Tek kullanımlık bardak krizi konusu bir süredir hem Türkiye’nin hem de dünyanın gündeminde. Özellikle her geçen sayısı artan kahve dükkanlarıyla birlikte, tek kullanımlık bardakların kullanımı da artarak devam ediyor. Şimdi size plastik ve karton bardak kullanımını azaltmaya yönelik yeni bir girişimden bahsedeceğim; yenilebilir bardak.
#Yenilebilir Bardak- Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi öğrencileri, portakal, mandalina ve greyfurt gibi turunçgillerin beyaz liflerini kullanarak tamamen organik tabak üretti- Lise öğrencisi Gökkaya: - "Tabak haline getirdiğimiz lifleri bir süre kurumaya bıraktık. Daha sonra üzerini su geçirmemesi için reçineyle kapladık. Tamamen organik sağlıklı ürünler elde etmiş olduk"
Kemik kalitemiz giderek bozuluyor. Son 20 yılda kalça kırıklarında görülen beş kat artış bunun en büyük kanıtlarından. Oysa kemik kütlesi 35 yaşına kadar bile artırılabiliyor. Uzmanlarsa 30 yaş öncesi vejetaryenliğin kemik sağlığını bozduğunu söylüyor