BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin’in Türkiye’ye verdiği 120 milyon doz aşı sözü her kesimde umut yarattı. Yakın zamanda Türkiye'de çocuklar dışında herkes aşılanmış olacak. Ancak şu günlerde aşı olmak için talebin azaldığına dikkat çeken Feriha Öz Hastanesi Başhekimi Prof. Nurettin Yiyit, ''Biz istiyoruz ki ilk günkü yoğunluk hiç bitmeden devam etsin. Her ne kadar son 2 günde ciddi bir talep artışı olsa da bunun hiç durmadan artması lazım'' dedi. Aşıların yan etkileri konusunda da önemli açıklamaları oldu Prof. Yiyit'in. Başhekim Yiyit, ''Zaten sıkıntılı ve endişeli bir durum varsa biz hastayı uyarıyoruz. Burada daha uzun süre gözlemliyoruz. Bir de şu andaki aşıların istesek de istemesek de bir miktar yan etkileri olmak zorunda'' ifadelerini kullandı.
#Feriha Öz HastanesiBioNTech’in CEO’su Uğur Şahin’in Türkiye’ye verdiği 120 milyon doz aşı sözü her kesimde umut yarattı. Yakın zamanda Türkiye'de çocuklar dışında herkes aşılanmış olacak. Ancak şu günlerde aşı olmak için talebin azaldığına dikkat çeken Feriha Öz Hastanesi Başhekimi Prof. Nurettin Yiyit, ''Biz istiyoruz ki ilk günkü yoğunluk hiç bitmeden devam etsin. Her ne kadar son 2 günde ciddi bir talep artışı olsa da bunun hiç durmadan artması lazım'' dedi. Aşıların yan etkileri konusunda da önemli açıklamaları oldu Prof. Yiyit'in. Başhekim Yiyit, ''Zaten sıkıntılı ve endişeli bir durum varsa biz hastayı uyarıyoruz. Burada daha uzun süre gözlemliyoruz. Bir de şu andaki aşıların istesek de istemesek de bir miktar yan etkileri olmak zorunda'' ifadelerini kullandı.
#KoronavirüsSon bir kaç gündür vaka sayılarında az da olsa düşüş gözlemleniyor. Aşılama da devam ediyor. Salgından kurtulmanın yolu aşıdan geçiyor. CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk, en büyük salgın hastanesi Feriha Öz Acil Durum Hastanesi başhekimi Prof. Nurettin Yiyit ile salgındaki son durum ve aşılama sürecini konuştu.
#Feriha Öz Acil Durum HastanesiBartın'da 43 madencinin hayatını kaybettiği kazanın ardından yaralı olarak Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edilen İzzet Ak, 8 aylık tedavisinin ardından taburcu oldu. Sağlık Bakanı Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''3 çocuğum var, ilk işim onları sarıp sarmalamak' diyen hastamızın tedavisi bayram dönüşü devam edecek.' dedi.
#BartınBartın’daki maden faciası sonrası Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde 8 ayı aşkın süredir tedavi gören 140 civarı ameliyat geçiren ve kardeşi aynı olayda vefat eden maden işçisi İzzet Ak taburcu edildi. Zorlu tedavi sürecini anlatan Ak, “Hastaneye geldim, aradan 4,5-5 ay geçmiş, hala kendimi işyerinde sanıyorum. Benim için çok zor bir süreçti, kolay değil. Olayda şehitlerimiz var, birisi benim kardeşim, içim buruk. 3 çocuğum var, ilk işim onları sarıp sarmalamak, çok özledim” dedi.
#Maden FaciasıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı Çam ve Sakura Şehir Hastanesi İstasyonunda basın açıklaması yaptı. Bakan Karaismailoğlu İstanbul'daki metro çalışmaları ile ilgili, 'Sadece yüzde 5'i tamamlanan hattı bakanlık bitirdi. Bu hızla mevcut İBB yönetimi söz konusu metro hatlarını 10 yılda bitiremez' dedi.
#Adil KaraismailoğluBaşakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen Akademik Yükselme Öğretim Üyeleri Cübbe Giyme Töreni'ne katılan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Şu ana kadar İstanbul’dan 4 bin 603 personelimiz depreme desteğe gitti. Bunların yaklaşık 2 bini hekim. 60 tane tır gönderdik” dedi.
#Başakşehir Çam Ve Sakura Şehir HastanesiBaşakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen Akademik Yükselme Öğretim Üyeleri Cübbe Giyme Töreni'ne katılan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Şu ana kadar İstanbul’dan 4 bin 603 personelimiz depreme desteğe gitti. Bunların yaklaşık 2 bini hekim. 60 tane tır gönderdik” dedi.
#Çam Ve Sakura Şehir HastanesiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası tedavi için Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne getirilen vatandaşları ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı.
#Sümeyye Erdoğan BayraktarBartın’da meydana gelen maden faciasında ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan madencilerin aileleri, umutla yakınlarının taburcu olacağı günü bekliyor. Yaralılardan Erol Bulduk’un 6 yaşındaki oğlu Beytullah da babasından gelecek iyi haber için 3 aydır ailesiyle beraber hastanede yaşıyor.
#Bartın3 ay önce Bartın'da meydana gelen maden kazasından sonra ambulans uçakla, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne getirilen madencilerin aileleri, umutla yakınlarının taburcu olacağı günü bekliyor. Yaralı madencilerden 39 yaşındaki Erol Bulduk'un 6 yaşındaki oğlu Beytullah da hastanenin en küçük misafiri olarak tam 90 gündür ailesiyle beraber hastanede yaşıyor. Beytullah, okula bile hastane sınıfında başladı. Hastane Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit ise, 'Benden bir şey ister misin dediğimde, 'Babamı iyileştir' demişti. Babasıyla da kavuştukları o an, herhalde mesleki anlamda bizleri en çok etkileyen anlardan biri oldu.' şeklinde konuştu.
#Bartın3 ay önce Bartın'da meydana gelen maden kazasından sonra ambulans uçakla, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne getirilen madencilerin aileleri, umutla yakınlarının taburcu olacağı günü bekliyor. Yaralı madencilerden 39 yaşındaki Erol Bulduk'un 6 yaşındaki oğlu Beytullah da hastanenin en küçük misafiri olarak tam 90 gündür ailesiyle beraber hastanede yaşıyor. Beytullah, okula bile hastane sınıfında başladı. Hastane Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit ise, 'Benden bir şey ister misin dediğimde, 'Babamı iyileştir' demişti. Babasıyla da kavuştukları o an, herhalde mesleki anlamda bizleri en çok etkileyen anlardan biri oldu.' şeklinde konuştu.
#MadenBartın'daki maden patlamasında yaralanan işçilerden 6'sının tedavisinin İstanbul'daki Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi yanık yoğun bakımda devam ediyor. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, yaralı yakınlarını amfide bir araya getirerek yaralıların son durumu hakkında bilgi verdi.
#BartınBartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında patlama meydana geldi. Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, maden faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 41'e yükseldiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yaptığı açıklamada "11 yaralımız hastanelerde, 6'sı yine Sağlık Bakanlığı'mızın ambulanslarıyla İstanbul'da Çam Sakura Şehir Hastanesi'nde; 5'inin 3'ü Bartın Devlet Hastanesi'nde, 2'si ise özel hastanede, 1'i taburcu oldu." dedi. Öte yandan Bakan Soylu hayatını kaybeden 26 madencinin isimlerini de açıkladı.
#BartınBartın'daki maden patlamasında yaralanan işçilerden 6'sının tedavisinin İstanbul'daki Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi yanık yoğun bakımda devam ediyor. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, yaralı yakınlarını amfide bir araya getirerek yaralıların son durumu hakkında bilgi verdi.
#MadenÇam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, organ ve kan bağışı çağrısı yaptı. Türkiye'de şu an 27 bine yakın organ nakli bekleyen olduğunu belirten Yiyit, "Pandemi bazı konularda bizi tembelliğe itti. Kan bağışı anlamında bir unutkanlığımız başladı. Kızılay stoklarımız erimeye başladı. Hastanelerde ameliyat anlamında kan ihtiyacı doğmaya başladı. Biz de kan verme konusunda tekrar eski günlere dönme ve o bizim kan verme konusundaki arzulu vatandaşlarımızın arzusunu alevlendirmek istiyoruz" dedi.
#Prof. Dr. Nurettin YiyitSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, sağlık kuruluşları ve toplu taşımalardaki maske uygulaması kısıtlamalarının bir hafta, 10 güne kadar kalkacağını söyledi.
#KoronavirüsSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, sağlık kuruluşları ve toplu taşımalardaki maske uygulaması kısıtlamalarının bir hafta, 10 güne kadar kalkacağını söyledi.
#KoronavirüsDünya genelinde hızla yayılan Omikron Türkiye’de de etkisini göstermeye başladı, vakalar 45 bine dayandı. “Bu denli bir hızlı bulaş hiç yaşanmamıştı. Bir evde pozitif vaka varsa diğerlerinin negatif kalması artık çok zor” diyen uzmanlar, ailede korona olan biri varsa neler yapılması gerektiğini Hürriyet’e anlattı...
#OmikronDün iki arkadaşım 3. doz aşılarını olmak için hastaneye gitti ancak aşılarını olmadan geri döndüler. Sebep, aşıların üzerindeki son kullanma tarihinin geçmiş olmasıydı. Sağlık Bakanlığı’nın “BioNTech aşıları dahil tüm aşıların raf ömrü, üretim tarihinden itibaren 9 aya çıkarılmıştır. Son kullanma tarihlerinin geçmesi gibi bir durum söz konusu değildir” açıklamasını göstersem de inandıramadım. Ben de alanında uzman iki isme son kullanma tarihi geçmiş ya da üzerinde Çince etiket olan aşıların kullanılıp kullanılmayacağını ve durumun neden kaynaklandığını sordum.
#BiontechYerli aşı "TURKOVAC"’ın Faz-3 çalışmalarında sona yaklaşılırken, vatandaşlar aşı için gönüllü olmaya devam ediyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit de yerli aşıya ilişkin “On yıllardır aşı üreten ülkeler, üretim anlamında yaklaşık 1 yılda aşılarına kavuştular. Biz aşı yarışına sonradan giren bir ülke olarak 1,5 yılda aslında aşımızı ürettik. Şu an sadece fazını tamamlayıp bunun tescilini almaya uğraşan bir ülkeyiz” dedi. Peki, TURKOVAC ne zaman çıkacak?
#Yerli AşıDünyayı iki yıldır pandemi gölgesinde bırakan COVID-19, şimdi de Omikron isimli mutasyonuyla gündemde. Omikron hem dünyayı alarma geçirdi hem de salgının bitmesi yönünde umut verdi. Alman bilim insanları, Omikron’un COVID-19’u yok edecek mutasyon olabileceğini söyledi. Sonunda koronavirüs sıradan bir enfeksiyona mı dönüşüyor? Hürriyet, Bilim Kurulu üyelerine sordu...
#OmikronGüney Afrika’dan çıkan ve ‘Omicron’ adı verilen yeni korona varyantının yapısı ve etkileri henüz tam olarak bilinemese de DSÖ’nün “Kaygı verici” açıklaması dünyada panik yaşanmasına yetti. Bilim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Kenan Midilli ve Prof. Dr. Nurettin Yiyit, yeni varyantı Hürriyet için değerlendirdi...
#OmicronTürkiye'de yapılan toplam koronavirüs aşı sayısı 86 milyon 500 bini geçerken yerli aşı çalışmaları da hızla sürüyor. "Turkovac" için geçtiğimiz ay başlatılan Faz 3 çalışmasının ardından, bir yandan da Ankara ve İstanbul’da toplam 4 merkezde "üçüncü dozda Sinovac -Turkovac karşılaştırması" için Faz 2 araştırmalarına başlandı. Gönüllülere, üçüncü doz aşıları yapıldıktan sonra belli periyotlarla antikor düzeyleri ve olası yan etkileri ve farklar yakından izlenecek, çalışmaya giren tüm gönüllüler 168 gün boyunca gözetimde tutulacak. "Çift kör" prensibine göre yürütülen çalışmada, kime hangi aşının yapıldığını ise 84. gününe kadar kimse bilmeyecek.
#Haber