Peyzaj her kültürde farklı bir şekilde yansıtılmaktadır. Peyzajın farklı türleri bulunmaktadır. Siz de peyzaj hakkında daha detaylı bir şekilde bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Peyzaj nedir ve türleri nelerdir? Peyzaj hangi alanlarda kullanılır? Peyzajın kullanım alanları ile ilgili siz de detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Peyzaj hakkında merak ettiklerinizi sizin için derledik.
#Peyzaj Nedir Ve Türleri Nelerdir?Aslında ormanlık alanlarda, çalılıklarda doğal biçimde yetişen sumak ağacı son yıllarda dış mekan süs bitkisi olarak ilgi görmeye başlamıştır. Çalı formundaki bitkilerden olan sumak ağacının meyvesi çok yararlıdır ve geniş kullanım alanına sahiptir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Pek çok kişinin bildiği şimşir ağacının kendine özgü pek çok özelliği vardır. Ülkemizde de yetişen şimşir ağacının yetiştiriciliğinde de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Peki şimşir ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Şimşir ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgi nelerdir? Şimşir ağacı hakkında merak edilen her şeyi derledik.
Paulownia ağaçları, çok sayıda ağaç türü arasında farklı ve ilgi çeken özellikleri ile beğeni kazanan ağaç türleri. Kent ormanları içerisinde görkemli görünüşleri ile dikkatleri üzerine toplamayı başaran Paulownialar, yaz aylarında serin ve gölgeli bir alan oluşturarak insanlar için dinlendirici bir mekan sağlıyorlar. Bu özel ağaçlara dair az bilinen ya da hakkında pek bilgi sahibi olunmayan birçok husus bulunuyor. Bu ağaçları yakından tanımak isteyenlere özel Paulownia ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Paulownia ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgileri derledik.
Ana vatanı Brezilya olan Jakaranda ağacı, 7,5- 15 metre arası uzar ve 6-12 metre arası tacı vardır. Jakaranda ağacının yaşam tarzındaki değişiklikler, toprağın kalitesi, derinliği ve süzek bir toprak olması ve soğuklardan korunaklı bir yere ekilmesi çok önemlidir. Jakaranda ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Çam ağaçlarıyla aynı aileden olan göknar ağacı, her mevsim yeşil kalan iğne yapraklara sahiptir. Ülkemizin birçok bölgesinde kendiliğinden yetiştiği gibi park ve bahçelerin yeşillendirilmesi için peyzaj çalışmalarında da kullanılır. Göknar ağaçlarının özellikleri, yetiştiği alanlar, faydaları ve zararları, kullanıldığı alanlar, yetiştirilmesi için uyulacak incelikler gibi detayları derledik.
Leylandi ağacı, 4 mevsim yeşil kalabilen dayanıklı bir bitki olduğu için oldukça dayanıklıdır. Genellikle bahçe duvarlarını örtmek için ya da çit yerine kullanılan bir bitki türüdür. Leylandi ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Merak edilen tüm detayları derledik.
Mercan ağacı, baklagiller (Fabaceae) familyasından gelir ve Arjantin’in ve Uruguay’ın milli çiçeği olarak bilinir. Bu ağaçlar genellikle 5 - 8 metre boyunda küçük yapılı ağaçlardır. Bazı yerlerde ise, 10 metreyi aşabilir. Mercan ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Çınar ağacı; Anavatanı Kuzey Amerika, Avrupa'nın doğusu ve Asya olan bir ağaç türüdür. Çınar ağacı ormanlık alanlardan çok dere, ırmak ve nehir yataklarının kenarlarında bulunmakta olup süs bitkisi olarak da yetiştirilebilmektedir. Sizin için Çınar ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Çınar ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgi konularını detaylarıyla derledik.
Genellikle kendiliğinden yetişen akasya ağaçlarının sarı, kırmızı ya da beyaz renkteki çiçekleri göze hitap eder. Hafif bir rüzgarla yayılan kokusu bulunduğu bölgelere hoşluk katar. Onlarca farklı çeşidi olan akasya ağaçları hakkında birçok araştırma yapıldığı görülüyor. Akasya ağaçlarının nerede ve nasıl yetiştiği, bakım yöntemleri, faydaları, çoğaltılması, veriminin artırılma yolları gibi bilgileri derledik.