Endüstri 4.0’e geçiş ile birlikte, düşüncelerimiz, yaşantımız, çevremiz ve üretimimiz değişmeye başladı. Gelişen ağ teknolojileri ve yüksek oranlı veri paylaşımı hem ülkemizde hem küresel düzeyde siber güvenlik talebini hızla artırdı. Özellikle bilgi ve iletişim teknolojilerine ve bazı şirketlerin iş akış süreçlerine yapay zekâ olgusu girmeye başladı. Endüstri 4.0’e uyum sağlamak amacıyla global düzeyde faaliyet gösteren ABD, Almanya, İngiltere ve diğer Avrupa menşeli uluslararası siber güvenlik şirketleri de sistemlerini sürekli geliştirerek, global pazarı domine etme yarışına girdiler. Peki, bu süreçte yerli ve milli siber güvenlik şirketlerinin global pazardaki durumu ne oldu? Siber güvenlik teknolojileri geliştiren Türk girişimcileri, bu büyük global şirketlerin yarıştığı uluslararası siber güvenlik pazarına ekti edebiliyorlar mı?
#Siber GüvenlikGirişimlerini yurtdışında kuran Türk startuplar yeni bir rekora imza attı. Geçen yıllara göre rekor seviyede yatırım alan girişimlerin yabancı yatırımcılardan topladıkları destek 620 milyon doları geçti. Yatırım alan toplam Türk girişimi sayısı ise 12 olarak gerçekleşti.
#Türk Startupİngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen ‘Avrupalı İş Dünyası Temsilcileri ve Markalarla Buluşma Toplantısı’nda, AB üyesi ülkelerde farklı sektörlerde marka oluşturan ve Türkiye’nin ihracatına katkıda bulunan iş insanları ödüllendirildi. Ödül alanlar arasında Almanya, Danimarka, İsveç ve Yunanistan’da yaşayan iş adamı da var.
#Avrupadan HaberlerHürriyet ve Netsparker ana sponsorluğunda düzenlenen WebEnd Backend Teknolojileri Konferansı usta yazılımcılar ile yazılımcı olmayı düşünenleri bir araya getiriyor. Etkinlik 8 Ekim’de 08:30’da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi A salonunda gerçekletirilecek ve gün boyu devam edecek.
#Netsparker