Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Pınar'ın birliğiyle Ateşböceği Öğrenim Birimleri'ne eklediği Tasarım Mucitleri Ateşböceği TIR'ı, Adıyaman'daki ikinci durağında çocuklarla buluştu. Geçen sene Kasım ayından bu yana Adıyaman'da Altınşehir İlkokulu'nun bahçesinde konumlanan Tasarım Mucitleri Ateşböceği, nisan ayı itibarıyla Şehit Mehmet Kılıç İlkokulu'nda eğitime başladı. Bugüne kadar bin 500 çocuğa ulaşan program ile 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşmak hedefleniyor.
#Tasarım Mucitleri Ateşböceği ProjesiHani Michelin listesine girse diye hayal ettiğimiz yerler var ya; işte tam öyle bir yer İzmir’deki Kasap Fuat. Lokal, iyi malzeme ve doğru pişirme teknikleriyle lezzetin özüne odaklanan, nevi şahsına münhasır bir aile işletmesi. Listeye girmesinin ardından ziyaret ettim ve uykuluk, pikanya gibi imza lezzetlerini tattım; burası artık İzmir’deki vazgeçilmez durağım.
#Kasap FuatToplam 201 ülkeden 170 bine yakın katılımcının yer aldığı Anuga Gıda ve İçecek Fuarı’nda Pınar, ödüllü lezzetleriyle yer alarak katılımcılardan tam not aldı. Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Anuga Fuarı’nda Avrupa’nın dışında Uzak Doğu ülkeleri, Kanada, Makedonya, Bosna ve Afrika kıtasından gelen ziyaretçilerle bir araya gelerek, yeni ticari bağlantılarımızın ilk adımlarını attık” dedi.
#ALMANYAYaşar Üniversitesi, Avrupa Birliği tarafından desteklenen, gıda ve tarım alanında inovasyon ve girişimciliği teşvik etmek üzere kurulan bir topluluk olan EIT Food’a Türkiye’den üye olan ilk ve tek üniversite oldu. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, “EIT Food ile Avrupa’daki tarım-gıda girişimcilik ekosistemine ana hattan bir bağlantı sağlanmış olacağız” dedi.
#Yaşar ÜniversitesiYOĞUN ve yorucu bir seçim dönemi geçirdik. Geçtiğimiz hafta sonuçların sindirilmesi için nefes alma dönemiydi. Bu hafta yine artan bir temponun ardından pazar günü millet olarak son kararımızı vereceğiz. Seçmenler birinci turda gösterdikleri olgunluğu mutlaka ikinci turda da göstereceklerdir.Milleti ikna etmeyi başaran adayın seçimi kazanacağını göreceğiz. Tarihte bunun en güzel örneği Kurtuluş Savaşı. Geçtiğimiz hafta Yaşar Üniversitesi ve İKSAD Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen 7’nci Uluslararası İktisat Kongresi’nde bu konu gündeme geldi. Kongreye Sivas Üniversitesi’nden katılan Doç. Dr. Gül, bakın o dönemi nasıl anlattı:
#1Bitki bazlı beslenme Türkiye’de de hızla büyüyen bir trende dönüştü. Gıda firmaları reçetelerini değiştirmekle kalmayıp, üretimini yüzde 100 bitkisel ürünlere kaydırmaya başlarken, bitki bazlı et endüstrisinin de yükselişini sürdürmesi bekleniyor. Dünya genelinde alternatif protein pazarındaki satışların 2040 yılına kadar toplam et pazarının yüzde 60’ını karşılayacağı tahmin ediliyor.
#VeganTOHUMCULUK, günümüzde en çok tartışılan tarımsal konulardan biri. Ancak bu konuda ciddi bir bilgi kirliliği ve farkındalık sorunu olduğunu da biliyoruz. Peki bu alanda doğru ve güncel bilgilenmeyi nasıl sağlayacağız? Çokça yapıldığı gibi sektör ile hiçbir ilgisi olmayan kişilerle değil, tohumculukta son gelişmeleri sektörün en yetkili isimlerinden Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Başkanı Yıldıray Gençer ile konuştum.
#1Uluslararası Sütçülük Federasyonu (IDF) tarafından ilk kez Türkiye’de düzenlenen Dünya Süt Zirvesi’nde Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Türkiye’de süt sektörünün kurulmasına ve gelişmesine sağladığı katkılardan dolayı onur ödülüne layık görüldü.
#İzmirYaşar Holding bünyesindeki Pınar Su ve İçecek hayvansal ürün içermeyen meyve suyu geliştirerek vegan piyasasına giriş yaptı. Yaşar Holding Başkan vekili Feyhan Yaşar, “Sürdürülebilir çevre ve sağlıklı yaşama katkı sağlayacak şekilde faaliyet yürütüyoruz. Vegan piyasası dünyada ve Türkiye’de giderek büyüyor. İlkler arasında olmanın avantajını yakalayacağız” dedi.
#Yaşar HoldingDünyanın en çok un ticareti yapan şirketlerinden Doruk Group Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gencer, Uno markasını kurup, büyütüp, sattıktan sonra şimdi Komşufırın markasıyla adından söz ettiriyor. Ekmek tüketimi ile ilgili tartışmalara farklı bir bakış açısı getiren Gencer, “Ekmeğin insan sağlığında, beslenmesinde yeri var. Kabahat yağ ve şekerde” dedi.
#Elif ErguMezun olmadan üretilen bu projeler zaman ve tasarruf kazandıracakYaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri mezuniyet projeleri kapsamında şirket ve kurumların gerçek hayatta karşılaştıkları sorunların çözümü için pek çoğu hayata geçecek projelere imza attı. Üniversite ve sanayi işbirliğine örnek olacak projeler büyük ve orta çaplı işletmelere zaman, verimlilik ve tasarruf kazandırırken maliyetleri azaltacak.
#Yaşar Üniversitesi