Balıklar, yüzebilen ve suda yaşayan bir hayvan türüdür. Bu hayvan türü diğer hayvanlara göre daha farklıdır. Bunun sebebi ise iskelet ve solunum sistemlerinin farklı olmasıdır. Balıklar kendi içerisinde de türlere ayrılmaktadır. Bu türlerden bir tanesi pirana balığıdır. Pirana balığı nedir? Özellikleri nelerdir? Pirana balığının eti yenir mi? Türleri nelerdir? Nerelerde yaşarlar? Nasıl beslenirler ve ömürleri ne kadardır detayları ile sizler için derledik.
Yaklaşık 500 hayvan ve 55 türün yaşamış olduğu Bursa Hayvanat Bahçesi, gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Bu yazımızda sizler için Bursa Hayvanat Bahçesinin nerede olduğu, nasıl gidileceği, içerisinde neler olduğu ve giriş ücreti gibi tüm bilgileri sunuyoruz.
#SeyahatSİVAS’ta Kızılırmak’ta avlanan amatör balıkçıların oltasına son 20 günde 3’üncü kez pirana takıldı. Türkiye’deki sularda görülmeyen pirana balığının kısa aralıklarla üçüncü kez görülmesi dikkat çekti. İl Gıda ve Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile Cumhuriyet Üniversitesi’nden bilim insanları nehirde inceleme yapmaya karar verdi.
#PiranaSİVAS'ta amatör balıkçı 38 yaşındaki Muzaffer Metinoğlu, Kızılırmak nehrinde avlanırken, oltasına pirana balığı takıldı. Türkiyedeki sularda bulunmayan pirananın 15 gün arayla ikinci kez Kızılırmak'ta avlanması dikkat çekti.
#KızılırmakBURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, İznik Gölü’nde avlanan balıkçıların ağlarına 46 santimetre boyunda 2,5 kilogram ağırlığında pirana olduğu sanılan balık takıldı. Balıkçıları da şaşkına çeviren balık incelenmek üzere Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne gönderildi.
#PiranaBursa'nin İznik Gölü'nde bir balıkçı tarafından pirana balığı yakalandı. Balığın göle kimin tarafından bırakıldığı bilinmezken, gölde daha kaç tane canavar balık pirana olduğu bilinmiyor. Orhangazi'de 20 yıldır balıkçılık yapan Cemil Kızmaz, ağına pirana balığı takıldığını görünce şoke oldu. 2 pirana balığını da kaçırdığını söyleyen balıkçılar, piranaların İznik Gölü'ne akvaryumda yetiştiren bir kişi tarafından bırakılmış olabileceğini söyledi. Ancak yetkililer, canavar balıkların bilinçi olarak göle bırakılmış olabileceği ihtimalinin de yüksek olduğunu belirterek, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. Bu balıkların yumurta yapıp gölde çoğalmaları durumunda gerek insanlara gerekse göldeki ekolojik (Diğer canlılara) dengeye karşı oldukça tehlikeli bir durumun ortaya çıkabileceği de ifade edildi. Yüz ölçümü 298 kilometrekare olan İznik Gölü'nün genişliği 11 kilometre uzunluğu ise 32 kilometre.İznik Gölü'nün en derin yeri 65 metre. Haber-Kamera: Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ BURSA DHA
#HtvhaberDişleri inanılmaz keskin, kıtır kıtır teneke kutuları yiyor, balıkçıların ağlarına zarar veriyor, yem bulmak için kıyılara yaklaşıyorlar. Peki denize girerken bizi de ısırırlar mı? İnsanlara saldırma ihtimalleri var mı? Balon balıkları insanlar için ne kadar tehlikeli?
#Balon BalıklarıFaruk Yalçın Darıca Hayvanat Bahçesinin bulunduğu yer, ziyaret saatleri, iletişim bilgileri ve giriş ücretleri gibi detayları sizler için hazırladık. Ayrıca parkta yer alan hayvanların listesini sizler için derledik.
#Faruk Yalçın Hayvanat BahçesiHayvanat Bahçeleri, günlük yaşantımızda göremediğimiz pek çok hayvan türünü görmemizi sağlayan ilgi çekici yerler arasında. Ülkemizdeki en çok gezilmek istenen hayvanat bahçelerinden biri Boğaziçi Hayvanat Bahçesidir. Boğaziçi hayvanat bahçesi nerede? Boğaziçi hayvanat bahçesi hayvanları, giriş ücreti, çalışma saatleri ve iletişim bilgilerini (2020) sizler için derledik.
#Seyahat