Telefonlar hayatımızın büyük bir bölümünde yer almaktadır. özellikle akıllı telefonların çıkması ile birlikte pek çok özellikte bu telefonlar ile birlikte hayatımıza girmektedir. Bunlardan birisi de telefon rehberi yedekleme işlemidir. İphone veya Android telefonlarda yedekleme işlemlerinin nasıl yapılacağı kullanıcılar tarafından merak konusu olmuştur. Peki, telefon rehberi nasıl yedeklenir? Telefon rehberi yedekleme (Android & iPhone) telefonlar için nasıl yapılır? Sizlere telefon rehberi yedekleme işlemlerinin nasıl yapıldığı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#Telefon Rehberi Nasıl Yedeklenir?Dijital dönüşüm işletmeler için bir seçenek değil zorunluluk haline geldi. Özellikle pandemi sonrası yaşananlar bunun önemini bir kez daha gösterdi. Fiziksel mağazaların kapandığı, tedarik zincirlerinin kesintiye uğradığı dönemde dijital çözümler işletmeleri ayakta kalmasında önemli rol oynadı. “Dijital dönüşüm, KOBİ’lerin sürdürülebilir büyüme sağlaması ve rekabetçi kalması için olmazsa olmaz bir süreç” diyen DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, dijitalleşme yolculuğunda dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı...
#KOBİTürkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu’nun sonuçlarına göre e-ticaret, Türkiye geneli işlem hacminde %69 oranında artış yakalayarak KOBİ’lerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Öyle ki e-ticaret için kullanılan web siteleri KOBİ’lerin operasyonel süreçlerinin merkezinde yer alıyor. Satış ve görünürlüğü artırması sayesinde tercih edilen web sitelerinin güvenliğinin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, KOBİ’lerin web sitelerindeki siber güvenliği sağlayabilmeleri için 4 uygulanabilir adımı açıklıyor.
#KobiUmarız bu haberi okuyan herkes daha uzun yıllar mutlu ve sağlıklı bir hayat yaşar ama gün gelip de hayata gözlerinizi yumduğunuzda, sosyal medya hesaplarınıza ve dijital dünyadaki varlığınıza ne olacağını düşündünüz mü hiç? Bu haberden sonra düşünmeye başlayabilirsiniz...
#Sosyal MedyaFortinet, yılda iki kez yayınladığı FortiGuard Labs Küresel Tehdit Raporu’nun en yeni bulgularını paylaştı. 2020’nin ikinci yarısında elde edilen tehdit istihbaratı, siber saldırganların dünyanın farklı noktalarında gerçekleştirdiği atakların ölçeğini artırmak için sürekli genişleyen saldırı zemininden kazandıkları avantajı en üst seviyeye çıkardığını gösteriyor. Bu da daha önce görülmemiş bir siber tehdit zemininin oluşmasına neden oluyor. Kendini geliştirme konusunda son derece başarılı olan saldırganlar, yıkıcı etkiler yaratan gelişmiş saldırı zincirleri oluşturuyor. Geleneksel ağın dışında yer alan uzaktan çalışanları ve uzaktan eğitim alanlarını da hedef alan saldırganlar, bu sırada dijital tedarik zincirlerini ve ağ merkezini hedef alırken daha da çevik olduklarını gösteriyor.
#Teknoloji2021’de deepfake, Blockchain, fidye yazılımı, oltalama ve DNS zehirlenmesi ile akıllı oyuncaklar en büyük siber güvenlik konularının başında gelecek. Evden çalışmanın süreceği 2021 yılında da yine kişisel veriler, e-posta güvenliği, online ticaret, oltalama gibi pek çok siber güvenlik tehdidi artarak ve yeni yöntemler kullanılarak devam edecek. Bilgi teknolojileri uzmanı Ozan İnan, 2021 yılında ön plana çıkacak 5 Siber Güvenlik konusunu anlattı.
#HackerKoronavirüs sürecinde pek çok kişi evinden çalışmaya başladı ve işletmelerin bazıları bunu kalıcı hale getirmeye başladı. Ancak işlerin ofisten eve taşınmasıyla siber güvenlik daha önemli bir konu başlığı haline geldi. Peki kullanıcılar evlerinde çalışırken ve alışveriş yaparken siber güvenlik bazında nelere dikkat etmeli?
#GüvenlikPek çok kullanıcı farkında değil, ancak internetin tehlikeli suları olarak da bilinen ve Google'ın uzak durduğu Dark Web, bilgileri hack'lenenlerle dolu. Siber saldırganlar, kişisel bilgileri ele geçirdiklerinde Dark Web üzerinden oldukça düşük fiyatlara satıyor ve mağdur kullanıcıların sayısı gün geçtikçe artıyor.
#GüvenlikİTO Başkanı Şekib Avdagiç "Ocak-Kasım 2020 döneminde İTO üyelerine kuruluş, dış ticaret, faaliyet, kapasite raporu gibi ticaret, imalat ve ihracat için belge verdik. Veriler, pandemiye rağmen İstanbullu girişimcilerin büyük azmini de ortaya koymaktadır" dedi.
#Şekib AvdagiçPandemi döneminde çalışmak, iletişim kurmak, eğitim almak, alışveriş yapmak ve destek hizmetleri için internet kullanımı en üst seviyelere ulaştı. Artan internet kullanımı ve evden yapılan bağlantılarda yaşanan güvenlik zafiyetleri, siber saldırılarda 2020 Mart ayından itibaren yüzde 400 oranında artış yaşanmasına neden oldu. Ancak bu saldırıların başarıya ulaşmasını önlemek mümkün. Uzmanlar, hem şirketlerin hem bireylerin 5 maddede siber saldırılardan nasıl korunabileceğini açıkladı.
#Black FridayKOBİ’lerin dijitalleşmelerini sağlamak amacıyla T.C. Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle, TOBB’un himayesinde düzenlenen “Türkiye Teknoloji Buluşmaları’’ online platforma taşındı. Gerçekleştirilen ilk online etkinlikte Vodafone Business’ın TOBB üyelerine özel ayrıcalıklarla sunulan e-ticaret ürünü duyuruldu. TOBB çatısı altındaki 365 oda ve borsanın üyeleri, Vodafone Business’ın E-Ticaret Hizmet Paketi ile anahtar teslim e-ticaret sitesi sahibi olurken potansiyel müşterilerine dijital kanallarından ulaşarak yeni pazarların kapılarını açabilecek. Etkinlikte Vodafone Business Dijital KOBİ Eğitim Platformu da tanıtıldı.
#VodafoneDünyada 200 ün üzerinde otelin kullandığı Elektraweb bir oteli, ön bürosundan muhasebesine, Booking, Expedia gibi uluslararası satış kanalları bağlantılarından personel ve SPA yönetimine kadar tüm departmanlarıyla dijital ortamda yönetebilmeyi sağlıyor. Tamamen yerli olan yazılım yurt dışı pek çok otel tarafından da kullanılıyor ve adından övgüyle söz ediliyor. <br><br>Bu bir ilandır
#ElektrawebKoronavirüs sürecinde pek çok kişi evinden çalışmaya başladı ve işletmelerin bazıları bunu kalıcı hale getirmeye başladı. Ancak işlerin ofisten eve taşınmasıyla siber güvenlik daha önemli bir konu başlığı haline geldi. Peki kullanıcılar evlerinde çalışırken ve alışveriş yaparken siber güvenlik bazında nelere dikkat etmeli?
#Home OfficeKoronavirüs salgını nedeniyle milyonlarca insan evine kapanmış durumda. Ofisi eve taşıyan pek çok kişi ise iletişimi elbette internet üzerinden daha fazla kullanmak durumunda. Peki internet altyapısı bu salgın karşısında ne durumda? Bu kapsamda İnternet Değişim operatörü DE-CIX International CEO’su Ivo A. Ivanov, Hürriyet'e önemli açıklamalarda bulundu.
#TeknolojiOrhan Holding İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Evrim Bayam Pakiş, değerleri arasında yer alan ‘Tek yürek olarak işlerimizi başarırız’ sözünden hareketle tüm faaliyetleri ekip işi bilinciyle hayata geçirdiklerini kaydetti. İşbirliği ve ortak akla önem verdiklerinin altını çizen Pakiş, çalışanları karar vermeye cesaretlendirmeye çalıştıklarını vurguladı.Ana faaliyet alanı otomotiv yan sanayi olan Orhan Holding, sigortadan, araç satış distribütörlüğüne; akaryakıttan, tarım ve hayvancılığa kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor. İbrahim Orhan tarafından 1972 yılında kurulan ve yıllar içerisinde gelişimini sürdüren Orhan Holding, bugün 15 ülkede faaliyet gösteriyor ve 10 binin üzerinde çalışana istihdam sağlıyor.
#BURSAOkulların tatil olduğu Türkiye’de pek çok şirket de personelini evden çalıştırma eğiliminde. Bu, kurum verilerine bilgisayar ve telefonlarla uzaktan erişim yapılması anlamına geliyor. Ancak uzaktan erişim, çeşitli siber güvenlik riskleri de beraberinde getiriyor. ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, kurum dışında çalışılması durumunda cihazlara dijital virüslerin bulaşmaması için şirketlerin ve personelin dikkat etmesi gerektiği konulara dikkat çekti.
#EsetGoDaddy, WordPress web sitelerinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olacak beş ipucu paylaştı. Her ölçekten web sitesinin siber saldırılarla karşı karşıya kalabileceğini belirten şirket, web sitesi sahiplerinin aksama süresi, veri kaybı, finansal kayıp gibi sorunları önlemek üzere gerekli önlemleri almaları gerektiğini vurguladı.
#Wordpress