Poleni kullanmaması gereken kişiler hamileler, karaciğer sorunu olanlar ve emziren annelerdir. Bu kişilerin polen kullanması bazı yan etkilerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Eğer bu kişiler polen tüketmek isterlerse mutlaka bir uzmana danışmaları gerekir. Polenin yan etkileri ve zararları hakkında ayrıntıları derledik.
#PolenArı sütü, saç dökülmesi, zeka geriliği, cinsel soğukluk gibi pek çok sağlık sorununda sağladığı faydalarla en etkili doğal besinlerden biri... Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mustafa Gökçe, arı sütü ve polenin çeşitli vitaminler, aminoasitler, mineral maddeler, protein ve içerdiği elementler açısından doğal besinler arasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Eski dönemlerden bu yana alternatif tıpta kullanılan polen, çok sayıda faydaya sahiptir. Arı poleni olarak bilinen bu besin maddesi, bilimsel araştırmalara konu olmuş ve faydaları kanıtlanmıştır. Peki, polenin faydaları nelerdir? Polen nasıl kullanılır ve neye iyi gelir? Polenin ne olduğunu ve faydalarını sizler için araştırdık.
#Polenin FaydalarıRecep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kemal Türkyılmaz, sıkça gözlük değiştirme ihtiyacı duyanların gözlük kullanmalarına rağmen görmede sorun yaşamaları halinde keratokonus hastalığından şüphelenmeleri gerektiğini bildirdi.
Bahar aylarının gelmesiyle birlikte birçok insanın şikayet ettiği bahar alerjisi, burun akıntısı, solunum yollarındaki rahatsızlıklar, astım ve alerjiye bağlı kaşıntının papatya, andız bitkisi, civanperçemi, huş ağacı ve kırlangıç otu gibi bitkisel yollarla tedavi edilebileceği belirtildi.
Türkiye’de 15 bin koloni ve 200 aileyle gezgin arıcılık yapan Fer Bal, Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı organik bal üretimini gerçekleştiriliyor. Fer Bal’ın kurucusu Selçuk Solmaz, Çamlıdere ilçesi ve köylerinde Nisan ve Mayıs ayında damızlık ana arılarla başladıkları organik bal üretiminin ilk meyvesini sonbaharda alacaklarını belirtti.
Ankaralı Arıcılık Uzmanı ve Bal Gurmesi Selçuk Solmaz’ın yarattığı Fer Bal markası, Türkiye’nin tek bal butiğinde 30 yıllık tecrübenin ürünlerini başkentlilerle buluşturuyor. HACCP ve ISO gibi kalite sertifikalarına sahip olan Fer Bal ürünlerinin tamamen doğal olduğuna ve "gezgin arıcılık" yaparak Türkiye’nin dört bir yanından elde edildiğine dikkat çeken Solmaz ekliyor: "Türk mutfağında en az bir çeşit bal bulunmalı."