İrlandalı bağımsız finans şirketi Switcher.ie, Avrupa’daki elektrikli araçların ‘evden şarj’ maliyetlerini karşılaştırdı. Araştırmada Türkiye, araçların evden en ucuza şarj edildiği ülke olarak ilk sırada yer aldı. Türkiye’de tam şarj başına ortalama 3.30 Euro ödeniyor, her 100 km’de ödenen maliyet 0.99 Euro. Araştırmaya göre en pahalı ülke ise Almanya.
#Araç ŞarjıDünyanın en büyük turizm fuarı ITB dün akşam sona erdi. Sektör takipçilerine göre koronavirüs salgınından sonra en hızlı toparlanan sektör turizm oldu. Fuara katılımcı ülke ve şirket sayısı salgın öncesi döneme ulaştı. Fuara katılan Türk turizmciler en çok katılım payının yüksek olmasından şikâyet etti.
#ALMANYAUçaklar Antalya semalarını doldurunca oteller de doldu ve elbette yüzler gülüyor. Doluluk kuşkusuz hizmet sektörünün en önemli parametrelerinden birisi ve yokluğu acı veriyor. Ancak bizim arzu ettiğimiz hedeflere ulaşabilmemiz için gerçekten ihtiyacımız olan çok önemli bir şey daha var. Hiç şüphe yok ki turizm hareketimizin sürdürülebilirliği ancak doğru fiyatlarla mümkün olur.
#Turizmİlk önce son aylardaki mülteci akını haberleriyle gündeme geldi. Daha sonra, özellikle bu hafta içerisinde, farklı bir konudan dolayı bütün sosyal medya da konuşuldu. Dünyanın her yerinden milyonlarca turistin geldiği bir kültür sanat şehri.
#Dünyanın İziBilet fiyatları ve seyahat masraflarının dahil edildiği GoEuro şirketi araştırmasında en pahalı ülke ortalama 414,69 Dolar (Bin 260 Lira) ile İngiltere oldu. İkinci ise 285,54 Dolar yani 867 Lira ile İspanya... Türkiye listede 22. olsa da, sonuçlar her kesime hitap etmiyor.
Dünyanın en büyük bilişim şirketi Apple, Tayland’da iPad Air 2 ve iPad Mini 3 satışlarını arttırmak için resmi online satış sitesinde vade farksız 10 aya kadar taksit uyguluyor. Apple ayrıca Türkiye websitesinde ücretsiz kargo limiti 235 TL üzeri alışverişlerdeyken bu miktarı Tayland için sadece 2000 Baht (135 TL) olarak belirledi.
İstanbullu internet yatırımcısı Doğa Aytaç, geçen sonbaharda Güney Amerika’yı keşfetmaye karar verdi. Eylülde sırt çantasıyla yola çıkıp dört ayda Venezuela, Kolombiya, Peru, Bolivya, Şili, Arjantin ve Brezilya’da 30 şehri gezdi, 38 bin kilometre yol yaptı.
Türkiye, satın alma gücü paritesiyle, 37 ülke arasında sondan 7’inci sırada yer alırken, fiyat düzeyi açısından en ucuz ülkeler arasında yer aldı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı (TÜİK), Satınalma Gücü Paritesi (SGP), 2007, 2008 ve 2009 Yılı Avrupa Karşılaştırma Programı Sonuçları’na göre, kişi başına gelirin en yüksek olduğu ülke Lüksemburg, en düşük olduğu ülke ise Arnavutluk oldu.
Satınalma Gücü Paritesi'ne (SGP) göre Avrupa'da, 37 ülke arasında en yüksek kişi başına gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH), Lüksemburg'da elde ediliyor. Lüksemburg, Avrupa Birliği (AB) ortalamasının 2,71 katı kişi başına GSYH'ya sahip durumda. Türkiye ise, endeks listesinde 37 ülke içinde 32. sırasında yer alıyor.
Satınalma Gücü Paritesi’ne (SGP) göre Avrupa’da, 37 ülke arasında en yüksek kişi başına gelir, Lüksemburg’da elde ediliyor. Türkiye endeks listesinde 31’inci sırada yer alıyor. İlk sıradaki Lüksemburg ile Türkiye arasında 6 kat fark bulunuyor.