140 ülkede 2 milyardan fazla çocuğa hizmet veren Uluslararası Pediatri Kurumu (IPA) Başkanı Prof. Dr. Enver Hasanoğlu uyardı: “Varyantlar artıyor, 4’üncü dalga kapıda. Böyle giderse yüz yüze eğitime geçilemeyecek ve bir nesli kaybedeceğiz. Lütfen aşı olun...”
#Aşı149 ülkede çocuk sağlığı alanında faaliyet gösteren, 1.2 milyon çocuk doktorunu temsil eden çocuk sağlığı kurumu Uluslararası Pediatri Kurumu’nun (IPA) Türk Başkanı Prof. Dr. Enver Hasanoğlu, dünyaya; mümkün olan tüm tedbirlerin alınarak yakın zamanda yüz yüze eğitime geçilmesi çağrısında bulundu.
#Enver Hasanoğlu140 ülkeden, 156 kurumla bir milyon 200 bin çocuk hekimini temsil eden küresel kuruluş Uluslararası Pediatri Kurumu'nun (International Pediatric Association) IPA Direktörlüğüne tarihinde ilk kez bir Türk getirilerek geçtiğimiz yıl Kerem Hasanoğlu ‘nin atanmıştı. Bu yıl ise başkanlık seçiminde oyların %70’ni alan Türkiye Milli Pediatri Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Enver Hasanoğlu gelecek dönem Başkanı olarak göreve başladı.
#Prof. Dr. HasanoğluSevgili okurlarım, çocuklarımıza nasıl bir dünya ve gelecek bırakacağız diye düşünürken; aslında belki sormamız gereken başka bir soru “Çocukları nasıl bu hale getirdik, çocukları ne kadar sağlıklı yetişkinler olarak bırakacağız?” olmalı.
#Enver HasanoğluTürkiye'de 30 yıldır faaliyet gösteren küresel sağlık şirketi Abbott, Gönenli Süt ve Süt Ürünleri Gıda San. ve Tic. A.Ş. ortaklığıyla Türkiye'de yetişkin beslenme ürünleri üretimine başladığını duyurdu. Bu gelişme, Abbott'un 2021 yılında pediatrik beslenme ürünlerinin yerel olarak üretimiyle başladığı ilk yatırımın devamı niteliğinde.
#Sponsorlu İçerikUluslararası Pediatri Kurumu (IPA) Başkanı Prof. Hasanoğlu, salgında tehlikenin henüz geçmediğine dikkat çekti ve ebeveynlere şu uyarıda bulundu: “Ara tatil dönüşü rehavete kapılırsak vakalar yeniden tırmanabilir. Bu nedenle maske-mesafeyi unutturmayın.”
#Ara TatilYeni eğitim-öğretim yılı başlıyor ve artık tüm okullarda yüz yüze eğitime geçiliyor. Bir yandan büyük bir heyecan, diğer yandan büyük bir endişe var. Pek çok velinin aklında aynı sorular: Okullarda hijyenik bir ortam sağlanabilecek mi? Kronik hastalığı olan çocuklar derslerden geri kalacak mı? Uzun bir aradan sonra okula tekrar başlayan çocuklar uyum sorunu yaşar mı? Okullarda alınan tedbirleri ve hem pediatrik hem psikolojik açıdan çocukları okula nasıl hazırlamak gerektiğini uzmanlara sorduk.
#Eğitimİstanbul'daki binalardan alınan karot örneklerinin incelendiği laboratuvarda 2000 yılından önce yapılan binalarda tahta ve deniz kabuğuna rastlandı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yapı ve Malzeme Laboratuvar Müdürü Mehmet Emin Hasanoğlu, "Çok eski betonlar var, içinde deniz kabukları olan var, içinde ahşap olan bile var. Son yıllarda yapılan betonlar ise farklı. Boşluk oranları az. Ama diğerlerine baktığımız zaman aynı şeyi söylemek mümkün değil, olmaması gereken ne varsa içinde. Bakın dokununca dökülüyor, buna beton demek doğru değil" ifadelerini kullandı.
#Istanbulİstanbul, (DHA)- Dünyanın en büyük çocuk sağlığı kuruluşu olan ve 1 milyon 200 bin çocuk hekimini temsil eden Uluslararası Pediatri Kurumu (International Pediatric Association) IPA Başkanı Prof. Dr. Enver Hasanoğlu ile Dış İlişkiler Koordinatörü Kerem Hasanoğlu uyardı.
#IPAULUSLARARASI Pediatri Kurumu’nun (IPA-International Pediatric Assocation) İstanbul’da gerçekleştirdiği ve mülteci çocukların konuşulduğu toplantının ardından 25 ülkeden çocuk doktorlarının bulunduğu IPA üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ı ziyaret etti.
#Emine ErdoğanTüm dünyada 1 milyon 200 bin çocuk hekiminin üye olduğu dünyanın en büyük çocuk sağlığı kurumu olan Uluslararası Pediatri Kurumu IPA ((International Pediatric Assocation), yönetim toplantısını “Mülteci ve Göçmen Çocuklar” başlığı ile ilk kez İstanbul’da gerçekleştirdi.
#Uluslararası Pediatri Kurumuİstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, 11 Aralık Salı günü, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine farklı disiplinlerden yaklaşımların yer alacağı, “Kadın = Erkek, Ne Eksik! Ne Fazla” seminerini düzenliyor. Açılış konuşmasını BİLGİ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu ve Türkiye’nin halkla ilişkiler duayeni Betül Mardin’in yapacağı seminerde cinsiyet eşitsizliği ve kadın hakları konularında uzman isimler sorunlar, öncelikler ve çözüm önerilerini tartışacak.
#ÜniversiteMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Çocuk üzerinden birçok şeyin pazarlanması ve çocuk üzerinden sektörlerin oluşması aslında çocuğun kendi hayatiyetini ve saflığını koruması bakımından da bazı riskler taşıyor. Çocuk aslında insanlığın öz yurdudur, vicdanıdır. Çocuğa dokunmak çocukla ilgili bir karar vermek, başlı başına bir vebaldir. Bu vebalin sorumluğu altında da çocuğun eğitimiyle sağlığıyla ve her türlü gelişimiyle ilgilenen uzmanların daha dikkatli olmasında yarar var. Finlandiya'nın tüm öğrencilerinin sayısı 600 binin altında, bizim sadece Suriyeli öğrenci sayımız 600 binin üzerinde" dedi.
#Ziya SelçukTerör, şiddet, işsizlik, iklim koşullarındaki değişiklikler, kontrolsüz nüfus artışı ve göç, popüler kültürün ve teknolojinin dayattığı hızlı yaşam biçimi değişiklikleri... Şimdi bütün bunların üstüne bir de hayat pahalılığı ve gelecek kaygısı eklendi. IPSOS’un verilerine göre, nüfusun neredeyse yarısı ruh sağlığı için doktora başvurmuş; bir kısmı doktor tavsiyesi, bir kısmı komşu tavsiyesiyle antidepresan kullanıyor. İşin en ürkütücü yanı, çocuk depresyonu ve ilaçlarının tüketimindeki artış. Peki bu ilaçlar yaşantımızı nasıl etkiliyor? Yanlış ve reçetesiz kullanımın verdiği zararlar neler? Ve en önemli soru: Depresyon dediğimiz ruh hali psikolojik mi sosyolojik mi? Hayattan memnuniyetsiz olmak, mutsuzluk antidepresanla tedavi edilebilir mi?
#İlaç