Son yıllarda Türkiye'de de oldukça popüler olan çok tartışmalı bir tatlı var: Pavlova. Dışı kıtır içi yumuşak olacak şekilde fırınlanmış yumurta köpüğünün üzerindeki meyvelerle hem çok şık hem de çok lezzetli bir tatlı olan pavlova, adını Rus balerin Anna Pavlova'dan alıyor.
#PavlovaBenim Pavlova'larım porsiyonluk şeklinde hazırlandı, sebebi ise hem daha şık durması hem keserken dağılmaması. Tabanı mereng olduğu için kocaman bir pasta yaparsak keserken parçalanan kısımları olacaktır o yüzden bence bu şekilde olması daha hoş. Bu malzemeler ile 4 hatta 5 adet mereng çıkıyor, dilerseniz tepsiye bir adet büyük çanak da yapabilirsiniz, tercih sizin. Meyve olarak ben yaban mersini, kivi, muz ve nar kullandım. Bu kısım da tamamen sizin zevkinize bağlıdır.
#Pavlova Pastası