MasterChef ödül oyununun kazanan ismi 25 Ekim 2024 Cuma akşamı yaşanan kıran kırana mücadele sonrası belli oldu. İzleyenler tarafından beğeni toplayan, ekranların sevilen yemek yarışması MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, kırmızı ve mavi takım yarışmacıları, para ödülü için 'palamut' balığı ile yemekler hazırladı. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği 5 çeşitlik menüyü daha iyi hazırlayan kırmızı takım final turuna yükseldi. Heyecan dolu gecenin finalinde ise şoke eden anlar yaşandı. Jüri üyeleri dün gece MasterChef ödülü kazanan ismi açıklayacakları sırada, aldıkları kararla yarışma tarihinde bir ilke imza attı. O anlar ise kırmızı takımda adeta soğuk duş etkisi yarattı. Peki, 25 Ekim MasterChef ödülü kim kazandı? Dün gece MasterChef son bölümde para ödülünü kim aldı? İşte, MasterChef ödül oyununu kazanan yarışmacı hakkında bilgiler.
#Masterchef Kim KazandıPalamut akını sularımızda azalsa da devam ediyor. Karadenizlilerin ekşili pişirdiği palamut, İstanbul mutfağında pilaki, Trakya’da da tava yapılır. Bu bereketli ve sevilen balığı sofranıza böyle farklı farklı tariflerle taşımaya ne dersiniz? Siz hangisini isterseniz deneyin, hepsinde lezzet garanti.
#Sahrap SoysalAntalya'da amatör olta balıkçıları, sahte yem takılı oltayla okyanusta yaşayan ve 'kral balığı' olarak bilinen Acanthocybium solandri türü balık yakaladı. Türkiye sularında ilk kez görülen balığı yakalayan Ersin Karakaş, "Farklı palamut türü yakaladığımızı sanmıştık, arkadaşımıza hediye ettik. Daha sonra balığın Türkiye'de ilk defa görüldüğünü öğrendik. Türkiye'de ilk defa görülen balığı arkadaşımız yemiş oldu" dedi.
#Antalyaİnsanların düzenli olarak tüketmesi gereken ürünlerin başında balık gelmektedir. Balığın türleri arasında ise birçok seçenek bulmak mümkündür. Bu seçeneklerden biriside palamut balığıdır. Palamut balığını farklı yöntemler ile kolayca pişirebilirsiniz. Palamut balığı nasıl pişirilir? Palamut en güzel fırında mı tavada mı yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Palamut BalığıDenizler de bulunmakta olan birçok çeşitli balık olduğu bilinmektedir. Denizde bulunan balıklardan birisi de tombik balığı olarak ifade edilebilir. Tombik balığını duyan kişiler bu balık türü ile ilgili olarak detaylı bir şekilde bilgi edinmek istemektedir. Tombik balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Tombik balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Tombik balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Ekim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biridir. BARBUNYA, ÇİPURA, KILIÇ, LEVREK, LÜFER, TEKİR, SARDALYA, PALAMUT, ORFOZ, TRAÇA çok lezzetlidir. PALAMUTUN en lezzetli zamanıdır. Peki, hangi ayda hangi balık yenir? İşte enfes balık buğulama tarifi ve yapılışı....
#BalıkSinop Karadeniz'in en çok ziyaret edilen şehirleri arasındadır. Sinop şehrinde deneyeceğiniz pek çok yemek vardır. Özellikle Sinop'a gelecek kişiler buranın hem tarihini hem de yemek kültürünü araştırmaktadırlar. Bol malzeme ile hazırlanan yemekleri olan Sinop yemekleri en çok tercih edilen yemeklerdendir. Peki en iyi Sinop yemekleri hangileridir? Sinop şehrinde ne meşhurdur? Sinop mutfağına özgü olan yemekler nelerdir? İşte Sinop ile ilgili tüm bilgiler.
#Sinop Yemekleriİsim - şehir oyununu 7'den 70'e herkesin severek oynar. Özelliklede boş zamanlarda vakit geçirmenin en iyi aktivitesidir. En az iki yahut üç kişilik oynanmaktadır. Kağıt ve kalem ile zihin geliştirici bir oyundur. Alfabe sayılarak belirlenen harf ile başlayan isim, şehir, hayvan, bitki gibi kategoriler doldurularak oynanmaktadır. İşte, tüm detaylar.
#P Harfi İle Başlayan İsimlerBu hafta yine dolu dolu geçen bir hafta sonu orgnizasyonunda yer aldım. Pazar günü, yoğun bir katılımla gerçekleşen Şile Palamut Festivali’nin konuğuydum. Söyleşiler, dans gösterileri ve müzik dinletilerinin yer aldığı festivalde,birbirinden değerli şef arkadaşlarımla çok keyifli yemek atölyelerine imza attık. Emektar balıkçıların öykülerini anlattığı Şile Palamudu Festivali’nde, ünlü akademisyenler de sürdürülebilir balıkçılık ile ilgili önemli bilgiler verdi. Şile palamudunun değerinin ve öneminin vurgulandığı festivalin gelenekselleştirilmesi de 1. Şile Palamut Festivali’nde hedeflenenler arasındaydı.
#Palamut KöftesiBalıkların birbirinden önemli faydaları bulunmaktadır. Besin değeri yüksek olan balıklar arasında palamut balığı da bulunmaktadır. Palamut balığının pişirme yöntemleri ise oldukça merak ediliyor. Palamut balığı nasıl pişirilir? Palamut balığı nasıl temizlenir ve avlanır detayları ile derledik.
Balık her açıdan sağlıklı besin kaynakları içerisinde yer alır. Özellikle palamut balığı saç köklerini güçlendirirken aynı zamanda diş etlerini de kuvvetlendirmektedir. Peki, palamut nasıl temizlenir? Palamut evde nasıl temizlenir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#PalamutİZMİR Güzelbahçe Balık Hali’nin deneyimli isimlerinden İsmail Kandemir’in mesaisi her sabah saat 4’te başlıyor. “Her gün aynı heyecanla işe başladığını belirten Kandemir, “Günlük balık satışı heyecanıyla sezonun başlaması bizi çok mutlu etti. Balık halinde heyecan ve tempo arttı” dedi.
#1Karadeniz’de geçen yıl Zonguldak açıklarında palamut ve hamsi avlayarak Türkiye’nin dört bir yanına dağıtan balıkçılar, 1 Eylül’de başlayan yeni sezonun ilk günlerinde henüz istedikleri oranda balıkla karaya dönemedi. Balıkçılar, deniz suyunun soğumasıyla balığın bollaşacağını düşündüklerini ifade etti.
#GazetehaberleriBalıkçıların bayramı dün itibarıyla başladı. Balık av yasağı sona erdi ve balıkçılar denize açıldı. İlk gün istenilen seviyede balık avlanamasa da balıkçılar sezondan umutlu olduklarını söyledi. Balık avının ilk gününde ağlara en çok takılan balıklar arasında ise istavrit vardı. Balıkçılar, “Henüz sezon yeni başladı. Fiyatların oturması için 10-15 gün beklemek gerek” diye konuştu.
#GazetehaberleriEn lezzetli yemeklerin başında balık yemekleri ilk sıralarda gelmektedir. Balık hem faydalı hem de çok lezzetli bir üründür. Çeşit çeşit balık olduğu için herkesin zevkine göre bir balık türü bulunmaktadır. Palamut fırında kaç dakikada pişer? Palamudun ortalama pişme süresi ne kadardır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Palamut Fırında Kaç Dakikada Pişer?Dünyanın en büyük sorunlarından biri haline gelen küresel ısınmayla deniz suyu sıcaklığının yükselmesi bir yandan denizlerdeki canlı çeşitliliğini tehdit ederken bir yandan da balıkçıların ekmek kapısına ve vatandaşların cebine olumsuz etki ediyor.
#BalıkHAVA sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle palamut, balıkçıların ağlarına takılmadı. Bunu fırsat bilen bazı balıkçılar, tombik balığını palamut etiketiyle satmaya başladı. İki balık arasındaki farkın, renginden anlaşılabileceğini belirten balıkçılar, tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
#Palamut FiyatlarıGelinim Mutfakta programının 6 Kasım 2018 Salı günü 167. bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Gelinim Mutfakta’nın gelinleri haftanın ikinci gününde poşette palamut balığı tarifiyle yarıştı. Peki, Gelinim Mutfakta’da günün birincisi kim oldu?
#Gelinim Mutfakta