Bu hafta gastronominin kış turizmindeki yurtdışı örneklerini anlatmak istiyorum. Alpler’deki favori restoranım Chabichou çünkü Michelin yıldızlı olmasına rağmen daha eski usul bir servis veriyor. Amerika’nın Vail Colorado kasabasında 200’den fazla pist ve aynı sayıda restoran var. Japon kayak merkezlerinde o kadar iyi restoranlar var ki vakit kayaktan çok yemekle geçiyor.
#GastronomiJaponya’da şubat, kar festivallerinin zamanı. Şehirler dev buz heykellerle donatılıyor. Ülkenin önde gelen kayak merkezlerinden Niseko, kuzeydeki Hokkaido Adası’nda. Sibirya’dan esen rüzgârlar kış boyunca buraya ortalama 15 metre yüksekliğinde toz kar yığıyor. Bölgedeki dört kayak köyü yemekten kültüre, kayaktan saunalarına her açıdan Japon kültürünün izini taşıyor.
#Niseko