Protein, lif, karbonhidrat, C ve B vitaminlerinin yanı sıra omega 3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan pitaya meyvesine olan talep koronavirüs döneminde daha da arttı. Pitayanın besin değeri bakımından çok zengin olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ahmet Kaya, bu meyvenin ilginç faydalarını anlattı.
#PitayaEjder meyvesi, pitaya olarak da biliniyor. Görünümüyle dikkat çeken meyvenin vücut için de faydalı. Ejder meyvesi tropikal bir meyve ama ülkemizde de yetişiyor. Peki ejder meyvesi nedir, nasıl yenir? İşte ejder meyvesinin faydaları ve tüketimi...
#Ejder MeyvesiAntalya, 16.2 milyarlık tarımsal hasılası ile Türk tarımının başkenti konumunda yer alıyor. Hürriyet’e konuşan Antalya Tarım il Müdürü Gökhan Karaca, “Türkiye’de yetiştirilen bir çok ürün ilk kez Antalya’da üretildi. Tarımın modasını Antalya belirliyor diyebiliriz” dedi.
#TarimEjder Meyvesi (Pitaya) Orta ve Güney Amerika kökenli bir meyve olup günümüzde hem ülkemizde hem de Akdeniz ikliminin hakim olduğu yüksekliğin ise 200 rakım olduğu yerlerde üretiliyor. Ejder meyvesi ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Ejder meyvesi, özellikle son yıllarda popüler olan bir meyve. Ülkemizde de üretilmeye başlanan ejder meyvesi, harika görüntüsünün yanı sıra lezzeti ve faydaları ile de ilgi çekiyor. Yeni tanınan bu meyve hakkında pek çok soru bulunuyor; ejder meyvesi nereden alınır, nasıl tüketilir ve faydaları nelerdir? Bu soruların hepsini cevaplıyoruz.
#Ejder Meyvesi