Nesli tükenme tehlikesi altında olan yalancı katil balinalar, Kuzey Ege'de ilk, Ege Denizi'nde ise 25 yıl sonra görüntülendi. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arda M. Tonay, "Yalancı katil balinaların son 30 yıldır tüm Akdeniz'de kaydı 20'den azdır. Ege Denizi'nde ise son 25 yıldır ve Kuzey Ege'de ilk defa yalancı katil balinalar kayıt altına alındı" dedi. Bu arada yine Gökçeada'da dalgıçlar halk arasında "şeytan mantası" olarak bilinen ve görünümüyle uçan bir yarasayı andıran "mobula mobular" türü vatozu görüntüledi.
#Uğur ÖzdemirÇanakkale'nin Küçükkuyu beldesinde denize açılan bir balıkçı, Türk karasularında nadir rastlandığı belirtilen “dikenli yılan balığı” avladı.Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezginer Tunçer, balığın Latince adının "Ophisurus Serpens", Türkçe karşılığının "dikenli yılan balığı" olduğunu söyledi.Bu tip balıkların genelde Akdeniz'in derin sularında yaşadığını, küresel ısınma dolayısıyla Ege Denizi'ne göç etmiş olabileceğini anlatan Tunçer, şöyle konuştu:“Başının her iki yanında yanal delikler vardır. Bunlar derin sularla balığın basınç ayarlamasına yardımcı olur. İtalya'da yakalanan ve kayıtlara giren bu tür balığın maksimum uzunluğu 2 metre 45 santimetre olarak ölçülmüş. 2012 yılında Saros Körfezi'nin yaklaşık 100 metre derinliğinde bu türden avlanmış. Bunlar 400 metre derinliğe kadar inebilir. Dip yapısı kumlu ve çamurlu ortamlarda yaşar.”A.A.
#Yılan BalığıTÜRKİYE’de bir yaşına varmadan ölen bebeklerin yarısından fazlası yaşamlarının ilk ayında ölüyor. Yaşamın ilk ayının uzmanlığı olan neonatoloji bilim dalının amacı, bu ölümleri en aza indirmek ve doğum öncesi, doğum ve doğum sonrasındaki sağlık hizmetlerini çağdaş düzeye çıkararak bebekleri spastik, sara gibi beyin özürlerinden korumak.