Gastronomi dünyasının en prestijli rehberlerinden olan, Türkiye’nin ilk ve tek restoranların derecelendirildiği İncili Gastronomi Rehberi’nin altıncısı yolda. İnciler 18 Kasım 2024 Pazartesi sahiplerini bulacak. Karaca Grup CEO’su Fatih Karaca, gastronominin sadece bir yemek değil, kültürel bir deneyim haline geldiğini söyledi.
#İncili Gastronomi RehberiEylülün gelişiyle kültür-sanat dünyası yeniden canlanıyor. Şehir, birbirinden etkileyici sergiler, heyecan verici konserler ve yaratıcı tiyatro oyunlarıyla, festivallerle dolup taşacak. Okumaya doyamayacağımız kitaplar, yepyeni ya da sezonu açan mekânlar, harika filmler de cabası... Özetle yeni sezon, kaçırılmaması gereken eşsiz deneyimlerle dolu. Biz de bu şölende öne çıkanları alanında uzman isimlere sorduk. Ajandanızda bol bol yer açın.
#Uygar TaylanŞu sıralar İstanbul sokaklarında yürürken çevrenize biraz daha dikkatli bakın. Dün başlayan 17. İstanbul Bienali kapsamında her an karşınıza sürpriz bir mekânda, sürpriz bir eser çıkabilir. Contemporary İstanbul yarından itibaren 17’nci edisyonuyla sanatseverlerle buluşuyor. Sadece bunlarla da sınırlı değil. Borusan Contemporary’den Sakıp Sabancı Müzesi’ne, Dirimart’tan Meşher’e birçok yerde yeni sergiler açıldı. Biz de şehri renklendirip daha da güzelleştiren sanat etkinliklerini gezdik; gittiğimiz semtlerin lezzet duraklarına uğramayı da ihmal etmedik.
#17. İstanbul BienaliArtık tatil zamanı… İş koşuşturması biraz yavaşladı. Birçok kent boşaldı. Deniz kıyıları neşeli çığlıklarla çınlamaya başladı. Özellikle bu yaz bastıran bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak için çoğu tatilci denizin serin sularına sığındı.Bu hafta size en çok gidilen tatil noktalarındaki lezzet duraklarını tanıtmaya çalışacağım. Tatilinize lezzet katmaya çalışacağım. Ama şu uyarıyı da yapmadan edemiyorum: Sıcaklar rekor üstüne rekor kırıyorlar. Onun için güneş tepedeyken ağır yiyeceklerden uzak durun. Bol bol ayran, su içerek serinleyin. Açlığınızı, salata, meyve gibi hafif yiyeceklerle bastırın. Ama karanlık çöküp de hafif bir serinlik başlayınca keyifli bir sofranın da tadını çıkarmayı ihmal etmeyin.
#Tatil LezzetleriDünya üzerinde adı ve yeri değişmeden sürekli olarak yaşamın devam ettiği en eski şehrin Adana olduğunu biliyor muydunuz? Verimli Kilikya (Çukurova) toprakları arasında kalan Adana en az 3 bin 640 yıl önce de ‘Adania’ ismini taşımaktaydı. Atatürk o dönem Adana içinde olan Hatay için “40 asırlık Türk yurdu ecnebilerin elinde kalamaz” diyerek bu bilgiyi desteklemektedir. Tarihin dışında gastronomisiyle de dünyanın en zengin şehirlerinden birisi… İşte size Adana gezi rehberi…
#Adana GezisiTürkiye’de öyle restoranlar var ki sırf mönüsündeki lezzetleri tadabilmek için kilometrelerce yol kat edilir. Midenizin sesine kulak verip bu sefer gastronomi turuna çıkın. Etin, balığın ve sebzenin en lezzetlisini tadacağınız restoranlar listemizde! İşte Türkiye'nin en iyi 10 restoranı...
#SeyahatDünya mutfakları arasında büyük öneme sahip olmayan, hatta çoğu zaman İngiliz mutfağıyla birlikte tiye alınan bir mutfak Alman mutfağı... Ülkenin soğuk havası Alman mutfağını silikleştirirken bazı yemeklerde de harikalar yaratmalarını sağlamış. İşte mutlaka denemeniz gereken Almanya'nın 10 sokak yemeği...
#Lezzetdurakları