Kıbrıs Barış Harekâtı sonrasında kurulan vakıf şirketleri sayesinde Türk savunma sanayisinde yaşanan gelişmeleri zaman içinde çok konuştuk. Ancak 7 Kasım 1985’te yerli savunma sanayimizin geliştirilmesi için kurulmuş olan ‘Savunma Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’na yeterince değinmedik. Bunu konuşmayınca da her seferinde 1974’ten 2016’ya ışınlanmış gibi olduk.
#BAECumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir "Dünyada son yıllarda yaptığımız atılımlarla bazı alanlarda önde gelen ülkeler arasına girdiğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz. Seçili bazı teknolojilerde, alan ve ürünlerde artık Türkiye kendisini en üst ligde oynayan oyuncu olmaya hazırlamalıdır" dedi.
#İsmail DemirCumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda başlatılan proje kapsamında geliştirilen ve dünyada ilk olacak özelliklere sahip Pars 6x6 mayına karşı korumalı aracın ilk montajı gerçekleştirildi.
#ParsTürk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kara unsurlarının ateş gücünü artıran Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi kapsamında "yeni nesil tank avcısı" Kaplan teslimatı sayısı 26'ya ulaştı. Yerli olarak üretilen Orta Menzilli Tanksavar Silah Sistemi (OMTAS) füzelerinin kullanılacağı ilk araçların teslimatı da gerçekleştirildi.
#TskCumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir "Üzerlerindeki kulelerin ve silah sistemlerinin çeşitlendirilmesiyle araçlarımız çok daha fonksiyonel hale gelebilecek. Çeşitli optik görüntüleme ve kontrol sistemleriyle beraber de sahada tankların yükünü hafifletecek, onlara destek çıkabilecek önemli bir mücadele ve muharebe unsuru olacaklar" dedi.
#Silah TaşıyıcıKarada ve suda hareket edebilen yüzücü köprü sistemi Samur, Türk savunma sanayisinin ilk özgün tasarım ve geliştirme projesi olarak TSK'ya hizmet ediyor. FNSS, tamamen Türk mühendisler tarafından tasarlanarak üretilen Samur ile bu alanda dünyadaki sayılı firma arasına adını yazdırdı ve hedefine ihracatı koydu.
#Türk Silahlı KuvvetleriTürk savunma sanayisinin önde gelen zırhlı kara aracı üreticilerinden FNSS ile Endonezyalı PT Pindad firması tarafından Türkiye'de tasarlanan ve geliştirilen orta ağırlık sınıfı tank Kaplan MT, Endonezya'daki kalifikasyon testlerinden başarıyla geçerek seri üretime hazır hale geldi.
#Türk KaplanıTÜRKİYE’nin savunma alanında en önemli projelerinden biri olarak gösterilen Altay tankı projesinin üretimi için, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın (SSM) ihale sürecini başlatmasının ardından teklifler de gelmeye başladı. İhaleye OTOKAR, FNSS ve BMC gibi firmalar davet edilmişti. Dün Altay için Otokar ve FNSS firması SSM’ye teklif gönderdi.
#Gazetehaberleri