AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriSevdiklerimizi ağırladığımız davet sofralarına koyduğumuz yemekler kadar onları nasıl sunduğumuz, gözümüzü nasıl doyurduğumuz da önemli. Belki her gün yediğimiz pratik yiyecekleri bile birkaç küçük dokunuşla ziyafet sofrası ikramına dönüştürmek mümkün.
#Metro TürkiyeTürk mutfağında kebabın yeri her zaman ayrı olmuştur. Hatta Türkiye denince akla ilk kebap gelir. İskenderler, köfteler, Adanalar, Urfalar… Fakat şimdi klasik kebap noktalarına alternatif bir akım var: Steakhouse mekanları! Özel yemlerle beslenen hayvanların en lezzetli yeri olan sırt kısmından hazırlanan etler kendine has yöntemlerle pişiriliyor. Bunu da yeni nesil et uzmanları yapıyor. Dumanı üzerinde steakler, parça etler, bonfileler ve çok tercih edilen burgerler! İşte Reztoran’ın sizler için seçtiği, İstanbul’daki 7 steakhouse adresi.
#SteakhouseDerler ya, yeni yıla nasıl girersen o yıl da öyle geçer diye... O halde güzel bir yıl için eğlenceli ve iştah kabartan farklı yemeklerle girmeli yeni yıla. Peki ama en güzel yılbaşı mönüleri nerede? Jüri üyeleri birbirinden lezzetli, çoğu deniz mahsülleri ağırlıklı yeni yıl mönüleri sunan mekanların en iyi 10’unu belirlediler.