Kuru patlıcan birbirinden farklı tariflere lezzet katıyor. Özellikle kuru patlıcan dolmasının yeri ise bambaşka. Meyve ve sebzeler kurutularak uzun sürede tüketilebiliyor. Patlıcan da bu sebzelerin en başında geliyor. Peki patlıcan nasıl kurutulur, kaç günde kurur? Evde, ipte dolmalık, kavurmalık ve yemeklik patlıcan kurutmanın püf noktaları...
#Patlıcan Nasıl KurutulurMevsim sebzelerini diğer zamanlarda da afiyetle yemek isteyenlerin elindeki en geleneksel araçların başında kurutma geliyor. Domates, biber, bamya, nane gibi birçok sebze kurutulup afiyetle tüketilebiliyor. Bunlardan bir tanesi de patlıcan. Peki patlıcan nasıl kurutulur, patlıcan kurutmanın püf noktaları nelerdir? İşte yazdan kışa zevkle tüketeceğiniz patlıcan kurutmanın sırları…
#Kuru Patlıcan Nasıl YapılırGiderek öne çıkan Tokat mutfağında beni şaşırtan, Zile’nin meşhur; 600 yıllık bağlarındaki üzümlerinden üretilen lezzetler oldu. Bu üzümlerden elde edilen şırayla; pekmez, köme (cevizli sucuk) ve tarhana yapılıyor. Yöresel pekmez yapımı bu ülkenin en öne çıkarılması gereken pişirme tekniklerinden biri aslında...
#Tokat