Öğretmenlik Kanunu haberleri sayfasında Öğretmenlik Kanunu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 721 Öğretmenlik Kanunu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Uzman öğretmenlik sınavına az bir süre kala Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin karar AYM tarafından açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz dönem açıkladığı öğretmenlik meslek kanunu çerçevesinde pek çok sendikadan açıklamalar gelmişti. Kanunun uygulanması halinde mesleki anlamda oluşabilecek olumsuzlukları dile getiren bazı öğretmenler, Anayasa Mahkemesine konuyla ilgili iptal başvurusunda bulunmuştu. İlk iptal başvurusunu 21 Nisan 2022 tarihinde değerlendiren Anayasa Mahkemesi, uzman öğretmenlik sınırlarını çizecek olan öğretmenlik meslek kanunu için esas kararını 9 Kasım 2022 tarihine bırakmıştı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da konuya dair açıklama geldi. Peki, Anayasa Mahkemesi'nin uzman öğretmenlik meslek kanunu kararı ne oldu? İşte, o detaylar...
#Öğretmenlik Meslek KanunuÖğretmenlik meslek kanunu için merakla beklenen detaylar, Resmi Gazete vasıtasıyla yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanan öğretmenlik meslek kanunu içerisinde kariyer basamakları ve dereceler hakkında bilgiler de yer aldı. İşte, 7354 nolu kanun olarak kayıtlara geçen öğretmenlik meslek kanunu detayları
#ÖğretmenUzman öğretmenlik sınavına az bir süre kala Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin karar AYM tarafından açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz dönem açıkladığı öğretmenlik meslek kanunu çerçevesinde pek çok sendikadan açıklamalar gelmişti. Kanunun uygulanması halinde mesleki anlamda oluşabilecek olumsuzlukları dile getiren bazı öğretmenler, Anayasa Mahkemesine konuyla ilgili iptal başvurusunda bulunmuştu. İlk iptal başvurusunu 21 Nisan 2022 tarihinde değerlendiren Anayasa Mahkemesi, uzman öğretmenlik sınırlarını çizecek olan öğretmenlik meslek kanunu için esas kararını 9 Kasım 2022 tarihine bırakmıştı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da konuya dair açıklama geldi. Peki, Anayasa Mahkemesi'nin uzman öğretmenlik meslek kanunu kararı ne oldu? İşte, o detaylar...
#Öğretmenlik Meslek KanunuÖğretmenlik meslek kanunu için merakla beklenen detaylar, Resmi Gazete vasıtasıyla yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanan öğretmenlik meslek kanunu içerisinde kariyer basamakları ve dereceler hakkında bilgiler de yer aldı. İşte, 7354 nolu kanun olarak kayıtlara geçen öğretmenlik meslek kanunu detayları
#ÖğretmenCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 750 engelli öğretmen atama töreninde, 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi için hazırlıkları tamamladıklarını açıklayarak, “Üç ayrı eylem planı ile uygulamaya geçireceğiz. Toplamda 8 amaç, 31 hedef ve 107 eylemden oluşmaktadır. Engelli kardeşlerimizin yaşayabilecekleri her türlü ayrımcılığa karşı yasal koruma sağlıyoruz” dedi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan‘2023 Eğitim Vizyonu’nu salı günü açıklayan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, liselere girişte uygulanan ve çocuklar için adeta kâbusa dönen merkezi sınavlarla ilgili sürpriz olmayacağını belirtti. Bakan Selçuk, “Seneye daha az stresli, ne olduğu belli olan ve çocukların neye çalışacağını çok net olarak bildiği bir düzen sürecek” dedi. Bakan Selçuk, dün AA Editör Masası’nda şunları söyledi:
#GazetehaberleriMilli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, AA Editör Masası’na konuk oldu. 2023 Eğitim Vizyonu’yla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, merkezi sınavda öğrencilerin sürprizle karşılaşmayacağını söyledi. Bakan Selçuk, 'Seneye sınav daha az stresli, ne olduğu belli olan, çocukların neye çalışacağını bildiği bir düzen söz konusu' dedi.
#MEBÖğretmenlik Mesleği Kanunu uyarınca öğretmen adaylarının Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimine kabulü, ilk kez Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 13 Temmuz 2025’te düzenlenecek ‘Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS)’ sonuçları doğrultusunda yapılacak.
#Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş SınavıMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen adaylarına yönelik yapılan mülakat sonrasında bazı komisyonların yüksek, bazı komisyonların düşük not verdiğine yönelik eleştirilere ilişkin “Türkiye genelinde 60 bin kişide toplam bin 100 kişinin yeri değişmiş” dedi.
#Yusuf TekinÖğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayınlandı mı sorusunun yanıtı, son durum gelişmeleriyle gündemde yer alıyor. Öğretmenlere uzman ve başöğretmenlik gibi unvanlar sağlayan ve öğretmenlerin kariyer basamaklarını ve eğitim sisteminde yapısal değişiklikleri kapsayan bir düzenleme olan Öğretmenlik Meslek Kanunu, ilgili görüşmeler sonucu geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti. Teklifte Öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için MEB bünyesine bağlı olarak 'Milli Eğitim Akademisi' de kurulacak. Öğretmenlik mesleği yeterlikleri çerçevesinde belirlenen teorik ve uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitimi, Milli Eğitim Akademisi tarafından verilecek. Ayrıca kanunla yöneticilerin ödev ve sorumlulukları da düzenleniyor. Peki ÖMK Resmi Gazete'de yayınlandı mı, yürürlüğe girdi mi? İşte Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve içeriği...
#Öğretmen Meslek KanunuÖğretmenlik Meslek Kanunu'nun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından yürürlüğe gireceği tarih ile beklenmeye başlandı. Geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Öğretmenlik Mesleği Kanunu kabul edildi. Buna göre Görevde olan öğretmen ve uzman öğretmenlerden, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olma şartı dışındaki koşulları sağlayanlar başöğretmen ünvanı için başvurabilecek. Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girdi mi, Resmi Gazete'de yayımlandı mı? soruları da gündeme geldi. Peki, bugünkü Resmi Gazete kararları neler? İşte, 15 Ekim Resmi Gazete kararları.
#Resmi Gazete KararlarıÖğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri 2024 ve içeriği TBMM'de kabul edilmesinin ardından gündemde yer alıyor. Milyonlarca öğretmeni yakından ilgilendiren Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmeleri TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kabul edilen teklifle, öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması öngörülüyor. Öğretmen adaylarına 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilecek. Ayrıca Meslek Kanunu Maddelerine göre, öğretmenlik, genel kültür, özel alan eğitimi ve öğretmenlik meslek bilgisi bakımından hazırlığı gerektiren özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlanıyor. Öğretmenlerin mali ve sosyal haklarında ne gibi değişikliklerin olacağını merak edenler, Öğretmenlik Meslek Kanunu içeriği nedir? sorusunun yanıtına yoğunlaşırken, Genel Kurulda kabul edilen önerge ile öğretmen adaylarına, hazırlık eğitimi sürecinde yapılacak ödemede iyileştirmeye gidildi. Öte yandan Meclis'te kabul edilen kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Öte yandan konuyla ilgili Bakan Tekin'den de açıklama geldi. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis'ten geçti mi, nedir? İşte, maddeleri ve taslak metni hakkında ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek Kanunu MaddeleriÖğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve içeriği 2024 son dakika gelişmeler ile takip ediliyor. Geçen yasama yılında birinci bölümünde yer alan maddeleri üzerindeki görüşmeler tamamlanan Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) Teklifi TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu'na göre öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için MEB bünyesine bağlı olarak “Milli Eğitim Akademisi” kurulacak. Öğretmenlik ihtisas mesleği olarak tanımlanıyor. Teklifte öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması ve adaylara 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi maddesi yer alıyor. Öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için MEB bünyesine bağlı olarak “Milli Eğitim Akademisi” kuruyor. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, yürürlüğe girdi mi? İşte, ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek Kanunu MaddeleriÖğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanunla, öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri, Milli Eğitim Akademisinin kurulması ve görevleri gibi konular düzenlendi.
#Öğretmenlik Mesleği Kanunu TeklifiBu yıl düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda Aksaray Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne sadece 2 öğrenci yerleşti. Öğrenciler, üniversitenin 60 kişilik sınıfında en öndeki sıralara oturup hocalardan özel ders niteliğinde eğitim alıyor.
#Aksaray ÜniversitesiÖğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve içeriği 2024 son dakika gelişmeyle gündeme geldi. Geçen yasama yılında birinci bölümünde yer alan maddeleri üzerindeki görüşmeler tamamlanan Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) Teklifi'nin ikinci bölümü üzerindeki maddeler Meclis'te değerlendirildi. TBMM Genel Kurulunda Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin 3 maddesi daha kabul edildi. Genel Kurul'da kabul edilen maddelere göre, öğretmen ve yöneticilere Devlet Memurları Kanunu kapsamında başarı belgesi, üstün başarı belgesi ve ödül verilebilecek. Öğretmenlerin hak ve sorumlulukları ile öğretmene yönelik şiddete kadar birçok düzenlemeyi içeren kanun Meclis'ten geçmesinin ardından yürürlüğe girecek. Öte yandan öğretmenlere rotasyon düzenlemesinin Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer almasına yönelik iddialar daha önce kamuoyuna yansımıştı. Peki, öğretmenlere rotasyon gelecek mi? Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis'ten geçti mi, içeriği nedir? İşte, o konular hakkında bilgiler.
#Öğretmenlik Mesleği Kanunu MaddeleriTBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı 1 Ekim Salı Günü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında açıldı. 2 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başlayan Meclis'te bugün gündeme dair önemli konular ele alınacak. Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, 9. Yargı Paketi gibi önemli başlıkların görüşüleceği Genel Kurul'da ayrıca 2025 yılı bütçe teklifi Meclis'e sunulacak. Peki, TBMM gündem konuları neler? Meclis'te hangi konular görüşülecek? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#TBMM KonularıMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İsrail'in Lübnan ve Suriye'ye yönelik saldırılarını değerlendiren Bahçeli, "Savaşın sadece Orta Doğu ile sınırlı kalacağını düşünenler yanılmaktadır. Sürek avı etki alanını genişleterek neredeyse vatanımızın sınırlarına dayanacaktır. İsrail'in sabotajlarının Türkiye'ye mesaj olduğunu inkar etmek söz konusu değildir. Bölgesel savaş çıkmıştır." dedi.
#MHPTBMM açılış tarihi için beklenen gün geldi. 2024 Meclis yeni dönem açılış tarihi 2024 belli oldu. TBMM Genel Kurulu, 30 Temmuz'da tatile girdi. Genel Kurul'da son olarak sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi görüşüldü ve kabul edildi. Ardından da çalışmalara 2 aylık ara verildi. Verilen aranın ardından 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın mesai hızla başlayacak. Öğretmenlik Meslek Kanunu, 9. Yargı Paketi, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında kanuni düzenlemeler gerektiren reformlar gündeme gelmesi gereken konular arasında yer alıyor. Peki Meclis ne zaman açılıyor, Ekim'in kaçında? Yeni dönem TBMM gündem konuları neler? İşte ayrıntılar...
#Meclis Ne Zaman AçılacakMeclis, iki aylık aranın ardından yeni yasama yılına yarın başlıyor. Gündemde, Öğretmenlik Meslek Yasası, tüketicinin korunması teklifi, kadının soyadı düzenlemesini de içeren 9’uncu Yargı Paketi öncelikle ele alınacak. Yapay zekâyla ilgili de araştırma komisyonu kurulacak.
#Meclis