Balık sezonu açılmaya başlamasıyla birlikte sağlık açısından önerilen beyaz et tarifleri de araştırılmaya başlandı. Bunlardan en çok tartışma yaratanı ise müren balığı oldu. Müren balığı nispeten kirli bir balık türü olduğundan temizlenmesi ve pişirilmesi oldukça önemlidir. Peki, müren balığı yenir mi, lezzetli mi, nasıl pişirilir? Detaylar haberimizde…
#Müren BalığıAnavatanı Kızıldeniz olan aslanbalıkları, son birkaç yıldır karasularımıza girdi. Aslan yelesine benzeyen yüzgeçleriyle son derece gösterişli olmasına karşın, bulunduğu yerdeki tüm diğer canlıları yok ettiğinden tam bir istilacı. Kuzey Kıbrıs’ta, önlem olarak bu balıkların vurulması konusunda özel izinler ve teşvikler çıkarıldı. Biliminsanlarına göre, Akdeniz’de bundan sonra ya sadece aslanbalıkları olacak ya da diğer türler varlıklarını sürdürecek.
#Aslan BalığıYaz sıcakları bitmeden, Ramazan başlamadan şöyle bir keyif yapmalı; içimizi dökmeli, birbirimize uzun uzadıya güzel vakit ayırmalı. Cep telefonlarını kapatıp, bir yere yetişme telaşı olmadan, bembeyaz örtülü bir rakı masasında ve mis gibi şarkılarla keyifle demlenmeli. Rakı milli servetimiz. Mehmet Akif ile Neyzen Tevfik’in dost olmasını engellemeyen içki. Bu haftanın konusu da adabıyla rakı