Ölümcül Takip filmi oyuncuları ve konusu araştırılıyor. Kanal D yayın akışında bu akşam Ölümcül Takip de yer alıyor. Film saat 00:15’te ekrana gelecek. Peki, Ölümcül Takip filmi oyuncuları kimler, konusu nedir?
#Ölümcül Takip Filmi‘V for Vendetta’ kahramanının maskesini Gezi direnişinde kalabalıklar içindeki pek çok yüzde görmüştük. ‘Ölümcül Takip’ dünya genelinde isyanın simgesi haline gelen o maskenin kullanıldığı efsane filmin yönetmeni James McTeigue’nin dördüncü filmi. Milla Jovovich ve Pierce Brosnan’ı ilk kez bir araya getiriyor.
#V For VendettaUkrayna’dan bol ödüllü “Kabile”, söz olmadan aşk ve nefreti anlatmayı başaran çarpıcı bir yapım. Aksiyon meraklılarına Milla Jovovich’li “Ölümcül Takip”, komedi isteyenlere Fransa’dan “Hayatımın Şarkısı”, fantastik gerilim arayanlara “Boynuzlar” ve yerli film tutkunlarına “Kuzu”, haftanın diğer seçenekleri.
Aşırı şeker tüketiminin sağlığa zararlarını artık herkes biliyor. Ancak burada asıl suçlu meyvedeki sütteki doğal şekerler değil, özellikle aşırı işlenmiş gıdalarda ziyadesiyle bulunan ilave şekerler. Peki ilave şeker tüketimini sınırlandırmanın vücudunuzda nasıl etkiler yaptığını biliyor musunuz? Okuyunca inanamayacaksınız...
#SağlıkAdam Stanaway, 2016 yılında bir sabah uyandığında bir şeylerin yolunda gitmediğini hemen anladı. Birdenbire mavi, yeşil veya kırmızının tonlarını ayırt edemediğini fark etti. Belli renkleri görememe durumunun zamanla körlüğe kadar gideceğinden ise habersizdi…
#Wolfram Benzeri SendromDünyanın En Etkili Biliminsanları listesine giren Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu ornitoloji ve çevre çalışmalarıyla biliniyor. Şekercioğlu bir biyofil, yani doğaya tutku derecesinde ilgi duyuyor. Birçok ilke imza atmış ve filmlerde rastladığımız türden bir biliminsanı. Kuşlar, böcekler, yılanlar ve envai çeşit hayvanla muhatap olan Şekercioğlu “Hayvanlardan korkmuyorum, onların davranışı öngörülebilir” diyor.
#Prof. Dr. Çağan ŞekercioğluDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, geçen yıl 8,2 milyon vakayla rekor kıran tüberkülozun artık 'en önde gelen bulaşıcı hastalık’ olduğu uyarısında bulundu. Viktorya döneminde verem olarak bilinen hastalığın erken evrelerinin soğuk algınlığı ya da gribe benzediği, ancak bulaştığı her altı kişiden birini öldürebileceği konusunda yetkililer uyarıyor.
#TüberkülozABD’nin Minnesota eyaletinde yaşayan iki çocuk annesi Phoenix Nightingale (32), uzun süredir ‘vampir hastalığı’ olarak bilinen akut aralıklı porfiri hastalığı ile mücadele ediyor. Nightingale, bugüne kadar 480’den fazla atak geçirdiğini ve bu atakların doğumdan bile daha acı verici olduğunu ifade ediyor. Güneş ışığından kaçınmak zorunda kalan Nightingale, aynı zamanda sarımsak gibi birçok besini de tüketemiyor. Peki porfiri hastalığı neden oluyor? Ülkemizde ve dünyada görülme sıklığı nedir? Uzm. Dr. Ekin Kırcalı, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkAdam Stanaway, 2016 yılında bir sabah uyandığında bir şeylerin yolunda gitmediğini hemen anladı. Birdenbire mavi, yeşil veya kırmızının tonlarını ayırt edemediğini fark etti. Belli renkleri görememe durumunun zamanla körlüğe kadar gideceğinden ise habersizdi…
#Wolfram Benzeri SendromKene tarafından yayılan sıtmaya benzer bir hastalık olan babesiosis çoğu insan tarafından bilinmiyor. Ancak lymedan sonra kene kaynaklı bulaşan en yaygın hastalık. Peki babesiosis nasıl bir hastalık? Ölümcül vakalar yaşanıyor mu? Ülkemizde yaşanan vaka var mı? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr İftihar Köksal ile konuştuk.
#Keneİsrail, Lübnan’a yönelik arttırdığı hava saldırısını tam da dünya liderlerinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu açılışı için New York’ta toplandığı bir döneme denk getirdi. İsrail, Hizbullah’ın silah deposu olarak kullandığı iddiasıyla sivil binaları da hedef aldığı Lübnan’a füze yağdırırken çağrılara kulak asmıyor.
#İsrailCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kürsüsünden “Dünya 5’ten büyüktür” çağrısını yineledi, “Ey BM Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımının önüne geçmek, Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını tehlikeye atan katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz” diye sordu.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanBirleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "BM Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımının önüne geçmek, bu zulme, bu barbarlığa 'dur' demek için daha neyi bekliyorsunuz? Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını tehlikeye atan katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz?" açıklamasında bulundu.
#Recep Tayyip ErdoğanBirleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "BM Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımının önüne geçmek, bu zulme, bu barbarlığa 'dur' demek için daha neyi bekliyorsunuz? Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını tehlikeye atan katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz?" açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı ve İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin, "ABD burada kesinlikle tavrını açık, net ortaya koymalı ve İsrail'in yanında değil karşısında yerini almalı" dedi
#ErdoğanHer yıl 9. ayın 22. günü dünyada kronik miyeloid lösemi veya KML günü olarak anılıyor. Bu tarihin seçilme nedeni ise KML’nin 9. ve 22. kromozomlarda oluşan bir bozukluk sonucu gelişmesi. KML, kemik iliğinin kan oluşturan hücrelerinde gelişen, olgunlaşmamış hücrelerin biriktiği ve sonunda kanı istila ettiği bir kanser türü olarak tanımlanıyor.
#Sponsorlu İçerikYakın zaman önce kanser atlatmış bir gazeteci olarak dünya çapındaki çalışmaları sadece gazeteci gözüyle değil hasta hakları savunucusu kimliğimle de bir farkındalık yaratabilmek adına takip etmeye çalışıyorum. Bu kez önce Türkiye’nin doğusuna Muş’a gittim; 11. Onkoloji Günleri için. Ardından da Barselona’da düzenlenen ve 149 ülkeden, 34 bin kişinin katıldığı, dünyanın saygın kongrelerinden birine; Avrupa Onkoloji Kongresi’ne... Muş’tan Barselona’ya kanser köprüsü kurulmuş gibiydi. Zira Türk bilim insanlarının her iki kongreye de ilgisi muazzamdı. Ortak sonuç ise standart bir tedavi olarak görülen ve 100 yıldan fazladır kullanılan kemoterapinin yerini spesifik ve hedefe yönelik tedavilerin aldığıydı. Bu yeni tedaviler sayesinde sağ kalım süresi eskiye oranla hayli uzarken hastanın yaşam kalitesi de düşmüyor. Bu da demek oluyor ki kanser ‘ölümcül’ olmaktan çıkıp, ‘kronik’ bir hastalık olma yolunda gidiyor.
#KANSERAnadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, müstakil bir siber güvenlik teşkilatının kurulması ile ilgili konunun MGK'da gündeme geldiğini, yakın zamanda bunun hayata geçirileceğini söyledi. Fidan ayrıca Esad yönetimi ile görüşmeye hazır olduklarını açıkladı.
#Hakan Fidan