde olması, ülkede yaşayan Müslümanların yanı sıra, birçok sivil toplum temsilcisi, akademisyen ve aktivistin tepkisine neden oldu.
#Başörtüsü Yasağı