Nefes Darlığı haberleri sayfasında Nefes Darlığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4272 Nefes Darlığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kış aylarıyla birlikte öksürük ve nefes darlığı sorunları da artmaya başladı. Kişinin ciğer kapasitesi tamamen hava ile dolmadığı ya da yeteri kadar nefes alınmadığı zamanlarda, nefes darlığına iyi gelen bitkiler öne çıkar. Bu konuda doğrudan değerlendirilecek ya da özel karışım ile kullanılacak farklı yağlar ve bitkiler nefes almanızı özellikle yatarken kolaylaştırabilir. Peki, öksürüğe ne iyi gelir? İşte nefes darlığına iyi gelen bitkisel çözüm önerileri...
#ÖksürükAdaçayı, zencefil, karabiber çayı ya da limonlu su gibi birçok doğal bitki kaynağı nefes darlığına iyi gelir. Soğan ve bal uygulaması gibi farklı karışımlar hazırlayarak da nefes darlığını azaltmak ya da tamamen yok etmek mümkün. Peki, Nefes darlığına iyi gelen bitkiler nelerdir? Nefes darlığına iyi gelen bitki çayları ve tariflerini derledik.
#Nefes DarlığıSivas'ta son 3 yıldır karın ve bel ağrısı çeken Türkan Karademir'in (72), nefes darlığı şikayeti ile gittiği hastanede karnında tespit edilen 10 kilo ağırlığında, 55 santimetre çapındaki tümör 4 saatlik operasyonla çıkartıldı. Sağlığına kavuşup, taburcu olan Karademir, "Daha önce gittiğim hastanede gaz sıkışması ile yaşlılıktan olduğunu söylediler. Yemek yemekte, nefes almakta, eğilip kalkmakta zorluk çekiyordum" dedi.
#SivasLodosun bir kaç gündür ülkemizde hakim olduğu bu günlerde lodos etkilerine maruz kalanlar en etkin belirti olan 'lodos neden baş ağrısı yapar?' sorusunun cevabını internette araştırıyor. Lodoslu havalarda en çok görülen şikayet olarak dikkat çeken baş ağrısına maruz kalmamak bir takım önlemler almak mevcut. Peki lodos neden baş ağrısı yapar?
#LodosNefes darlığı, ileri boyutlara taşındığında öksürük, baş ağrısı gibi can sıkıcı belirtiler gösterebilir. Psikolojik gibi çeşitli durumların ağır bastığı nefes darlığı rahatsızlığına bazı yöntemler çözüm olabilmektedir. Nefes darlığı, evde doğal bitkiler ve bazı besinlerin tüketilmesi ile de çözüme kavuşturulabilmektedir. Peki, konuşurken yorulma, nefes darlığı neden olur ve nefes darlığına ne iyi gelir, nasıl geçer? İşte, nefes darlığına iyi gelen evde bitkisel kesin çözüm önerileri
#Nefes DarlığıAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde görevli hekimler, koronavirüs geçiren kişilerin hastalık sonrası şikayetleriyle ilgili çarpıcı bir araştırma yaptı. 6 ay süren araştırmada kadınların Kovid-19 sonrası 4 ay, erkeklerin ise en az 5 ay halsizlik ve nefes darlığı şikayetlerinin devam ettiği ortaya çıktı.
#Akdeniz ÜniversitesiAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde görevli hekimler, koronavirüs geçiren kişilerin hastalık sonrası şikayetleriyle ilgili çarpıcı bir araştırma yaptı. 6 ay süren araştırmada kadınların Kovid-19 sonrası 4 ay, erkeklerin ise en az 5 ay halsizlik ve nefes darlığı şikayetlerinin devam ettiği ortaya çıktı.
#AntalyaProf. Dr. M. Emin Akkoyunlu “Eğer kandaki oksijen miktarı yüksekse yani kan oksijene doymuşsa açık kırmızı görülür. Ama kan eğer oksijene doymamışsa yani oksijen miktarı yetersizse koyu kırmızı görülür. Aslında kana parlak rengi veren oksijendir. Eğer dudaklarımızda, tırnak ve parmak uçlarımızda renk morarmaya doğru gidiyorsa demek ki o bölgede oksijen azlığı var manasına denk gelir” dedi.
#SağlıkYetişkinlerde nadir görülen bir rahatsızlık olan diyafram yüksekliğinin en belirgin özelliği nefes darlığı… Çoğu zaman tesadüfen tanısı konulan hastalıkta nefes darlığı şikayeti başka bir rahatsızlıktan kaynaklanmıyor ise mutlaka diyafram yüksekliği açısından da değerlendirilip tedavi edilmeli.
#DiyaframANKARA'da Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Tutku Taşkınoğlu, yapılan bir çalışmaya dikkat çekerek, "Koronavirüs enfeksiyonu geçirmiş hastaların yüzde 60'ında 6 ay boyunca yorgunluk ve nefes darlığı gibi semptomların devam ettiğini fark etmişler. Bu da hastanın hala tam olarak iyileşmediği anlamına gelebilir" dedi.
#Mikrobiyoloji UzmanıBBC'nin haberine göre Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesinden araştırmacılar, obstrüktif uyku apne sendromu görülen 67 obezite hastasının kilo vermeden önce ve sonraki uyku durumlarını inceledi. Araştırma sonuçları nefes darlığına yol açan uyku bozukluğu dildeki yağ oranıyla bağlantılı olabileceğini söylüyor.
#Uyku Apnesi NedirGöğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülay Kaplan, fiziksel etkinlikleri kısıtlayan nefes darlığının yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini belirterek, "Nefes darlığı, akciğer ve kalp damar hastalıklarından kaynaklanıyor olabilir" dedi.
#Nefes DarlığıMükemmel bir makine olan vücudumuzun sinyalleri ne yazık ki arabalarımızdaki yağ değişimi uyarısı kadar ciddiye alınmaz. Vücudumuzun bazı şeylerin iyi gitmediği yönündeki uyarılarını genelde son ana kadar duymazdan geliriz ve bunun sıkıntılarını yaşamaktan kurtulamayız. Kötü dersler alınarak biten hastane maceralarıyla karşılaşmamak için vücudumuzu dinlemeyi ihmal etmeyelim.
#Nefes DarlığıKronik obstrüktif akciğer hastalığı yani halk arasında bilinen ismiyle KOAH; akciğer dokusunu oluşturan hava keseciklerinin yapısının bozularak hava yollarının daralmasına neden olan, zamanla ilerleyerek nefes alış-verişimizi zorlayan ve yaşam kalitemizi bozan bir hastalık. 20 Kasım Dünya KOAH Günü vesilesiyle uzmanlar bu hastalıkla ilgili bilmemiz gerekenleri anlattı.
#Melis Yılmazİngiltere'de yaşayan 11 yaşındaki kız çocuğu Matilda, 1000'de 1 görülen kalp rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitirdi. Matilda'nın babası Steve, kızının her zamanki gibi uyumaya gittiğini ancak ertesi sabah kalbinin durduğunu fark ettiklerini söyledi.
#ÇocukBeslenme uzmanı Kayla Daniels, erişim kolaylığı nedeniyle çok sık tüketilen aşırı işlenmiş 9 gıda ürününe karşı uyardı. Hazır erişteden diyet kolaya kadar uyarılarda bulunan Daniels, bu gıdaların kolon kanseri, şeker hastalığı, kalp hastalığı ve hatta organ yetmezliğine sebep olabileceğini ifade etti.
#UzmanGöğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Doç. Dr. Aygül Güzel, KOAH’ın risk faktörleri arasında sigara kullanımının ilk sırada yer aldığını, KOAH’ta erken tanının hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti. Sigara kullanan, öksürük, balgam ve nefes darlığı çekenlerin mutlaka solunum fonksiyonu testine girmelerini tavsiye eden Doç. Dr. Aygül Güzel, KOAH’a karşı uyarılarda bulundu.
#KoahÖlümcül bir akciğer hastalığı teşhisi alan Mike hayatını hayata veda etmeden önce, sekiz yıldır beraber olduğu hayatının aşkı ile evlenmek istedi. Hastane odasında birbirlerine “Evet” diyen çifti, sadece 48 saat sonra ölüm ayırdı
#Pulmoner Fibrozisİngiltere'de emekli spor eğitmeni Tracey O'Neill, geçirdiği protez kalça ameliyatları sonrası ciddi sağlık sorunları yaşadı. Yapılan araştırmalar sonucunda, Tracey'e nakledilen protezin kobalt zehirlenmesine yol açtığı ortaya çıktı. 2009-2017 yılları arasında dünya genelinde 100 binden fazla insana bu protezin nakledişmiş olabileceği düşünüldü.
#AmeliyatGiresun sendromu hastalığı, tıp literatürüne girerek bilim dünyasına adını duyurdu. Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, dünya tıp literatürüne geçecek önemli bir başarıya imza attı. Tüm organların yer değiştirmesi ve buna bağlı olarak siroz gelişmesiyle karakterize bir vakayı tanımlayan doktorlar, bu durumu "Giresun Sendromu" olarak adlandırdı. Dünyada ilk kez görülen bu haftalığın kamuoyuna yansımasıyla, Giresun sendromu nedir, ne demek? soruları da gündeme geldi. Hastalığının belirtileriyle ilgili bilgi veren Dr. Gökhan Aydın, "En önemli bulgularda nefes darlığı, karında sıvı, toplanması ve halsizlik" dedi. Peki, Giresun sendromu belirtileri nelerdir, tedavisi var mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#Giresun Sendromu BelirtileriOkulların açılmasıyla birlikte çocuklar, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadele ederken, Covid-19 vakalarında da kayda değer bir artış gözlemleniyor. Acil servisler, son bir iki haftadır yoğun bir hasta akınıyla karşı karşıya. Ayrıca uzmanlar, özellikle Avrupa'da Covid-19'un yeni 'XEC' varyantının da hızla yayıldığına dikkat çekiyor. Prof. Dr. Ahmet Güzel ile koronavirüsün neden bir anda güçlendiğini, en sık görülen belirtileri ve XEC varyantının etkilerini konuştuk.
#SağlıkSağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı verilerine göre Türkiye’de yılda 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kalbimiz gücüyle bilinen kaslardan oluşuyor. Ancak bazen genetik bazen de yaşam koşulları kardiyovasküler rahatsızlıklara sebep olabiliyor. 29 Eylül Dünya Kalp Günü vesilesiyle uzmanlara sağlıklı bir kalp için neler yapmamız gerektiğini sorduk. Reçete basit: Sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı.
#Necla BayraktarTürkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği, 28 Eylül “Penisilin Alerjisi Günü'nde uyardı. Penisilin alerjisi olduğu bildirilen 10 hastadan 9’unda alerji saptanmadığını belirten dernek, tedaviyi aksatanların mutlaka alerji uzmanına başvurması gerektiğini açıkladı.
#Türkiye Ulusal Alerji Ve Klinik İmmünoloji DerneğiSevgili Hürriyet okurları... Bu hafta sizlere gebelikte oldukça merak edilen bir konuya değineceğim; gebelik hipertansiyonu. Her 100 gebeden 6’sında bulunan ve takip edilmediğinde ‘preeklampsi’ denilen gebelik zehirlenmesine kadar ciddi durumlara gidebilen gebelik hipertansiyonunun türleri ve çıkış şekli de oldukça önemli.
#Şenol KalyoncuPandemi bitti fakat Covid-19 hayatımızda olmaya devam ediyor ve bundan sonra da hep olacak. Uzmanlar, ağustos ayında ilginç bir şekilde Covid vakalarının çok yüksek seyrettiğini söylüyor. Peki Türkiye’de durum ne? Hastanelerde halen test yapılıyor mu? Covid şu anda nasıl tedavi ediliyor?
#CovidEn sık görülen göğüs duvarı deformiteleri arasında yer alan kunduracı (çökük) ve güvercin (çıkık) göğüs hastalıklarından kurtulmak için cerrahi operasyon geçiren hastalar, hayatlarına hekimlerinin verdiği yeni bir kimlik kartı ile devam ediyor. Hastalar göğüslerine takılan metal nedeniyle emar (MR) cihazına giremezken, X ray cihazlarından geçerken de doktorlarının verdiği kimliği göstererek geçiş yapabiliyorlar.
#Ameliyatİbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak Tatlıses, TÜRK Hava Yolları’nın (THY) Bodrum-İstanbul seferini yapan uçağında olay çıkarmış ve kendisini uyaran kabin memuruna saldırmıştı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dilan Çıtak Tatlıses'in kendisini karakola götürmek isteyen polis memurlarına da hakaret ettiği ortaya çıktı.
#Dilan ÇıtakHaziran ayında Almanya'da tespit edilen Covid XEC varyantı, hızla yayılarak 15 ülkede görüldü. Covid XEC varyantının, havaların soğumasıyla daha da etkili olabileceğini belirten uzmanlar "daha yeni başlıyor" uyarısında bulundu.
#CovidSincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Bölüm Sorumlusu Doç. Dr. Gözde Bumin Aydın, Dünya Sepsis Günü'nde, sepsis vakalarının yüzde 40’ını 5 yaş altı çocukların oluşturduğunu belirterek, “Her yıl 47-50 milyon sepsis vakası oluyor ve bu vakaların 11 milyona yakını ölümle sonuçlanıyor” dedi. Gereksiz antibiyotik kullanımının önlenmesi gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Aydın Hürriyet’e şunları söyledi:
#SepsisUygun temizlik olmadığında E.coli, salmonella gibi bakteriler yaşam alanımıza yayılabilir. Evlerde en çok mikrop, lavabolarda ve giderlerde bulunuyor. Saç, kıl, tuvalet kâğıdı gibi cisimler, gider borularını tıkayarak suyun akışını engelleyip lavaboyu tıkayabiliyor. .Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Kirli GiderGayet sağlıklı bir genç olan Madi Foster ,17 yaşındayken birden nefes darlığı ve halsizlik problemi yaşamaya başladı. Doktorlar bunu kaygı bozukluğu ve anksiyeteye bağladı, antidepresan kullanmasını önerdi. Daha sonra sırt ağrıları yaşamaya başladı ama bunu da idrar yolu enfeksiyonuna bağladılar. Genç kızın yaşadığı bu semptomlara aslında bu milyonda bir görülen bir kanser neden oluyordu. Teşhisi çok geç koyulduğu için kanser diğer organlarına da yayıldı. Doktorlar maalesef genç kıza 18 aylık ömür biçti.
#Kanser