Almanya’daki haneler ve küçük ölçekli şirketler, sıcak seyreden havalar nedeniyle geçen hafta da önceki yıllara kıyasla önemli ölçüde daha az doğalgaz tüketti. Federal Ağ Ajansı, yılın 42. haftasında günlük ortalama gaz tüketiminin 549 gigawatt saat (GWh) olduğunu bildirdi. 2018-2021 yıllarının aynı haftalarındaki günlük ortalama tüketiminin ise 935 gigawatt saat olduğu kaydedildi. Buna göre gaz tüketiminin yüzde 41 daha az olduğu belirtildi.
#AlmanyaMonitörler, bilgisayarların son kullanıcıya ulaşmaya başladığı yıllardan beri hayatımızda. Bilgisayar ve internet dünyasına açılan bu görsel kapılar, elbette yıllar içerisinde çok daha gelişmiş hale geldiler. Artık birçok farklı ihtiyaca yönelik birçok farklı monitör bulmak mümkün. Peki hangi monitörü seçmeli, bir monitör alırken nelere dikkat etmeli?
#Monitör2021 yılının temmuz ayında, 18-56 yaş arası kişiler arasında yapılan araştırma sonucunda Huawei ve IPSOS araştırma şirketi tarafından Türkiye’deki pandemi süreci fiziksel ve zihinsel sağlık durumu, kişilerin bu konularda yaşadıkları sorunlar ve önlemler ile giyilebilir cihaz satın alma ve kullanım tercihlerine ışık tutan bir rapor yayınlandı.
#HuaweiGergin boyun sendromunun sıklıkla yorgunluk, boyunda sertlik, boyun ağrısı veya boyundan başlayan baş ağrısına sebep olabileceğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu, konu hakkında bilgiler verdi.
#Gergin BoyunANTALYA’da, sinir krizi geçiren Müge Aytürk, çalıştığı işyerine ait ofisin balkonundan eşyaları, caddeye attı. Alkollü olduğu ve sinir krizi geçirdiği belirtilen Aytürk, işyerinin kapısını kırarak içeri giren polisler tarafından etkisiz hale getirildi.
#AntalyaErken aşama girişimler için Türkiye’nin ilk ve tek global hızlandırma programı olan Startupbootcamp İstanbul’un 2016 programı için dünyanın dört bir yanından yapılan başvurular, 28 - 29 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleşen Seçim Günleri (Selection Days) kapsamında titizlikle değerlendirildi ve programa katılacak 10 değerli girişim seçildi.
#Startupbootcamp İstanbul 2016Ofis ortamında çalışmanın gittikçe yaygınlaşması ve sürelerin uzaması, verimliliği artırmayla birlikte sağlık sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. Yetersiz hareket etmeye bağlı olarak kalp-damar hastalıkları ve sindirim sistemi problemleri ya da kas-iskelet sisteminde çeşitli bozukluklar görülebiliyor. Özellikle uzun saatleri kapalı ofis ortamında oturarak geçiren çalışanlar, uygunsuz çalışma koşulları nedeniyle ofiste çalışmaya bağlı mesleki kas-iskelet sistemi hastalıklarından yakınabiliyor.
#OfisOfis yaşamı dendiğinde insanın aklına çoğu zaman ardı arkası kesilmeyen telefonlar, duyurular ve işi aksatan kesintiler gelir. Dehşet verici bir araştırma: Ofisteki çalışmanın her kesintisi, çalışana 15 dakikaya mal oluyor! Günlük çalışma süresinin ortalama iki saati aşkın bir dilimi kesintiye uğruyor.
Boyunda kireçlenme, gerginlik, başparmakta ya da bilekte ağrı, gözlerde yanma ve batma, sırt, bel ve omuzda tutulma olması... İşte işyerinde haftada 15 saatten fazla bilgisayar başında oturmanın sonuçlarından bazıları. ‘Meslek hastalığı’ olarak da bilinen ‘Kas İskelet Sistemi Hastalıkları’, işle ilgili hastalıkların yüzde 60’ını oluşturuyor. Bu problem hem çalışanların sağlığını olumsuz etkiliyor hem de işgücü kaybı ve tedavi masrafları açısından işverene yük oluyor. Yeni İş Güvenliği Yasası, ışıklandırmadan ekipmana kadar birçok konuya standart getiriyor. Standartları iki yıl içinde uygulamaya geçirmeyen şirketler için çalışanlar yargı yoluna gidebilecek.