Siber saldırılar almış başını gidiyor. Geçtiğimiz haftalarda internet üzerinden bankalarımıza yapılan saldırılar da artık herkesin malumu. Peki siber saldırılara karşı gerçekten de kurumlarımız ve bilgisayarlarımız güvende mi? Bilgisayarlarımız haberimiz olmadan birer 'zombi'ye nasıl dönüşüyor? Sayıları 4 milyonu bulan fidye yazılımları bilgisayarları nasıl dondurup para istiyor? Yeni hedef POS makineleri mi? Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekçioğlu sorularımızı yanıtladı.
#Trend MicroDoğu Avrupa'da Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş tüm şiddetiyle devam ederken, milyonlarca insan sosyal medyadaki bilgi akışı sayesinde gelişmeleri an an takip ediyor. Google, Facebook, Twitter ve Telegram gibi dev şirketler ise bu süreçte, savaşın gidişatını değiştiren bir güç haline geldi. Buna karşın, doğu ve batı arasında giderek derinleşen uçurumda iki arada kalan sosyal medya platformları kimden yana olacak? Siber saldırılarla, kamuoyu baskısıyla ve yaptırım tehditleri arasında kalan dev teknoloji şirketleri...
#Ukrayna-Rusya SavaşıFidye yazılımları geçen yıla göre 10 kat daha fazla kullanılıyor ve sadece kurumları değil, herkesi hedef alıyor. Siber Güvenlik Farkındalık Ayı'nda siber güvenlik uzmanları da bireylerin kendilerini koruyabilmesi için önemli bilgiler paylaşıyor.
#FortinetFortiGuard Labs Küresel Tehdit Zemini Raporu'nun yeni bulguları paylaşıldı. 2021'in ilk yarısında elde edilen tehdit istihbaratı, bireyleri, kuruluşları ve giderek daha kritik hale gelen altyapıyı hedef alan saldırıların hacminde ve gelişiminde önemli bir artış olduğunu gösteriyor.
#FortinetFacebook gibi sosyal medya uygulamaları hakkımızda oldukça fazla veri topluyor. Bu verilerin bazıları (hangi gruplara üye olduğunuz, kimleri aradığınız, Messenger ile paylaştığınız şeyler gibi) sosyal çevremiz ile ilgili daha iyi tavsiyeler ve eşleştirmeler sağlayabilmeleri için toplanıyor. Fakat bunun dışında da toplanan ve çok mantıklı olmayan yığınla veri var. IP adresiniz, hangi reklamlara tıkladığınız, internette gezinmek için hangi tarayıcıyı kullandığınız, bir siteyi ne kadar ziyaret ettiğiniz, ekran boyutunuz, konumunuz, kullandığınız cihaz gibi veriler ya Facebook’un kendisi veya Facebook’un iş ortakları tarafından toplanıyor.
#Can ErginkurbanKendimizi ve dijital cihazlarımızı korumanın ilk adımı mevcut tehdit türlerini hakkında bilgi sahibi olmak. İkinci önemli adım ise bu tehditlerin bilgisayarlarımıza, akıllı telefonlarımıza ve tabletlerimize hangi yollara sızdığını bilmek. Bu kapsamda siber güvenlik uzmanları, en yaygın sızma yollarını ve zararlı kodların taktiklerini paylaşıyor.
#HackerUzaktan da olsa bir eğitim yılı daha başladı. Öğretmenler, ebeveynler ve öğrenciler COVID-19 sonrasında online eğitim sürecine adapte olmaya çalışıyor. Bu durum sadece Türkiye için geçerli değil, tüm dünya eğitimde aynı sorunla savaşıyor. Ancak savaşılan sadece Covid-19 değil, yeni dönemin en büyük tehdidi olan siber riskler okullar için de büyük bir tehlike taşıyor. Uzmanlar bu riskin de asla göz ardı edilmemesi gerektiğini altını çiziyor.
#Siber RiskIntel Security, 2016 yılı üçüncü çeyrek dönemine ilişkin siber güvenlik verilerini içeren McAfee Labs Tehditler Raporu’nu yayınladı. Raporda dünya çapında 400 güvenlik uzmanı ile yapılan araştırma sonuçları yer aldı. Araştırmaya katılan uzmanların %93’ü siber tehditleri önceliklendirmede sorun yaşadıklarını belirtti. Kurumların büyük bir çoğunluğunun güvenlik uyarılarının %25’i için yeterli bir araştırma yapamadığı açıklanırken, siber tehditlerde %67 oranında artış gözlemlendi.
#İntel SecurityGoogle ve Apple, size neyi indirip neyi indiremeyeceğinizi söylemeye bayılır. Biz bu tavsiyeleri bir kenara bırakıp sizin için yasaklanan (güvenilir) uygulama ve uzantıları nasıl indireceğinizi, artık desteklenmeyen yazılımları nasıl edineceğinizi açıklıyoruz.
#True Crypt