Eti Alüminyum, Ar-Ge çalışmaları sayesinde üretmeyi başardığı yüksek sıcaklığa dayanıklı, zırh hammaddesi olarak da kullanılan ve savunma sanayi başta olmak üzere onlarca farklı sektör için stratejik öneme sahip olan “özel alümina” üretimi için yatırım kararı aldı. 2023’ün üçüncü çeyreğinde tamamlanması planlanan yatırımla bugüne kadar tamamı ithal edilen özel alümina ürünleri ilk kez Türkiye’de üretilecek.
#Eti AlüminyumAlüminyum, savunma sanayinden otomotiv sektörüne, havacılıktan inşaat sektörüne farklı alanlarda hammadde olarak kullanılıyor. 2019 yılında dünya genelinde 63 milyon ton alüminyum tüketildi. Alüminyumun her geçen yıl kullanım alanı büyürken, küresel pazarda yeni ürünlerin geliştirilmesi için büyük rekabet yaşanıyor.
#GazetehaberleriEti Bakır ve Eti Alüminyum’a 1 milyar 175 milyon dolarlık yatırım yapan Cengiz Holding 2023 yılına kadar 1 milyar dolarlık daha yatırım planlıyor. Savunma sanayi ve elektrikli araç pili için gerekli kritik ürünleri üretecek şirketlerin 2023’te tek başına 2 milyar dolarlık cari açığı kapatacağı açıklandı.
#GazetehaberleriOYAK Grubu şirketlerinden Almatis, dünya alümina üretiminde önemli yeri olan Çin’de stratejik hamle yaptı. Ülkenin Qingdao Ekonomik Kalkınma Bölgesi’nde yeni bir kalsine alümina üretim tesisi kurulacak. Bu yılın sonunda başlanacak yatırım 2026’da tamamlanacak. Çin’de pazar payı yüzde 6 olan Almatis, Asya Bölgesi’nde büyüyen çip ve elektrikli araç endüstrilerine tedarik hazırlığı için kapasitesini iki katına çıkarıyor.
#OYAK GrubuEti Alüminyum Genel Müdürü Mehmet Arkan, halihazırda sadece ABD, Çin, Almanya ve Macaristan gibi ülkelerde üretilebilen şeffaf zırh için 560 milyon dolarlık yatırım kararı aldıklarını belirterek, "Yeni yatırım tamamlandığında toplam 1,1 milyar dolarlık miktara ulaşacağız. Çalışan sayımız da 2 binden 3 bin 100'e yükselecek." dedi.
#Eti AlüminyumFotoğraf çekmek, çektirmek, anı biriktirmek bunlar hayatımızın güzellikleri... Şimdi sosyal medyada her anımızı kolayca paylaşıyor ve birçok kişiye rahatça ulaşabiliyoruz. Mutluluğumuzu fotoğraf karesine aktarıp arkadaşlarımızla, ailemizle paylaşıyoruz. Peki anılarımızda gülüşümüzü ne kadar özgür bir şekilde sergileyebiliyoruz?
#Gülüş Tasarımı