Natamisin zararları ile merak konusu oluyor. Natamisin, doğal olarak üretilen bir mantar ilacıdır (antifungal) ve genellikle yiyeceklerde küf ve maya oluşumunu engellemek için kullanılan bir koruyucu maddedir. Streptomyces natalensis adı verilen bir bakteri türü tarafından üretilir. Natamisin, özellikle süt ürünlerinde ve peynir gibi işlenmiş gıdalarda yaygın olarak kullanılır. Hem gıda endüstrisinde hem de ilaçlarda mantar ve maya enfeksiyonlarının önlenmesi için tercih edilir. Peki, Natamisin nedir, ne demek? Natamisin neden kullanılır ve zararları nelerdir? İşte, o detaylar
#NatamisinNatamisin, doğal olarak üretilen bir mantar ilacıdır (antifungal) ve genellikle yiyeceklerde küf ve maya oluşumunu engellemek için kullanılan bir koruyucu maddedir. Streptomyces natalensis adı verilen bir bakteri türü tarafından üretilir. Natamisin, özellikle süt ürünlerinde ve işlenmiş gıdalarda yaygın olarak kullanılır. Hem gıda endüstrisinde hem de ilaçlarda mantar ve maya enfeksiyonlarının önlenmesi için tercih edilir. Peki, Natamisin nedir, ne demek? Natamisin neden kullanılır ve zararları nelerdir? İşte, o detaylar
#NatamisinTarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye başladı. Özellikle et ürünlerinde domuz ve tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmesi tepkilere neden olurken, pul biber gibi baharatlarda gıda boyası kullanılması ve zeytinyağlarına bitkisel yağ karıştırılması dikkat çekti. Liste her gün güncellenirken son yapılan beş testte, Antep fıstığı yerine ay çekirdeği, dana köfte yerine deri dokusu, lahmacun içinde ise tavuk taşlığı bulundu. Peki bu ürünler tadından, kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Sağlığımızı nasıl etkiliyorlar? Tüketici nelere dikkat etmeli? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#Sağlık