MasterChef muhlama tarifi, programın takipçileri tarafından merak konusu oldu. Karadeniz mutfağının meşhur lezzetlerinden muhlama, tereyağı ve uzayan peyniriyle kahvaltıların vazgeçilmezi. Genellikle kahvaltılarda tüketilen mıhlama Karadeniz haricinde büyük şehirlerde de sofralarda yer alıyor. Ancak özellikle Karadeniz'in organik malzemelerle yapıldığında tadı ayrı güzel oluyor. Peki MasterChef muhlama nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Masterchef MuhlamaKaradeniz mutfağının meşhur mıhlaması, eridiğinde görüntüsüyle kendine hayran bırakan kolot peyniri ve ince mısır unundan yapılıyor. Trabzon’da kuymak adıyla bilinirken yöreye göre muhlama ya da mıhlama olarak da anılıyor. Adı her ne olursa olsun kahvaltılarımızda her zaman ayrı bir yeri olan mıhlama tam ölçüsünde tarifi ve püf noktaları ile şimdi haberimizde…
#Mıhlama Nasıl YapılırHer ne kadar kahvaltılarda tüketilse de zamansız bir lezzet olan mıhlamanın (muhlama) şöhreti Karadeniz Bölgesi’nden sonra tüm Türkiye’ye yayıldı. Bölge illerinde kuymak olarak da bilinen mıhlamanın ana malzemelerinden biri Trabzon peyniridir ancak yerine çeçil peyniri de kullanabilirsiniz. Peki, mıhlama nasıl yapılır? İşte, adım adım mıhlama tarifi
#Mıhlama