Çevresel ya da bazı hastalıklar ile ortaya çıkan ses kısıklığı, psikolojik nedenler ve alerjiden de kaynaklı her yaştan kişide görülebilen sağlık sorunlarında biridir. Ses kısıklığı grip nezle gibi hastalıklar gibi belirtilerle ortaya çıkabilirken, bazı durumlarda ses kısıklığının altında ciddi rahatsızlıklar yatabilir. Peki, ses kısıklığına ne iyi gelir, nasıl geçer? İşte, ani ses kısıklığı nedenleri ve tedavisi hakkında merak edilen bilgiler.
#Ses Kısıklığı Nasıl GeçerProf. Dr. Erdem Yeşilada, koronavirüsten korunmak için nar, zerdeçal ve zencefil özütleri içeren pastilleri önerdi, "Pastiller doğru kullanılmadığı için etkisinin azalır. Doğru pastil kullanımı ile virüslerin akciğerlerinize inmesini önleyebilir ve virüsü boğazınızda hapsedebilirsiniz” dedi.
#PastilHavaların ani soğuması ve kışın kendini hissettirmeye başlaması, boğaz iltihaplarına neden olmaya başladı. Bu sorundan muzdarip vatandaşlar da boğaz iltihabının nasıl geçeceğini araştırıyor. Peki, Boğaz iltihabına ne iyi gelir? Boğaz iltihabı nasıl geçer?
#Boğaz İltihabına Ne İyi Gelir?Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında artış olduğunu ve acil servise başvuran hastaların sayısının 2 katına çıktığını belirterek, "Virüs potpurisi yaşıyoruz" dedi. Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş ise, kışın gelmesiyle çocuk acil ve yoğun bakımlarda, solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan RSV (Respiratuar Sinsityal Virüs) ve influenza enfeksiyonuna bağlı vakalarda artış yaşandığını söyledi.
#HastaneIhlamur çayı, ekinezya çayı ya da yeşil çay gibi doğal bitki kaynakları öksürüğe karşı iyi gelir. Ayva, bal ile Ihlamur karışımı, zencefil ve bal ile Karanfil karışımı gibi değişik karışımları da bu konuda kullanmak mümkün. Peki öksürüğe iyi gelen bitkiler nelerdir? Öksürüğü kesen bitki çayları ile karışımları ve tarifleri üzerine detaylar.
#ÖksürükCerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Hakan Karpuz, koronavirüse yakalanıp da hayatını kaybeden kişilerin büyük çoğunluğunu kalp hastalarının oluşturduğunu belirtti. Koronavirüs sonrası yeni kalp hastaları eklendi diyen Prof. Dr. Hakan Karpuz, "Özellikle miyokardit dediğimiz kalp kası iltihabı gibi durumları fazla görmeye başladık" ifadelerini kullandı.
#Cerrahpaşaİnsanların koronavirüs olacağı korkusuyla gereksiz ilaç kullandığını belirterek, bunun yol açtığı tehlikelere dikkat çeken Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, "Koronovirüs korkusuyla en hafif boğaz ağrısında hemen spreyler, baş ağrısında ağrı kesici ilaçlar, gereksiz takviyeler hatta kimyasallar kullanılabiliyor" dedi.
#CovidAkdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, "Koronovirüs korkusuyla en hafif boğaz ağrısında hemen spreyler, baş ağrısında ağrı kesici ilaçlar, gereksiz takviyeler hatta kimyasallar kullanılabiliyor" dedi.
#KoronavirüsSigara içme yasağı kapsamını genişleten kanunun yasallaşması, günlük yaşamı da etkileyerek bazı vatandaşların alışkanlıklarında değişikliklere yol açacak, alışkanlıklarda yaşanan değişiklikler ise kuruyemişten, klimaya kadar bir çok pazarı, sektörü etkileyecek.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.