Okullar kademeli olarak açıldı. Kantinlerin kapalı olmasıyla birlikte okul çevrelerinde bulunan büfe, döner ve pastanelere öğrencilerin talebi arttı. Uzmanlarsa salgın döneminde çocuklar için beslenmenin önemli olduğunu ve hazır gıdalardan uzak durulması gerektiğini söylüyor. Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, “Anneler dışarıdan poğaça almak yerine kendileri evlerinde yapabilir. Türk geleneğinde ekmek arası diye bir söylem vardır. Veliler tam buğday ekmeğinin arasına peynir, yumurta, balık, tavuk kıymasından olan köfte koyabilir alın size ne güzel beslenme çantası” dedi.
#ÇOCUKYumurtanın dünyada anne sütünden sonra en kıymetli protein olarak kabul edildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, Yumurta, yüksek kaliteli protein içermesi nedeniyle, bebeklerin, çocukların ve ergenlerin sağlıklı büyüme ve gelişiminde çok önemli bir besindir. Bir orta boy yumurta yaklaşık 70 kkal enerji içermesine ek olarak, yapısında çok çeşitli vitamin, mineraller ve biyoaktif bileşenler de bulundurmaktadır dedi.
#Prof. Dr. Funda ElmacıoğluRamazan ayı bugün itibariyle başladı. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, bağışıklık sisteminin insan vücudu üzerindeki etkisini gündeme getirdi. Bağışıklığı düşürmeden Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmenin önemine değinen Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, önemli bilgiler verdi.
#Oruç Tutarken Nasıl BeslenmeliSağlıklı beslenmede tavuk etinin önemli rolü olduğunu söyleyen Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, "Tavuk eti hastalıklardan koruyor, içinde beynin kendini iyi hissetmesini sağlayan triptofan maddesi var. Bu aminoasit içeriği sayesinde seratonin seviyesi yükselerek kişinin uyku kalitesi artıyor" dedi.
#Tavuk EtiSağlıklı beslenmede tavuk etinin önemli rolü olduğunu söyleyen Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, "Tavuk eti hastalıklardan koruyor, içinde beynin kendini iyi hissetmesini sağlayan triptofan maddesi var. Bu aminoasit içeriği sayesinde seratonin seviyesi yükselerek kişinin uyku kalitesi artıyor" dedi.
#Tavuk EtiTürkiye Gıda ve Beslenme Derneği Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, et yemekleri evlerde düdüklü tencerede pişirilirse etin içindeki B grubu vitaminlerin, yemeğin suyunda muhafaza edileceğini böylece besleyici değeri en yüksek etin tüketileceğini belirterek, "Düdüklü tencerede 120 derece üzerindeki pişirmelerde kanser yapıcı bileşikler de oluşmaz" dedi.
#Mutfak TüyolarıRamazan ayında oruç tutulan sürenin uzunluğu ve sıcak havanın vücutta neden olduğu kabızlık problemlerine karşı iftarda cacık ve kefir tüketilmesini tavsiye eden Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, "Cacık; su, protein, kalsiyum ve sebze ağırlıklı, bağırsakları çalıştıracak güzel bir besin kombinasyonu" dedi.
#İftarProf. Dr. Funda Elmacıoğlu, ıspanağın pişirildiği gün yenmesi uyarısında bulundu. Aksi takdirde buzdolabında bekletilen ıspanak yemeğinin içinde nitrit ve nitrat bileşenlerinin artacağını belirten Elmacıoğlu, "Bu bakteriyel olmayan toksit sindirim problemlerine yani baş dönmesi, ishal ve mide bulantısına yol açar" dedi.
#IspanakVücut direncini artırmak için haftada 2 defa omega 3 bakımından zengin, sağlıklı protein kaynağı balık tüketilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, balığın kılçığı, kafası ve kuyruğunda yüksek oranda kalsiyum bulunduğunu belirtti.
#Balığın Faydalarıİstanbul Bilim Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Elmacıoğlu: "Protein, karbonhidrat, vitamin ve minerallerden oluşan beslenme programı beynin performansını artırırken, dikkat eksikliği ve unutkanlığın önüne geçilmesini mümkün kılıyor."
#Beslenme