Omurganın farklı nedenlere bağlı hastalıkları ile her hastalığa ve hastaya özgü tedavi yaklaşımları bulunuyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilmi Kaya, genetik yatkınlığı olanlarda ise omurga yıpranmasının daha hızlı gerçekleştiğini ifade ederek, son derece kısıtlı bir alanda hayati yapıları taşıyan omurganın cerrahisinin de önem ve özellik arz ettiğine işaret etti.
#Genetik YatkınlıkFazla kilolar, hareketsizlik, yanlış duruş ve oturuş, hatta aşırı topuklu ya da babet ayakkabılar giymek… Günümüzde gerek sağlıksız yaşam tarzı, gerekse ilerleyen yaş gibi etkenlerle erişkin skolyozu giderek yaygınlaşıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay, erişkin skolyozu hakkında en sık sorulan 6 soruyu yanıtladı, kaçınılması gereken 4 hatayı sıraladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Erişkin SkolyozGencinden yaşlısına toplumumuzda her 10 kişiden 8’inde görülen bel – boyun fıtığı, çağın sorunu olan hareketsiz yaşam tarzı ile birlikte her geçen gün artıyor. Birçok kişinin korkulu rüyası olan ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen bu rahatsızlığın tedavisinde gelişen teknoloji umut oluyor.
#Fıtık Neden OlurGünümüzde insanların en fazla şikayet ettiği rahatsızlıkların başında gelen bel ve boyun fıtıkları her geçen gün daha da artıyor. Eskiden daha çok beyaz yakalılarda ve yetişkinlerde görülürken hareketsiz yaşam, dijital bağımlılık gibi birçok sebepten dolayı 18’li yaşlara kadar indi. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Orhan Akdeniz, en çok karşılaşılan fıtık sorunlarıyla ilgili bilgi verdi.
#Fıtık