Japonlar dünyanın dört yanındaki yabancı şeflerden kendilerine elçi seçerek onlara geleneksel mutfak ve malzeme eğitimi veriyor. Türkiye’den seçip eğittikleri Sinan Damgacıoğlu şu anda Asmalımescit’teki mekânında müthiş lezzetler sunuyor. Yeni restoranı içinse hazırlıklar yapıyor.
#YazarÇorbalar, et yemekleri, hamur işleri ve tatlılarıyla ilgi çeken Türk mutfağının, dünyada hak ettiği yerde olmadığını ifade eden İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök, Türk şeflerin de yabancı mutfaklar üzerinde yoğunlaştığını söyledi. Gök, şef adaylarına verilecek eğitimle Türk mutfağını birinci lige çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.
#İstanbul Okan ÜniversitesiGaranti Bankası’nın İspanyol ortağı BBVA, Türkiye’deki müşterilerine çok özel bir yemek deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Proje kapsamında dünyanın en iyi restoranı seçilen Celler de Can Roca’nın sahibi 3 kardeş ve 40 kişilik ekibi eylülde Garanti Salt’ta özel ve kurumsal bankacılık müşterilerine yemek pişirecek.