Prof. Dr. Alpay Azap haberleri sayfasında Prof. Dr. Alpay Azap hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 60 Prof. Dr. Alpay Azap haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Covid-19'a göre hazırlanan aşıların, Türkiye'de de görülen Eris varyantına karşı etkinliğinin çok az olduğunu belirterek, "Virüs o kadar değişti ki ilk hazırlanan aşıların şu anki mevcut değişmiş olan varyantlara, örneğin Eris varyantına karşı etkinliği çok azaldı. Dünyada yeni aşılar geliştirildi. En yeni aşı bu ve eylül ayından itibaren Kuzey Amerika ve Avrupa'da kullanım onayı aldı ve kullanılmaya başladı. Bir an önce bu aşının ülkemize gelmesini bekliyoruz" dedi.
#Prof. Dr. Alpay AzapAnkara'da nisan, haziran, ağustos ve kasım aylarında olmak üzere 4 dalga yaşandığını söyleyen Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilimsel Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, beşinci dalgayı da şubat ortasında beklediklerini belirtti. Salgının biteceğini ancak virüsün kaybolmayacağına vurgu yapan Azap, "Covid-19’un mevsimsel bir enfeksiyon olarak kışın artan yazın azalan, grip gibi bir hastalık olmasını bekliyoruz" dedi. ''Önümüzdeki sene bu zamanlar normale dönmüş olacağız'' diyen Azap, ''Maskeleri çıkarıp mesafeyi umursamayacağız; fakat çok uzun yılar boyu bu virüsle yaşamaya devam edeceğiz. Tıpkı grip gibi'' ifadelerini kullandı.
#AnkaraTürk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Kovid-19 hastalığının 2020 yılından itibaren mevsimsel hastalık özelliği kazanacağını belirtti. ''Salgının başında kendisinden önceki SARS virüsü gibi ortadan kaybolacağına dair umudumuz vardı. Artık bunun böyle olmayacağını çok net olarak biliyoruz" diyen Azap, ''2020-2021'de büyük bir salgın geçireceğiz. Yaz ayının pek bir faydası olmayacak'' uyarısında bulundu.
#Prof. Dr. Alpay AzapSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, ABD'de hastanede tedavi gören koronavirüs hastalarında düzenli kullanıldığında ölüm riskini yüzde 47 düşürdüğü ortaya çıkan aspirinin, Türkiye'de salgının en başından bu yana hastalarda kullanıldığını söyledi.
#KoronavirüsYeni tip Corona Virüsün (Kovid-19) laboratuvar ortamında hazırlanmış bir virüs olmadığı ve mikroorganizmaların geçirdikleri doğal basamaklar sonucu topluma yayıldığı, bu virüse karşı henüz geliştirilmiş ve kullanılabilecek bir aşı bulunmadığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, "Kovid-19 bir virüs hastalığı olup antibiyotik kullanımının hastalık seyri üzerine bir etkisi yoktur. Antibiyotikler virüse etki etmez" dedi.
#Bilim KuruluYenidoğan çetesi iddianamesinde, hastanelere yönelik yapılan eşzamanlı denetimin detayları ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı görevlileri hastaneye geldiklerinde şüphelilerin denetim süreci bitene kadar fazla hastaları yoğun bakımdan çıkarıp sakladıkları, dijital kayıtlarla oynadıkları ortaya çıktı.
#Yenidoğan ÇetesiMaske, mesafe, hijyen… Bu üç kelime uzun süren pandemi döneminde hepimizin aklın kazındı ve çoğumuzu o zor zamanlarda sağlıklı tutmayı başardı. Havalar soğudukça ve kapalı alanlara girildikçe salgın hastalıklar gündemde yine ilk sırayı aldı fakat uygulayacağınız bazı basit tedbirlerle hastalıklardan büyük oranda korunmak mümkün. Bu kış hastalıkları sizden uzak tutacak tedbirleri hemen keşfedin!
#Sponsorlu İçerikCumhuriyet’in 100. yılında “Ulus, Cumhuriyet’ine sesleniyor” sloganıyla Doğan Kitap’ın başlattığı ‘Cumhuriyet’e Mektuplar’ projesi kapsamında dileyen herkes, Cumhuriyeti’nin anlamı ve başardıkları üzerine yazıp toplumla paylaşabilecek. Proje kapsamında yazılan mektuplardan derlenecek bir kitabı da yayımlanacak.
#Cumhuriyet’E MektuplarProf. Dr. Alpay Azap, Eris varyantına karşı risk grubundaki kişileri uyardı. Bu tip varyantların hayatımızda her zaman olacağını ve bununla yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Alpay Azap, "yeni varyantta maske kullanımı riski azaltır" dedi.
#Eris VaryantıAnkara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Covid-19'a göre hazırlanan aşıların, Türkiye'de de görülen Eris varyantına karşı etkinliğinin çok az olduğunu belirterek, "Virüs o kadar değişti ki ilk hazırlanan aşıların şu anki mevcut değişmiş olan varyantlara, örneğin Eris varyantına karşı etkinliği çok azaldı. Dünyada yeni aşılar geliştirildi. En yeni aşı bu ve eylül ayından itibaren Kuzey Amerika ve Avrupa'da kullanım onayı aldı ve kullanılmaya başladı. Bir an önce bu aşının ülkemize gelmesini bekliyoruz" dedi.
#Prof. Dr. Alpay AzapAnkara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Covid-19'a göre hazırlanan aşıların, Türkiye'de de görülen Eris varyantına karşı etkinliğinin çok az olduğunu belirterek, "Virüs o kadar değişti ki ilk hazırlanan aşıların şu anki mevcut değişmiş olan varyantlara, örneğin Eris varyantına karşı etkinliği çok azaldı. Dünyada yeni aşılar geliştirildi. En yeni aşı bu ve eylül ayından itibaren Kuzey Amerika ve Avrupa'da kullanım onayı aldı ve kullanılmaya başladı. Bir an önce bu aşının ülkemize gelmesini bekliyoruz" dedi.
#KoronavirüsTürk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, deprem bölgesinde tetanos, kızamık ve su çiçeği ile ilgili uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Azap, bölgedeki Aile Sağlığı Merkezlerinin zarar görmesi ve büyük bir nüfusun başka şehirlere göç etmesi nedeniyle çocukluk çağı aşılamalarında da aksaklıklar yaşanabileceğini kaydederek, "Aksi taktirde önümüzdeki haftalarda kızamık, suçiçeği gibi hızla bulaşan ve yayılan salgın hastalıkların yeniden ortaya çıkma riski var" dedi.
#Deprem BölgesiTürk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an bölgede bir salgın hastalığın söz konusu olmadığını ancak, Suriye'deki kolera salgını ve sınır bölgesinden bildirilen vakaların endişe verici olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Yavuz, "İçme suyu sıkıntısı giderilmiş durumda ama, temizlik ve benzerleri için kullanım suyu sıkıntısı var. Tuvalet altyapısı yetersiz. Bölgeye acilen kullanım suyu teminiyle bulaşıcı hastalıkların hızlı tespitine yönelik hızlı tanı, kit, teçhizat alt yapısı kurulmalı" dedi.
#DepremSağlık Bakanı Fahrettin Koca COVID-19’a karşı ruhsat alan ilk ilaç olan Molnupiravir’in gelecek hafta kullanılmaya başlayacağını açıklamıştı. İlk olarak 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olanlarda kullanılacak ilacın etkinliğini uzmanlara sorduk...
#KoronavirüsÖNCE şu bilginin altını dikkat ve önemle çizelim: ÇOCUK VE GENÇLERİMİZİN RUH SAĞLIĞINI İLGİLENDİREN SORUNLARDA CİDDİ BİR ARTIŞ VAR! Bu endişe verici gelişmenin pandemi sürecinde daha da zirve yaptığı konusunda bizim uzmanlar da fikir birliği içindeler. Ruh sağlığı uzmanları, çocuk ve gençlerde eskiye oranla özellikle “DEPRESYON”a, “KAYGI BOZUKLUĞU”na ve “TAKINTI MERKEZLİ RUHSAL SORUNLAR”a daha sık rastlandığına işaret ediyorlar. Ayrıntılara gelince...
#Sosyal MedyaAmerikan mRNA aşısının üreticisi de olan ilaç firması Moderna’nın CEO’su Stéphane Bancel tarih verdi: Dünya genelinde vakaların yaklaşık 228, ölümlerin ise 5 milyona yaklaştığı koronavirüs salgınının 1 yıl içerisinde biteceğini söyledi. DSÖ, şubat ayında benzer bir açıklama yapmış 2022 yılının ortalarını işaret etmişti. Türkiye’de ise KLİMİK, 6-9 ay içinde pandemik dönemin sona erebileceğini duyurmuştu. Peki, nasıl? 1 yıl içerisinde ne değişecek de pandemi sona erecek? Sevinmek için erken mi? Sordum.
#KoronavirüsMutasyon kâbusu, virüsün daha bulaşıcı hale geldiği iddiaları, uzmanlar tarafından yapılan üçüncü dalga uyarıları… Tüm bunlar Covid-19 ile ilgili endişe yaratırken “Salgın hiç bitmeyecek mi?” sorusu akılları kurcalıyor. Öte yandan uzmanlar vurguluyor: Virüs varlığını sürdürebilir
#KoronavirüsSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, toplumsal bağışıklıkta aşının etki oranının önemli olduğunu söyledi. Azap, "Aşı yüzde 70 etkiliyse toplumun yüzde 65'ini bağışık hale getirmek için yüzde 65'ini aşılamanız da yetmiyor, yüzde 85'ini hatta yüzde 90'ını aşılayacaksınız ki aşı ile bu bağışıklığa ulaşabilin" dedi.
#AnkaraEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık, “Şu ana kadar Sinovac aşısının görülen bir yan etkisi olmadı. Aşının ve hastalığın ne kadar süre bağışıklık bırakacağı hakkında yorum yapmak zor olsa da aşı ile en az 12 ay, hastalığı geçirenlerde ise daha uzun süre ve daha güçlü bağışıklık olacağı kesindir” dedi.
#AşıAnkara'da nisan, haziran, ağustos ve kasım aylarında olmak üzere 4 dalga yaşandığını söyleyen Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilimsel Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, beşinci dalgayı da şubat ortasında beklediklerini belirtti. Salgının biteceğini ancak virüsün kaybolmayacağına vurgu yapan Azap, "Covid-19’un mevsimsel bir enfeksiyon olarak kışın artan yazın azalan, grip gibi bir hastalık olmasını bekliyoruz" dedi. ''Önümüzdeki sene bu zamanlar normale dönmüş olacağız'' diyen Azap, ''Maskeleri çıkarıp mesafeyi umursamayacağız; fakat çok uzun yılar boyu bu virüsle yaşamaya devam edeceğiz. Tıpkı grip gibi'' ifadelerini kullandı.
#Alpay AzapAnkara'da nisan, haziran, ağustos ve kasım aylarında olmak üzere 4 dalga yaşandığını söyleyen Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilimsel Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, beşinci dalgayı da şubat ortasında beklediklerini belirtti. Salgının biteceğini ancak virüsün kaybolmayacağına vurgu yapan Azap, "Covid-19’un mevsimsel bir enfeksiyon olarak kışın artan yazın azalan, grip gibi bir hastalık olmasını bekliyoruz" dedi. ''Önümüzdeki sene bu zamanlar normale dönmüş olacağız'' diyen Azap, ''Maskeleri çıkarıp mesafeyi umursamayacağız; fakat çok uzun yılar boyu bu virüsle yaşamaya devam edeceğiz. Tıpkı grip gibi'' ifadelerini kullandı.
#AnkaraTürkiye İş Bankası ve Koç Üniversitesi işbirliğiyle, toplum sağlığı alanında ülkemizin bilimsel ve akademik faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan ’Enfeksiyon Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, Covid-19’un yanı sıra kırım kongo kanamalı ateşi ve tüberküloz gibi ülkemizde önemli olan enfeksiyonlarla ilgili de çalışmalar gerçekleştirilecek.
#Türkiye İş BankasıTürk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Kovid-19 hastalığının 2020 yılından itibaren mevsimsel hastalık özelliği kazanacağını belirtti. ''Salgının başında kendisinden önceki SARS virüsü gibi ortadan kaybolacağına dair umudumuz vardı. Artık bunun böyle olmayacağını çok net olarak biliyoruz" diyen Azap, ''2020-2021'de büyük bir salgın geçireceğiz. Yaz ayının pek bir faydası olmayacak'' uyarısında bulundu.
#Prof. Dr. Alpay AzapSon dakika haberi.... Türkiye'de son 24 saatte 2 bin 305 kişiye koronavirüs(Kovid-19) tanısı konuldu, 77 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Türkiye'de koronavirüs tedavisi gören hastaların tedavi sürecinde kullanılan ilaçlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu...
#AnkaraSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, ABD'de hastanede tedavi gören koronavirüs hastalarında düzenli kullanıldığında ölüm riskini yüzde 47 düşürdüğü ortaya çıkan aspirinin, Türkiye'de salgının en başından bu yana hastalarda kullanıldığını söyledi.
#KoronavirüsSağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Bursa ziyaretine katıldım, grip aşısıyla ilgili akıllardaki soruları kendisine ilettim. Üretiminden koruma gücüne, ilk aşamada kimlere yapılacağından bu yıl Türkiye’ye kaç doz aşı getirileceğine kadar tüm soruları sabırla yanıtladı...
#YAZARTürkiye İş Bankası ve Koç Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen Koç Üniversitesi İş Bankası Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi'nin tanıtım toplantısı, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Sezai Sevgin ve Merkezin Direktörü Prof. Dr. Önder Ergönül’ün katılımıyla yapıldı.
#Koç Üniversitesi21 Mart’tan bu yana kapalı olan 436 AVM’den bazıları alınan yeni önlemlerle açıldı. Ancak daha açılış saati bile gelmeden kapı önlerinde metrelerce kuyruk oluştu. Aylardır maske ve sosyal mesafe kurallarını hatırlatan uzmanlar, bu manzara karşısında tedirgin. Böylesi bir izdihama ne yol açtı? Nelere dikkat etmek gerekir? İşte yanıtları...
#YazarCorona virüsü ile mücadele için kurulan Bilim Kurulu'nun üyelerinden biri olan Prof. Dr. Alpay Azap zaman zaman açıklamalarıyla sosyal medyada da gündeme geliyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alpay Azap'ın hayatı ve kariyeri bu açıklamalar ardından merak konusu oluyor. Peki, çeşitli programların yanı sıra Twitter hesabından da takipçilerini bilgilendiren Prof. Dr. Alpay Azap kimdir? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap'ın biyografisi
#Prof. Dr. Alpay Azap Kimdir