Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri 2024 ve içeriği TBMM'de kabul edilmesinin ardından gündemde yer alıyor. Milyonlarca öğretmeni yakından ilgilendiren Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmeleri TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kabul edilen teklifle, öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması öngörülüyor. Öğretmen adaylarına 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilecek. Ayrıca Meslek Kanunu Maddelerine göre, öğretmenlik, genel kültür, özel alan eğitimi ve öğretmenlik meslek bilgisi bakımından hazırlığı gerektiren özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlanıyor. Öğretmenlerin mali ve sosyal haklarında ne gibi değişikliklerin olacağını merak edenler, Öğretmenlik Meslek Kanunu içeriği nedir? sorusunun yanıtına yoğunlaşırken, Genel Kurulda kabul edilen önerge ile öğretmen adaylarına, hazırlık eğitimi sürecinde yapılacak ödemede iyileştirmeye gidildi. Öte yandan Meclis'te kabul edilen kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Öte yandan konuyla ilgili Bakan Tekin'den de açıklama geldi. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis'ten geçti mi, nedir? İşte, maddeleri ve taslak metni hakkında ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek Kanunu MaddeleriÖğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve içeriği 2024 son dakika gelişmeler ile takip ediliyor. Geçen yasama yılında birinci bölümünde yer alan maddeleri üzerindeki görüşmeler tamamlanan Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) Teklifi TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu'na göre öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için MEB bünyesine bağlı olarak “Milli Eğitim Akademisi” kurulacak. Öğretmenlik ihtisas mesleği olarak tanımlanıyor. Teklifte öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması ve adaylara 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi maddesi yer alıyor. Öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için MEB bünyesine bağlı olarak “Milli Eğitim Akademisi” kuruyor. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, yürürlüğe girdi mi? İşte, ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek Kanunu MaddeleriÖğretmenlik Meslek Kanunu taslağı 2024 son durum gelişmeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'na geldi. Yapılan görüşmeler ile birinci bölümünün tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Teklife göre görevde olan öğretmen ve uzman öğretmenlerden, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olma şartı dışındaki koşulları sağlayanlar başöğretmen unvanı için başvurabilecek. Gözler şimdi Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı 2024 maddelerinde. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ne zaman çıkacak, içeriği neler? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek KanunuÖğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı 2024 son durum gelişmeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar ile 38 maddelik kanun teklifinde sona yaklaşıldı. Öğretmenlere karşı uygulanan şiddetin cezasını artırmaya yönelik maddelerin de yer aldığı Öğretmenlik Meslek Kanunu bu hafta Meclis'e geliyor. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ne göre görevde olan öğretmen ve uzman öğretmenlerden, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olma şartı dışındaki koşulları sağlayanlar başöğretmen unvanı için başvurabilecek. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman yürürlüğe girecek, maddeler Meclis'ten geçti mi? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir? İşte, 30 Haziran 2024 Öğretmenlik Meslek Kanunu son durum gelişmeleri...
#Öğretmenlik Meslek Kanunu TaslağıÖğretmenlik Meslek Kanunu taslağı 2024 çalışmalarında sona gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan düzenleme ile Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda bazı değişiklikler yapılacak. Çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Meclis'e geleceği tarihi kamuoyu ile paylaştı. Öğretmenlerin hak ve sorumlulukları ile öğretmene yönelik şiddete kadar birçok düzenlemeyi içeren kanun Meclis'ten geçmesinin ardından yürürlüğe girecek. Daha önce Anayasa Mahkemesi, 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin iptaline karar vermişti. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, ne zaman değişecek? İşte, meslek kanununun içeriği hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Öğretmenlik Meslek Kanunu TaslağıÖğretmenlik meslek kanunu taslağı son gelişmeler 2024, Meclis'te devam eden çalışmalar ile takip ediliyor. Gelen son bilgiye göre geçen hafta 22 maddesi kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi görüşmeleri ertelendi. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nda, öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması ve adaylara 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi kanun teklifinde yer alıyor. Teklif, öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için MEB bünyesine bağlı olarak “Milli Eğitim Akademisi” kuruyor. Peki, öğretmenlik meslek kanunu Meclis'ten geçti mi, ne zaman çıkacak, maddeleri neler? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek Kanunu TaslağıÖğretmenlik Meslek Kanunu taslağı son durum gelişmeleri 17 Temmuz 2024 tarihinde takip ediliyor. Meclis'te ekonomiye yönelik çalışmalar devam ederken, kamuoyunun gündeminde yer alan Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesine gözler çevrildi. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'na geldi. Taslağa göre Öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması ve adaylara 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi kanun teklifinde yer alıyor. Öğretmenlere yönelik şiddet olaylarında cezaların artırılmasını ve öğretmen adayları için Milli Eğitim Akademisi kurulmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi maddeleri kabul edildikten sonra yürürlüğe girecek. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak, maddeleri ve içeriği neler? İşte, Öğretmenlik Meslek Kanunu son dakika haberleri.
#Öğretmenlik Meslek KanunuMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'yle ilgili 67 bin görüş alındığını ve programın 2024-2025 öğretim yılından itibaren geçerli olacağını söyledi. Mezuniyet balolarının yasaklandığı iddialarına ilişkin konuşan Tekin, "Mezuniyet balolarını yasaklamadık, 5 yıldızlı otel külfeti olmamalı" dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıÖğretmenlik Meslek Kanunu 2024 taslağında son aşamaya yaklaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklikler öngören teklifle Milli Eğitim Akademisi kurulması ve atama öncesinde akademide öğretmenlere eğitim verilmesine ilişkin düzenlemelerin yer alması bekleniyor. Öğretmenlerin hak ve sorumlulukları ile öğretmene yönelik şiddete kadar birçok düzenlemeyi içeren kanun Meclis'ten geçmesinin ardından yürürlüğe girecek. Diğer yandan öğretmenlere rotasyon düzenlemesinin Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer almasına yönelik iddialar da gündeme geldi. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak, maddeleri neler? Öğretmenlere rotasyon gelecek mi? İşte, o konular hakkında bilgiler...
#Öğretmenlik Meslek Kanunu MaddeleriEğitim dünyası için 2019 hareketli bir yıl oldu. Yeni uygulamalar ve kanunlarla birlikte 2020 de dolu dolu geçecek. Okula başlama yaşının 69 aya çıkarılması, ara tatiller, teneffüs sürelerinin uzatılması 2019 yılına damga vuran yenilikler olurken Öğretmenlik Meslek Kanunu, kalabalık Liselere Giriş Sınavı (LGS), sınıf geçme düzenlemesi, özel öğretim kurslarının durumu da yeni yılda gündem olacak.
#GazetehaberleriMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yılın sonuna kadar yol haritasını belirledi. Lisede çift diplomalı yapıya geçilecek, Öğretmenlik meslek kanun taslağı oluşturulacak, okul öncesi ilkokul ve ortaokullarda uygulanmak üzere Satranç Öğretim Programı hazırlanacak. Bakanlık, 2018 yılının geride bırakılan bölümünün analizini yaparken Temmuz-Aralık dönemiyle ilgili beklentilerini ve hedeflerini belirledi. 16 Ağustos’ta yayımlanan 2018 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nda bakanlığın ilgili birimlerince yürütülen faaliyetlerine de yer verildi.
#Milli Eğitim Bakanlığı