Yemek artıkları ve bayat ekmekler, çöpe atıldığında hem çok büyük bir israf hem de ekonomik kayba sebep oluyor. Bununla birlikte dünyanın büyük bir kısmının açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bir ortamda, kaynakların son derece etkili kullanılması ve sürdürülebilirliğe katkı sağlanabilmesi adına geri dönüşüm tarifleri harika birer çözümdür. Biz de bu sorumluluk duygusuyla hareket ettik ve evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin yollarını sizler için derledik.
#Bayat EkmekKayseri’nin meşhur lezzetlerinin başında gelen pastırma, fiyatıyla cep yakıyor. Kalitesine göre pastırmanın kilosu 75 ile 156 TL arasında değişirken, 144 TL olan en çok tercih edilen türlerden sırt pastırmanın dilimi ise 2 TL’den satılıyor.
#PastırmaHerkes tarafından çok sevilen bir yiyecektir pide. Her yaştan insanın gönlünde taht kurmuştur. Günün her saatinde, yaz, kış demeden her mevsim bolca tüketebilirsiniz. Peki kıymalı pide nasıl yapılır? Pide içi hazırlamanın püf noktaları nelerdir? Kıymalı pide nasıl pişirilir? Bu soruların cevapları hemen aşağıda…
#Pide Tarifi