En kaliteli protein kaynaklarından birisi olan yumurta özellikle düzenli spor yapanların ve protein ağırlıklı beslenenlerin diyet listelerinde sıklıkla yer alır. Yumurtanın en sağlıklı hazırlanma şekli ise haşlamadır. Ancak herkes haşlanmış yumurtayı aynı kıvamda tüketmeyi tercih etmez.
#Rafadan YumurtaYumurta, günün en önemli öğünü kahvaltının olmazsa olmazı. Omlet ya da poşe halinde hazırlanabilir veya menemene eklenebilir. Haşlama da en çok tercih edilen ve sağlıklı diğer bir seçenek. İster tam haşlanmış, ister kayısı isterseniz de rafadan... Her hali kahvaltı sofralarına renk katıyor. Yumurta nasıl haşlanır? Kayısı ve rafadan yumurta pişirme süresi ne kadar? Ocakta ve kaynar suda yumurta kaç dakikada haşlanır? Katı, rafadan ve kayısı kıvamında haşlanmış yumurta için pişirme süresi ve püf noktaları
#Yumurta Nasıl HaşlanırHayatta denenen birçok lezzetli yemek tarifleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra sürekli olarak yeni lezzetler keşfedilmekte veya var olan lezzetler daha da çeşitlendirilmeye devam etmektedir. Et, balık, tavuk ve sebzeler ile birçok çeşitli yemekler, ara sıcaklar ile soğuk mezeler yapılmaktadır. Yapımı ve lezzeti en çok merak edilen lezzetlerden bir tanesi de deniz ürünleri arasında sayılan havyarlardır. Peki, havyar nasıl pişirilmektedir? Taze havyar nasıl tedarik edilir ve nasıl bulunur? İşte, havyar hakkında merak edilen unsurlar.
#HavyarÖzellikle kahvaltıların vazgeçilmez besini olan yumurtayı ister suda, ister yağda isterseniz çırpılmış şekilde yiyebilirsiniz. Size vereceğimiz püf noktaları ile bundan sonra kahvaltı sofralarınızı enfes yumurtalar süsleyecek.
#Yumurta Kabuğu Nasıl Kolay Soyulur