Rüyada bozuk para görmek, önemli rüyalardan biridir. Anlam bakımından önemli gelişmelere işaret edebilir. Bu sebeple Rüyada bozuk para görmenin ne anlama geldiğini öğrenebilir, bu rüya hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Rüyada bozuk para görmek be anlama gelir? Rüyada bozuk para toplamak, vermek, düşürmek, biriktirmek ve bulmak neye delalettir sizler için derledik.
#Rüyada Bozuk Para GörmekAz görülen ve anlamı bir o kadar merak edilen bazı rüyalar bulunmakta ve bunlar arasında yabancı para görmek gelmektedir. Rüyasında yabancı para gören, para bulan ve para çalan kişiler, rüyanın ne anlama geldiğini merak etmektedir. Rüyada yabancı para görmek ne anlama gelir? Rüyada yabancı para almak ne demek detayları ile derledik.
#Rüya TabirleriGiderek artan sayıda akıllı telefon kullanıcısına bağlı olarak mobil uygulama geliştirme büyük bir sektör haline geldi. Bugün kullanıcılara günlük yaşamlarının neredeyse her alanında yardımcı olan milyonlarca uygulama mevcut. Siber suçlular bu gerçekten hareketle kendi uygulamalarını geliştirerek kullanıcıların farkındalık eksiliğinden yararlanmaya çalışıyor.
#GüvenlikPara çalmak aynı zamanda hırsızlık olarak ifade edilir ve böyle bir durum rüyalarda çok sık yaşanır. Kişi rüyasında Farklı durumlar üzerinden kendisine para çalma konusunda bulabilir. Peki rüyada para çalmak ne anlama gelir? Rüyada kağıt ve bozuk para çalmanın tabiri üzerine detayları derledik.
2020'nin 3. çeyreğiyle karşılaştırıldığında Dağıtık Hizmet Reddi (DDoS) saldırılarının oranı bir yılda yaklaşık %24 artarken, hedefli gelişmiş DDoS saldırıları aynı dönemde %31 artış gösterdi. En dikkate değer hedeflerden bazıları pandemiyle mücadele araçları, devlet kurumları, oyun geliştiricileri ve tanınmış siber güvenlik yayınlarıydı.
#HackerDaha ucuz ve hızlı internet bağlantısı, mevsimlik kombi bakımı, geri alınacak kredi kart ücretleri ya da en kötüsü "Kimlik bilgileriniz teröristlerin eline geçti!" Her gün milyonlarca insan bu tür sahte gerekçelerle aranıyor, dolandırılıyor. Üstelik bu sorun sadece ülkemizde değil tüm dünyada hızla büyüyor. Birçok insan kaybını telafi etmek için hukuk kanallarına başvuruyor ama bir de adaleti kendi kendine sağlamaya çalışanlar var. Bu haber onların hikayesi...
#DolandırıcılıkRüya yorumlamasına yönelik en yaygın yaklaşım, benzer sembolleri incelemeyi içerir. Böylece anlamlar ortaya çıkar. Kaynaklara veya bağlama bağlı olarak bazı rüyalar olumlu, bazıları olumsuz olabilir. Peki, rüyada demir para görmenin yorumlamaları nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Rüyada Demir Para Görmek Ne Anlama Gelir?Madenciler, virüslü cihazlardan kripto para çalmak için tasarlanmış kötü amaçlı programlara deniyor. Genellikle kullanıcıların bilgisi olmadan kuruluyorlar ve çeşitli kripto para türlerini yavaşça çekmeye başlıyorlar. Bu yolla madencilerin elde ettiği kazanç bazı durumlarda milyonlarla ölçülüyor.
#KasperskySiber suçlular gerçek hayatta olduğu gibi hedef aldıkları kişileri kandırmak için çeşitli yöntemler deniyorlar. Kurbanların banka hesaplarına girmek için ünlü isimleri kullanıp, sahte tanıtımlarla veya çeşitli sahtekarlıklarla insanları dolandırmaya çalışıyorlar.
#EsetKötü niyetli kullanıcılar, kalıcı tehdit grupları (APT) tarafından kullanılan bazı gelişmiş teknikleri kendi tekniklerine uyarlamanın son derece işe yaradığını keşfetti. Siber güvenlik uzmanlarına göre dikkat edilmesi gereken bir diğer hedefli tehdit ise kuruluş ve çalışanlarına zarar verme ve kar elde etme amaçlı olarak hayata geçirilen gizli bilgi toplama süreci olan kurumsal doxing. Kamuya açık bilgilerin, veri sızıntılarının ve teknolojinin yaygınlaşması, çalışanlardan gizli bilgilerinin yanı sıra para sızdırmayı da her zamankinden daha kolay hale getiriyor.
#KasperskySiber suçlular, para çalmak söz konusu olduğunda son derece yaratıcı olabiliyor. Her kimliğe bürünebiliyor ve güncel olayları kendi yararlarına kullanmak için hiç vakit kaybetmiyorlar. Siber güvenlik uzmanları, sahtekarların yaygın olarak kullandığı 5 yöntemi paylaştı ve korunmak için bazı ipuçları aktardı.
#EsetESET, bugüne kadar tespit edilenler arasında en çarpıcı hırsızlık yeteneklerine sahip yeni bir kripto para zararlı yazılımını belirledi. KryptoCibule adı verilen bu truva atı; kripto madencilik, pano ele geçirme ve dosya sızdırma işlevlerinin hepsini birden gerçekleştirebiliyor ve bu işlevlerle çoklu para biriminde kripto para çalabiliyor. Yakalanmamak için de antivirüs yazılımlarından kaçmaya çalışıyor.
#EsetSiber güvenlik uzmanları tarafından yapılan analizler, kimlik avı saldırılarının giderek daha hedefli hale geldiğini ortaya koydu. Saldırganların, insan kaynaklarından geliyor gibi görünen işten çıkarma e-postaları ve teslimat bildirimleri gibi yeni yöntemler kullandığı da görüldü. Bu yeni eğilimlerin sonucunda, güvenlik çözümleri Türkiye’de 1.201.787 adet kimlik saldırısı tespit etti. Kaspersky, 2020 2. Çeyrek spam ve kimlik avı başlıklı yeni raporunda bunların yanı sıra başka bulgulara da yer verdi.
#Kaspersky2019’da güvenlik çözümlerini kullanan 773.943 kişi bankacılık ile ilgili Truva atlarının saldırısına uğradı. Bunların üçte biri (yüzde 35,1) kurumsal kullanıcılar oldu. Aynı istatistiklerin Türkiye’deki sonuçlarına bakıldığından ise kurumsal kullanıcıların payının yüzde 34 olduğu görüldü. Bu veriler, Kaspersky’nin finansal tehdit alanı analizinde elde ettiği bulgular arasında yer aldı.
#KasperskySiber güvenlik kuruluşu ESET, bilgisayar korsanlarının zararlı kodlarını gizleme hilelerini algılamaya yönelik ESET Derin Davranışsal İnceleme modülünü (ESET DBI) geliştirdi. DBI, antivirüs ve internet güvenliği dünyasında yeni ve önemli bir koruyucu katmanı temsil ediyor
#EsetDijitalleşen dünyada veri ihlalleri şirketler için büyük bir tehdit haline geldi. Siber suçlular “Deepfake” teknolojisi ile sahte video ve ses dokümanlarından yararlanarak kişilerin, büyük ticari kuruluşların ve hatta ülkelerin operasyonlarını riske sokuyorlar.
#Yapay ZekaExperian Türkiye ve Orta Doğu Siber Güvenlik Lideri Dr. Ayaz, "Basit bir Pineapple cihazını droneye bağlayan siber suçlular, internete bağlı bir cihazla sokakta yürüyen kullanıcıların kişisel bilgilerini saniyeler içerisinde çalabilecekler." dedi.
#HackerİSTANBUL'da kendilerini polis olarak tanıtıp sözde kontrol için durdukları turistlerin paralarını çalan yabancı uyruklu iki şüpheli filmleri aratmayan bir baskınla yakalandı. Şüphelilerin baskın sırasında aynı sokakta sauna salonuna girdikleri, saunanın içindeki oturma bölümünün altında saklanırken yakalandıkları öğrenildi. Üzerlerinden pasaport çıkmayan ve İran uyruklu olduklarını söyleyen şüphelilerden Cavad I'nın(43) parmak izi incelemesi sonucu 1989 yılından bu yana sahte polis kimliği ile para çalmak suçlamasıyla başka isimlerle 6 kez yakalandığı ve cezaevi firarisi olduğu tespit edildi. Şüphelilerin turistlerin paraları çalmaları ile saunada yakalanma anlar kameralara yansıdı.
#İranlı Polislerİstanbul Beyoğlu’ndaki bir markete giren hırsızlar, yazar kasadaki paraları çalarken önce güvenlik kamerasına, ardından da iş yeri sahibine yakalandı. Market sahibi, yakaladığı hırsızı döverek paraları geri aldı. Hırsız ve ona gözcülük yapan arkadaşı kavganın ardından kaçtı.
#BEYOĞLUKaspersky uzmanları Anubis adlı Truva atının Haziran ayının başından bu yana Türkiye’de yoğun faaliyet gösterdiğini tespit etti. Siber suçlular bu zararlı yazılımı yaymak için ele geçirilen cihazlardaki kişi listelerine SMS gönderiyor. Saldırganlar kullanıcıları önde gelen bir telekomünikasyon ve teknoloji hizmetleri sağlayıcısından ücretsiz internet bağlantısı teklifi gibi görünen SMS’lerle kandırmaya çalışıyor. Gelen SMS’teki bağlantıya tıklandığında Truva atı indiriliyor.
#KasperskyKaspersky uzmanları, Google Play mağazasındaki bazı yasal görünümlü fotoğraf düzenleme uygulamalarında para çalmak için kullanılan MobOk zararlı yazılımının gizlendiğini keşfetti.“Pink Camera” ve “Pink Camera 2” adlı uygulamalar tespit edilene kadar 10.000’den fazla kez indirildi. Kurbanların kişisel bilgilerini çalmak için tasarlanan bu uygulamalarla elde edilen bilgiler, ücretli abonelik servislerine üye olmakta kullanılıyor. Kurbanlar ancak cep telefonu faturalarına yansıyan beklenmedik ücretleri gördüğünde saldırının hedefi olduğunu anlayabiliyor. Google Play’den kaldırılan bu uygulamaları artık indirmek mümkün değil.
#KasperskyKaspersky araştırmacıları, para çalmak için kullanılan Riltok adlı mobil zararlı yazılımın yeni sürümlerinin ortaya çıktığını belirledi. Yeni sürümler Rusya’nın dışına çıkarak Avrupa başta olmak üzere tüm dünyaya yayılıyor. Yazılım Fransa, İtalya ve İngiltere’deki popüler servislerin şekline bürünüyor. Riltok ilk kez 2018 ortasında gözlenmişti.
#RusyaGüney Afrika’nın Cape Town şehrinde düzenlenen Kaspersky Lab Cyber Security Weekend etkinliğinde, Kaspersky Lab uzmanları tüm dünyada giderek popüler hale gelen mobil ödeme yöntemleri ile bu teknolojinin beraberinde getirdiği riskleri anlattı. Uzmanlar özellikle Afrika ve çevresinde sıkça görülen SIM değişikliği dolandırıcılığına odaklandı. Bu saldırı türü, Güney Afrika Bankacılık Risk Bilgilendirme Merkezi (SABRIC) verilerine göre geçtiğimiz yıl Güney Afrika’da iki kattan fazla arttı.
#SIM KartGenellikle bilgisayar uzmanlarının veya çabucak para kazanmak isteyen kişilerin ilgilendiği düşünülen kripto para birimleri popüler bir ödeme yöntemine dönüştü. Kaspersky Lab tarafından yayınlanan son rapor her on kişiden birinin (%13) kripto parayla bir şeyler satın aldığını gösterdi. Ancak, kripto para alım satım merkezlerini hedef alan ve yatırımcılara saldırmak için eski tehditleri yeniden düzenleyen siber suçlular da bu trendi takip ediyor. Siber suçlular bu paralara erişmek için karmaşık yöntemler kullandıkça, insanlar bu korumasız teknolojide saklanan birikimlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalıyor.
#Kripto Para