Plaka hasar sorgulama işlemi ile satın aldıkları ya da almak istedikleri araçların durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlar, internet üzerinden sorgularına devam ediyor. Araçların durumuna göre işlem yapacak olan vatandaşlar, plaka hasar sorgulama işleminin sonucuna göre kararlarını verecek. Peki, plaka hasar sorgulama işlemi nasıl yapılacak? İşte, merak edilen konunun detayları
#Araç SorgulamaOtomobil dolandırıcılarının uyguladıkları ‘change’ yöntemi “Bu kadarına da pes” dedirtti. Depremde hasar gören araçların şase numaralarını sökerek, çalıntı veya yurt dışından kaçak yollarla getirilen araçlara monte eden dolandırıcılar, birçok vatandaşı tuzağa düşürdü. Peki dolandırıcıların oyununa gelmemek için nelere dikkat etmek gerekiyor?
#OtomobilTramer kaydı nedir ve nasıl sorgulanır sorusunun yanıtı milyonlarca vatandaş tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Satın aldıkları ve ya alacakları araçların tramer kaydını merak eden vatandaşlar, sorgulama işleminin nasıl olacağını merak ediyor. Tramer kaydı nedir? Tramer kaydı nasıl sorgulanır?
#Tramer KaydıBursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık, vatandaşların almak istedikleri aracın hasar kaydını sorguladıkları 'TRAMER' sisteminin sağlıklı işlemediğini öne sürerek, "Pert aracı trafiğe salan zihniyet size ne kadar doğru bilgi verebilir. Oradaki her bilgi doğru değil. Bazen olmayan şey çıkıyor, kimi zaman da olanlar gözükmüyor" dedi.
#İkinci El ArabaSigortacılar geçtiğimiz yılın başında ‘otokontrol’ adı ile başlattıkları, cep telefonu üzerinden araç hasar geçmişi sorgulama uygulaması ikinci el oto pazarını hareketlendirirdi. Bugüne kadar toplam 4,5 milyon kişiye, SMS üzerinde araç hasar bilgisi verildi.
Sigorta Bilgi Merkezi’nin, cep telefonu ile araçların hasar geçmişini sorgulama uygulaması, bazı kesimlerin tepkisini çekti. İnternet üzerinde yapılan satışlarda da araç plakaları kapatılmaya başlandı. Bilgi Merkezi Müdürü Mehmet Üst, hasarlı araçları hasarsız diyerek satanların uygulamadan rahatsız olduğunu söyledi.